Dr. Sándor Zsuzsa elképesztőnek tartja a Sukoró-per vádlottai elleni harmadfokú ítéletet. Mint ismert, a Kúria jogerősen három év, illetve 2 év fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot a Sukoró-ügyben. Dr. Sándor Zsuzsa nyugalmazott bíró legfrissebb cikkében azt írja: “Tátrai és Császy végzetesnek bizonyult hibát követett el: nem vallottak Gyurcsány ellen.” Majd úgy folytatja: “Ha a bíróság valakit első fokon elítél, majd a másodfok felmenti (vagy fordítva) harmadfokú eljárásra van lehetőség. Az ügyész fellebbezése folytán így került Tátrai és Császy ügye a Kúriára. Nem fárasztanám az olvasót bonyolult jogi okfejtésekkel, csak annyival, amennyi feltétlenül szükséges annak megértéséhez, miért tartom elképesztőnek a Kúria bűnösséget kimondó ítéletét. Egy harmadfokú eljárásban nem lehet sem bizonyítást felvenni, sem a már meglévő bizonyítékokat a korábbi bíróságtól eltérően mérlegelni és végképp nem lehet olyan ítélet-részhez...

Forrás: nyugatifeny.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
majd gyűn a derék béluska és kioktat mindenkit, hogy: mindenki megérdemli a börtönt, aki nem gyűlöli zsigerből a Gyurcsányt!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cefi
Demokrácia & jogállam, mi, bazdmeg?!?
mackoka46
És ezek a dögleni valók szabadságról papolnak, meg hogy milyen jó kifosztott magyarnak lenni.
RonaGyuri
majd gyűn a derék béluska és kioktat mindenkit, hogy: mindenki megérdemli a börtönt, aki nem gyűlöli zsigerből a Gyurcsányt!!
Nessy
Fidesz jog! A meg nem valósult elméleti kárért börtön, a ténylegesen elsikkasztott milliárdokért választási együtt működés, és havi milliós fizetéssel kormány hivatal.
quadrocopter
Hoppá!

Dr. Sándor Zsuzsa jogi érvei alapján akár Strasbourg is szóba jöhet! Megalapozatlan, eljárási hibáktól hemzsegő ítéletről van szó!
RonaGyuri
@Cefi: dk a szerencsétlen Gyurcsány nélkül? Ne már! =))
Cefi
@RonaGyuri: XIV.Lajos a tükörbe nézett, majd maga elé mormogott: a DK én vagyok.

...vagy valami hasonlót...
bencemacska
@quadrocopter: ma, 16:32
Ez világos, szerintem még az ítélet hozók is tudják, de addigra mire Strasbourg dönt, rájuk rohad a műanyag lakat! Egyedüli vigaszuk lehet, hogy majd a magyar állam fizet a meghurcolásukért!
Az MSZP meg kussol, nehogy rossz pontot szerezzen OV-nál! Bot-ka???

Miért kellett nyomban bevonulniuk?
Béla333
@quadrocopter: 16.32
Erről értekeztünk a múltkor! Ha van reális alapja, akkor tovább kell vinni az ügyet!
RonaGyuri
@Cefi: nekem a vőlegény és szerszáma hasonlat jobban teszik; elég nagy f..! =))
mackoka46
Hogy ez a szégyentelen botrány ország nem veri ki a biztosítékot az EU-nál ?
Nessy
@bencemacska: mert a választások előtt példát kell statuálni! Farkas Flórit mégsem csukhatják le, még ha az jogos lenne is!
Béla333
Amikor meg a "harmadfok" felmenti a vádlottakat, akkor meg igazságos ítélet született?
Mint Molnár Gyula és Lakos ügyében?!:

"Felmentették Molnár Gyulát és Lakos Imrét
Jogerősen felmentette a hivatali visszaélés vádja alól Molnár Gyula volt újbudai szocialista polgármestert, Lakos Imre egykori alpolgármestert és egy, a perben bűnsegédként szereplő ügyvédet a Kúria kedden. Mészár Róza tanácsvezető bíró a harmadfokú döntést azzal indokolta, hogy a felsorakoztatott bizonyítékok alapján a kopaszi-gáti ingatlan 2006-os értékesítésével összefüggésben bűncselekmény elkövetését nem lehetett megállapítani. "
nol.hu/belfold/felmentettek-molnar-gyulat-1463045

Nem tudom megítélni, hogy a Kúria jó ítéletet hozott-e, de gondolom sok más ide írogató se!
Cefi
@RonaGyuri: Csak írogatok, írogatok. De nem olvasgatok.
bencemacska
@Nessy: ma, 16:54
Még befejezetlen a Simon ügy is! Ő közvetlenül a 2014-es választások előtt került célkeresztbe.
Molnár Gyulát is közvetlenül a 2010-es önkormányzati választások előtt a választási gyűlésről vitték el!
Lesz itt még a következő választásokig meglepi!
lusta
@RonaGyuri: Megérkezett. Hozza a formáját, sajnos a szövegértéssel már gondjai vannak.
Csizmás Kond
...Ferenc azt írta helyette megy a másik a börtönbe...mi a lószarért nem megy akkor ő...jelentkezzen hátha beengedik..
Cefi
Megint idetévedt egy román kotorék korcs, és ugat. És büdös.
papa.49
Ha ez egy nemzetközi bíróságra kerül, megsemmisítik ezt az ítéletet, és az ország (vagyis mink ) fizethetünk kártérítést ennek a két embernek !!!
De tudjátok mit SZÍVESEN FIZETEM A RÁM ESŐ RÉSZT NEKIK, MERT EZ AZ ÍTÉLET EGY ALJAS SZEMÉT ÍTÉLET, sőt már az indítása is aljas volt, a két pali meg becsületes mert nem akarták bemártani a Gyurcsányt !!!
Kíváncsi leszek mikor a csutigörény tárgyalására sor kerül lesz-e ilyen ,,becsületes,, görény köztük aki elviszi helyette a balhét ???
bencemacska
@papa.49: ma,18:26
Ne felejtkezzünk el a feljelentőről sem!
papa.49
@bencemacska: Erre vonatkozott ,,az indítása is aljas volt,, mondatrész ...
a helység kalapácsa
Majd kiderül az igazság, ami után be lesz perelve a magyar hatóság, és több százmillió forintot fizethetnek - természetesen az adófizetők pénzén.
Én úgy tudom, hogy egy munkavállalót (bármilyen munkavállalót) anyagi felillőség terhel a károkozásért.
Egy TESCO pénztárossal kifizettetik az okozott kárt (ha nem hajlandó fizetni, kirúgás, meg börtön), ezektől a nyomoroncoktól meg egy büdös vasat sem vonnak le?!

Ez egy kurva ország!!!
Béla333
Szerintem meg az az ostobaság, ha egy korrupció gyanú, a hatalommal való visszaélés gyanúja esetén nem azt ítéljük el, aki ezt elkövette, hanem azt, aki ez ellen fellépett!
Ha egy Fideszes mondaná azt a bűncselekményeik gyanúja alapján feljelentést tevő emberről, hogy az egy aljas valaki, aljas feljelentése volt, akkor az is ugyanúgy elfogadható dolog lenne?
Vagy az egyik korrupciós eset elfogadható, mert a "mi" oldalunk politikusa követte el, a másik oldal korrupciója az, ami elítélendő?
Béla333
@a helység kalapácsa: 18.54
Teljesen igazad van, hogy egy politikus is feleljen/fizessen ha károkozása miatt az adóforintunk bánja a hibás/bűnös döntését.
És ne csak a "politikai felelősséget" vállalják, hiszen az csak pipafüst!
bence
Miért nekik kell elvinni a balhét orbán és farkas flóri helyett ?! DÖBBENET !!!
papa.49
@bence: Nekik nem a csutigörény, meg bokszos flóri helyett kell büntibe menni, hanem mert nem vallottak a Gyurcsányra, és ez ma FŐBENJÁRÓ BŰN !!!
quadrocopter
@Béla333: Amikor "értekeztünk" akkor még nem volt reális alapja, de Dr. Sándor Zs. óta van!
Kookas
@papa.49: akkor a béla azért szarozza a ferkét nehogy ebben az érában büntibe kerüljön?
wagabund
ez a két ember úgy ment be emelt fővel a sittre, hogy ők tényleg ártatlanok. aki akarja, az tudja, aki nem akarja tudni, annak felesleges magyarázni.

Őket a smasszerek "szeretni" fogják, mert tudnak viselkedni , nem lázadnak semmi ellen.
Cefi
@wagabund: És mert gyakorlatilag nem volt ügy. Ettől a dologtól a tisztességes emberek hupililát okádnak. Még ha perzekútor is az illető.
kisrigó
Ez egy agyrém! A nyilvánvalóan nagy kárt okozó, milliárdokat lopó aljas rohadékok röhögnek a markukba!
bencemacska
Én nagyon sokra becsülöm Dr Sándor Zsuzsa bírói és közéleti tevékenységét. Hozzá nem értőként teljesen elfogadom a véleményét!
Ugyanakkor az ítéletet hozó bíró tudását, szakmai munkáját is csak elismeréssel tudom értékelni.
Talán személyi ellentétei lehettek az elítéltekkel, vagy az akkori miniszterrel ill. miniszterelnökkel? Másként nem lehet érteni az ítéletet!

" 26 éves ügyészségi pályafutása során 17 évig szolgált legfőbb ügyészségi ügyészként. 2003 januárjától fellebbviteli főügyészként létrehozta, majd vezette a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészséget. 2005 januárjától az Igazságügyi Minisztérium büntetőjogi és kegyelmi ügyekért felelős főcsoportfőnökeként irányította és képviselte a kormányzat büntető anyagi, eljárási és végrehajtási jogi kodifikációs tevékenységét és koordinálta a korrupció elleni küzdelemmel kapcsolatos kormányzati feladatokat. Utóbbi feladatkörében képviselte Magyarországot a nemzetközi korrupcióellenes testületeknél, így az OECD, valamint az Európa Tanács korrupcióellenes munkacsoportja (a GRECO) előtt. Végrehajtotta az ENSZ Korrupcióellenes (Meridai) egyezményének ratifikációját és képviselte a magyar küldöttséget az egyezmény működtetését beindító bécsi és jordániai konferenciákon. 2007 januárjától a Legfelsőbb Bíróság bírája, a Büntető Kollégium tagja."
Érti ezt az ügyet valaki?
bencemacska
A politikai oldal mást mutat:
"A kancelláriaminiszter a Kormányinfón úgy reagált: az LMP-hez hasonlóan neki is hiányérzete van az ítélet miatt.
„2011 óta tudjuk, hogy az üzlet jogszerűtlenül kötettett meg és hátrányos volt a magyar államnak. Nem az a kérdés, hogy rossz volt, hanem hogy ezért kik felelnek. Egyelőre két ember felel az ügyért, Tátrai Miklós és Császy Zsolt, de meggyőződésem, hogy aki az MNV-t felügyelte miniszterként vagy akkor miniszterelnök volt, jogi felelősséggel tartozik ebben az ügyben” – véli Lázár János."

"Az LMP szerint a Fidesz által 2010-ben ígért elszámoltatás egyetlen eredménye is nekik köszönhető, hiszen az üzlet kapcsán még Schiffer András jelentette fel Gyurcsány Ferencet. Bár az emiatt indult nyomozást megszüntette az ügyészség, az ellenzéki párt szerint a volt miniszterelnöknek a politikai következményeket viselnie kell a mostani jogerős döntés után."
Hír TV / A Hír TV belföldi hírei

Most akkor igazságos jogszolgáltatás történt, vagy politikai leszámolás???
Mindenki döntse el maga!
bencemacska
@Cefi: ma, 20:15
Van!
Két embert kemény börtönbüntetésre ítélt a magyar bíróság, és nem tudjuk miért?
Ez az ügy?
Még sokan sorra kerülhetnek!
Cefi
@bencemacska: Így van ügy. De hogy miért ülnek, úgy nincs.
papa.49
@Kookas: Tudom, de én már nem kívánok vele értekezni, tudod van a szint ami alá nem megyek ...
RonaGyuri
@bencemacska: egyszerű A derék Szakasits-unoka feladatot teljesített, szolgált az ócska diktátornak, mint nagyapja a másik dagadt elődjének! A Kúrát pedig kézben tartják!
Béla333
@papa.49: 20.33
Milyen jó, hogy legalább te húzod fölfelé a szellemi és az erkölcsi szintet!
Béla333
@RonaGyuri: 20.57
A Szakasits unoka azt tette, amit neked is tenni kellene, ha Apró Piroska vejénél hivatali visszaélés gyanút észlelt! Az ítéletet pedig a bíróság hozta, így szuttyogjál bátran!
Béla333
@papa.49: 21.18
Ez már az a szint, ami alá nem mész, vagy van lejjebb is?
papa.49
@Kookas: Látod fixirozza a seggét a dolog a kis majomnak...
Béla333
@papa.49: 21.23
Köszönjük a szellemi szint emelését, ami alá (ugye) nem mész?!
papa.49
@Béla333: Na idefigyelj te szellemi szegény, ki szól hozzád, ez a fórum NEM TELEFON HOGY BELEPOFÁZ MÁS BESZÉLGETÉSEIBE!!!
EDDIG ÉRTED ???
Ha veled akarok értekezni bármiről majd kereslek, jó így neked ???
Béla333
@papa.49: 21.29
Na nehogy már te döntsd el, hogy ha engem mocskoltok itt nyilvánosan, akkor arra reagálok-e vagy sem!
Talán nem kellene a mocskolódást elkezdeni, és akkor csodálkozni, hogy a másik visszaszól!
Ha ezzel nem tudsz egyetérteni, akkor indíts egy zártkörű fórumot!
Remélem te is érted?
papa.49
@Béla333: Ki a fasznak vagy te fontos mit gondolsz, te tényleg beteg vagy kezeltesd magad, rólam meg kopjál le végre elég világosan megírtam !!!
relatív
Azt bizonyítja a méltán tisztelt volt bíró által kifejtetek IS, hogy egy más fórumon van keresnivalója mindkét ártatlanul elítéltnek.

A minden bizonyultsággal megnyerő rehabilitálás pedig bizony a magyar adófizetők súlyos pénzébe kerül, a vétkesek helyett !!!
Kookas
@papa.49: ne aggódj amíg a véredet nem szívja!
RonaGyuri
@Béla333: nem tudod én mielőtt vádaskodnék utánanézek a dolgoknak! Sokszor hangoztatod, hogy korrupció történt, csak az a vicc, hogy ezt senki sem tudta bizonyítani. Még a szándékát sem! =))
Így az imádott Szakasits unokád hamis vádja alapján segédkezett meghurcolni embereket. Ahogy a kedves nagypapa, aki saját párttársait vitette a haverja (az is egy dagadt törpe volt) börtöneibe! =))
bencemacska
"Apró Antalné (Gyurcsányné Dobrev Klára nagymamája) két gyermekével, Schifferné Szakasits Klára pedig három fiával együtt bujdosott a Zsindely-villában. "
A feljelentő az általad nevezettnek dédunokája, a feljelentett pedig Apró Antal unokájának férje!
Cefi
Tulajdonképpen miért nem jelenti már fel valaki schiffert? Ugyanezen ügyből kifolyólag. Oszt' a béla bácsit meg lesittelik.
bencemacska
folyt :A hozzászólásom eleje elszállt. Így magyarázatra szorul a megjelent rész.

Nem kioktatni akartalak, csak kiegészíteni!
Az esemény természetesen a a zsidóüldözés időszakában történt.
Szakasits Árpád dédapja a feljelentőnek!
bencemacska
@Cefi: Jó a humorod!
OV. védő ügyvédjét feljelenteni, míg Polt az Örökös Főügyész???
Cefi
@bencemacska: Volt egy szép álmom: Özvegy orbánné megírta a börtönben ülő kövérnek, hogy a lázár temetésén összeverekedett a kósa és a polt. De akkor megérkeztek az ápolók, és visszavitték őket a nemzeti német szilárd elmegyógyintézetbe. Sajnos itt felébredtem...
Cefi
@kokopelli: Na jó. Akkor ezt egy hónap múlva személyesen tisztázzuk! :-)))
Cefi
@kokopelli: Ok. Onnantól asszony vezet, kész élvezet.
Béla333
@Cefi: 13.01
Ne mást biztass, tedd meg!
bencemacska
Madarat tolláról, embert barátjáról:
"Bűntársaira vallott a Népszabadságot bezáró Pecina (OV barátja!megj.), így megúszta felfüggesztettel!!!"
V.s.: a cikk címe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.