Orbán Viktor miniszterelnök szerint Európa olyan bevándorláspolitikát erőltet, amely beengedi a veszélyes szélsőségeseket az unióba, Magyarország azonban azt vallja: nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol arra szükség van. Közölte: Magyarország segíti az üldözött keresztények hazatérését.

Bevándorlás: Orbán elmondta, mit akarunk "mi, magyarok"
Fotó: Illyés Tibor/MTI

"Mi, magyarok azt akarjuk, hogy a szír, az iraki és a nigériai keresztények minél előbb visszatérhessenek arra a földre, ahol őseik már több száz év óta laktak"; ezt nevezzük magyar szolidaritásnak, (...) Hungary helps"

- fogalmazott a miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a Válaszok keresése egy hosszú ideje elhallgatott válságra című, a keresztényüldözésről tartott nemzetközi konferencián.

Azt mondta, Európa szellemi és politikai vezetőinek egy csoportja olyan kevert társadalmat akar létrehozni, amely néhány emberöltő alatt teljesen megváltoztatná a kontinens kulturális és etnikai arculatát, keresztény mivoltát, Magyarország viszont a fordítottját teszi annak, amit "Európa jelenleg művel".

Azt tesszük, amit a helyi keresztények vezetői szerint tennünk kell, ami az általuk vezetett közösségek számára ma a legfontosabb: segítséget nyújtunk a visszaköltözéshez

- emelte ki Orbán Viktor, aki szerint a segítség legjobb módja, hogy az erőforrásokat az üldözött keresztények egyházaihoz juttatják el.

Kétféle keresztényüldözést lát

A kormányfő az Emberi Erőforrások Minisztériuma által szervezett tanácskozáson elmondott beszédét azzal nyitotta: ma nem az európai keresztényüldözésről akar beszélni, amely szerinte "szellemi természetű, kifinomult és rafinált módszerekkel dolgozik, kétségkívül igazságtalan, diszkriminatív, néha fájdalmas és bár jár hátratétellel, azért elviselhető", ugyanakkor nem mérhető össze azzal a "brutális és fizikai" üldöztetéssel, amelyet Afrikában és a Közel-Keleten kell elszenvedni.

Hangsúlyozta: a minket fenyegető legnagyobb veszély ma a keresztény gyökereit megtagadó európai elit közömbös, közönyös némasága, pedig a közel-keleti keresztények sorsa rá kellene ébressze Európát arra, hogy az, ami ott történt, bármilyen hitetlen is ma még, velünk is megtörténhet.

A kormányfő kijelentette: tény, hogy a kereszténység ma a világ legüldözöttebb vallása, hiszen ma a világ 108 országában 215 millió keresztény ember szenvedi el az üldöztetés valamilyen formáját, a vallásuk miatt elnyomott öt emberből négy keresztény, és 2015-ben Irakban minden ötödik percben meggyilkoltak egy keresztényt vallási meggyőződése miatt.

Ugyanakkor – folytatta – az is tény, hogy ezekről az eseményekről kevés híradást olvashatunk a nemzetközi sajtóban, és "nagyítóval kell keresnünk" a keresztények kiirtását elítélő politikai megnyilvánulásokat is.

Veszélyben érzi az európai életforma jövőjét

Orbán Viktor hangsúlyozta: a világnak meg kell ismernie azokat a bűnöket, amelyeket az elmúlt években a keresztények ellen követtek el, és meg kell értenie, hogy napjaink keresztényüldözései globális folyamatokat jeleznek előre. A világnak meg kell értenie, hogy ma már nem kisebb dolog, mint az európai életforma jövője és a mi identitásunk is kockán forog – nyomatékosított.

A kormányfő értékelése szerint bár Magyarország egy európai középállam, most mégis úgy alakult, hogy a magyarok vállalnak kezdeményező szerepet ebben az ügyben. Ennek okát abban látta, hogy bár számos jószándékú és igaz keresztény politikus van Európában, de nincs elég politikai erejük, hogy meggyőződésük szerint cselekedjenek. Magyarország viszont, értékelése szerint olyan stabil ország, ahol kétszer nyert kétharmaddal a kormányt vezető politikai erő, gazdasági hátországa szintén stabil, közgondolkodása pedig egészséges, ami azt jelenti, hogy mi vagyunk abban a helyzetben, hogy a keresztényüldözés ellen szót emeljük.

"Számunkra Európa egy keresztény kontinens, így is szeretnénk megőrizni, ha az egészet nem is tudjuk, legalább azt a szeletét, amit a magyarokra bízott a Jóisten"

- fogalmazott.

A kormányfő arra sürgette és kérte Európa politikusait, hogy tegyék félre a "politikai korrekt beszédmódot, az emberi jogi óvatosságot", és tegyenek meg mindent az üldözött keresztények érdekében, ami hatalmukban áll.

A miniszterelnök arra is felhívta a figyelmet: amikor az üldözött keresztények hazatérését támogatják, valójában egy küldetést teljesítenek, az alaptörvény ugyanis kimondja, hogy elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó erejét.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kokopelli
@magyarbakancs: ne izélj!A Zorbán V. egész életében nehéz munkával keres-
te a kenyerét a szőlősgazda feleségével együtt,amíg a zapukája is gályázott a
kőbányában! Az egész család egymás lábán állva kiveredte magának az át-
lagos családi életszinvonalat! Nem kőne ám irígykedni,mer az nem keresztény
dolog ! Csak mondom és "dicsértessék"! :--)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Teljesen igaza van, mindenkinek a saját hazájában, kultúrájában a helye, ezt kell számukra biztosítani nem pedig Európát elárasztani velük.
magyarbakancs
"Bevándorlás: Orbán elmondta, mit akarunk "mi, magyarok"
Miniszterelnök úr ön az én nevemben nem beszélhet.
A Magyarok tisztességes megélhetést ,nyugalmat,és normális országot szeretnénk.
Amit ön nem tud biztosítani mert mindig harcolunk valakivel ,valami ellen.
GeoCravker
2015-ben a keresztény menekülteket sem engedték be a keresztényi értékek védelme nevében.
Orbán egy álszent, hazug, fundamentalista antikeresztény csirkefogó.

Olyan szinten szegik meg Jézus tanításait, hogy az, aki kresztény valójában nem is szavazhana rájuk.
kokopelli
@magyarbakancs: ne izélj!A Zorbán V. egész életében nehéz munkával keres-
te a kenyerét a szőlősgazda feleségével együtt,amíg a zapukája is gályázott a
kőbányában! Az egész család egymás lábán állva kiveredte magának az át-
lagos családi életszinvonalat! Nem kőne ám irígykedni,mer az nem keresztény
dolog ! Csak mondom és "dicsértessék"! :--)
magyarbakancs
@kokopelli: Nagyon szépen köszönöm a félhomályosítást.
Ezek dikma milyen ügyesek.,látod a kátrányos helyzet nem mindig hátrány.
Clavigo
Kikérem magamnak,,hogy ez a gyagyás az én nevemben beszél...oszt jó napot.
namihami
Hát ő csak tudja, hogy a magyarok mit akarnak.
Legfeljebb, ha valaki mégsem azt akarja, amit ez kinyilatkoztat, akkor egy újonnan hozott törvénnyel pillanatok alatt kizárják a magyarok közül.
És máris egységesen azt akarják a magyarok, amit ez mond.
Nessy
Kérem szépen, nem lehetne exportálni a státusz keresztényeinket?
vannak elegen, hogy megvédjék a hazájukban a többieket.
Legfeljebb mártírok lesznek belőlük. majd imádkozunk rózsfűzért a lelkük üdvéért
kokopelli
@division: ..ki kell rúgni nyugatról a gazdasági migráncsokat,hogy a hazájukban
virágoztassák fel a kultúrájukat,mivel van elég munkanélküli nyugaton is!
Ők az "emigránsok",mert a többiek "menekültek"!...na meg a "letelepedési sajt-
papírral" ellátott ill.sok €-val legombolt emigránsokat is,akik nem M.on telepedtek le!
Manhattan
@division: Az én nevemben NE nyilatkozzon! Nem bíztam erre meg! A "mi magyarok"-ban én nem óhajtok benne lenni. Akikre gondol, az az ő brancsa! Még hogy MI mit akarunk? Orbán soha nem kérdezte, döntött a fejünk felett! Még a konzultációs levelet is a saját szája íze szerint íratta. Nem volt beleszólásunk, mert olyan kérdés, még csak nem is volt benne.
justhpeter
@Nessy: Oly mértékben támogatom, hogy egy "státusz keresztény" odautazásához magam is hajlandó vagyok. Amennyiben az egész fideSS elmegy hosszabb távú elkötelezettséget is vállalok.
cikicakk55
@justhpeter: Nem tudom,hogy ki lehetsz,de irígylem a humorod.Nem tudom,hogy ez csak itt mutatkozik csak meg,vagy a mindennapi életben is ilyen vagy-e,de biztos jó lehet a környezetedben lenni. Elnézést a többiektől.Szinte mindenkit szeretek a propin,mert emberségesen vitatkoztok azzal is aki esetleg nincs egy véleményen veletek.A humor viszont képes sok feszültséget feloldani. Köszi,Péter.
Ne csak offoljak,így a cikkhez.Mindenkivel egyet értek.Engem se képviseljen.
justhpeter
@cikicakk55: Köszönöm, igyekszem. Amikor nyugdíjas lettem, három dolgot szerettem volna elkerülni, a gyomorfekélyt, az elmebajt és az infarktust. Eddig még sikerült. Állítólag semmit nem veszek komolyan.
Eriksson
Annyit szeretnék mondani a fanyalgóknak hogy bárminek is nevezzék az ország első emberét, jöhet bármelyik oldalról, soha, senki nem fog tudni olyan intézkedést hozni, amely mindenkinek megfelel.
cikicakk55
@justhpeter: Néha azért nem árt idafigyelni az egészségre,főleg már túl a nyugdíjon. Ettől független én is azért élek még ( az orvos szerint) mert nem foglalkozom túl sokat a betegségemmel. Jó lenne olyan humorosnak lenni,mint amilyen te vagy,ám ez adottság kérdése. Értem a humort és szeretem is,de sajnos képtelen vagyok alkalmazni is.
elnyomott
@Eriksson: - de olyan még jöhet, aki felvirágoztatja az országot és az igazság fontosabb lesz a hazugságnál.
justhpeter
@cikicakk55: Azért ez nem olyan bonyolult, csak be kell tartani egy pár alapvetést. Mint például azt, hogy a tehénszar mindig lapjára esik. Ha ez megvan már nem is érhet meglepetés. Aztán. Mind a marxista mind a polgári dialektika első pontja megegezik. Mindkettőben az, hogy bolond lyukból bolond szél fúj. Vagyis miért kellene bármiért izgulnom, ha mindennek ugyanaz a vége.
A harmadikat komolyan veszem: senkinek nem teszek semmi olyant, amit nem szeretném ha nekem tennének.
Kerülöm a vallást és a politikát, mert ezekben még őszinte szó nem hangzott el a világ folyása során.
mackoka46
Mikor takarodik már el ez a minden hájjal kikent erkölcstelen bűnöző. A munkahelyén a törvényhozásban bűnöz. Jön az újabb törvény, amivel bárkit, bármikor letartóztathat.
Eddig mindennel visszaélt amivel csak lehetett. Szívódjon már fel. Miért kell ilyen szörnyeteggel együtt élni ?
tudode
Kilóg a dakota ló lába amiatt, mert a PÉNZ BESZÉL, A KUTYA UGAT!!!
,
---- Pintér Sándor elárulta, hányan telepedtek le pénzért
24.hu/belfold/2017/01/04/pinter-sandor-elarulta-hanyan-telepedtek-le-penzert/
.
Csak piréz nincs köztük:
.
""""(A Magyarországon letelepedni szándékozók között volt: kínai, orosz, iráni, ukrán, pakisztáni, szír, iraki, török, szaúdi, libanoni, kazah, egyiptomi, líbiai, algériai, jordán, azerbajdzsáni, tunéziai, üzbég, vietnámi, indiai, marokkói, St. Kitts and Nevis-i, jemeni, nigériai, palesztin, dél-afrikai, afgán, amerikai, bahreini, bangladesi, belorusz, gaboni, kanadai, Belize-i, szudáni, thaiföldi, ausztrál, ghánai, grenadai, izraeli, kuvaiti, kirgiz, katari.)""""
.
Mit villog a 2/3-al???
.
Azért az oknyomozó újságírók még nem adták fel, mert nem BÁNNAK MÁSKÉNT A HONTALANOKKAL, mint a nincstelen "migráncsokkal"!!!
.
Íme:
.
Célpont - Hajléktalanbiznisz
www.youtube.com/watch?v=wnALueGH8M8
.
Arról nem is szólva, hogy
.
---- Ingyenpénzzel finanszírozzák az állam kiadásait
www.vg.hu/penzugy/ingyenpenzzel-finanszirozzak-az-allam-kiadasait-593003/
.
Röhej amit megenged magának egyszemélyi vezetőként a RENDSZERVÁLTÁS REMÉNYSÉGE!!!
Eriksson
@elnyomott: Nemigen lesz olyan, mert kerékkötők mindig vannak és lesznek. Emlékezz a "Gyurcsány takarodj"-ra, most meg az "Orbán takarodj" a módi. Csak a nevek változtak, a lényeg ugyanaz maradt.
Eriksson
@elnyomott: Hazugságok mindig voltak és lesznek. Pl: A nagy MSZP megmentő Botka polgi most került igazán kirakatba. Az otthoniak felszólították, hogy 48 órán belül mondjon le a korrupciós ügyei miatt.
Ehhez mit szólsz?
elnyomott
@Eriksson: - ugyanazt mondom, mint eddig. Minden hazugság derüljön ki.
a helység kalapácsa
Mi NEM vagyunk "mi magyarok"!
Ha te egy pöttyös seggű félázsiai származéknak tartod magad, legyen neked.
De engem hagyjál ki, mert Q-ra érik bennem, hogy sztárügyvédekkel beperellek a BŰNEID miatt, amiket sorozatosan, rosszhiszeműen, előre megfontolt szándékkal, egy egész országot folyamatosan mérgezve szellemileg, és erkölcsi romlásba döntve, kihasználva a demokrácia vívmányait, lehetőségeit játszod a királyt - aki nem vagy, és soha nem is leszel!
Ja, és a pénz nem számít. Nekem nincs annyim, de lesznek források...

Kereszténységről beszélsz, miközben muszilm, és buddhista országoknál próbálod benyalni magad - akik, ha disztingválnak is ÉPP CSAK MEGTŰRIK vagy egyenesen UTÁLJÁK a keresztényeket?
Te meg bőszen keresztényezel...
Elmész a pitába, te pávatáncos öndicsőítő hulladék!

Ja, meg minimum autoriter államokkal szövetkezel, de kezded csokorba szedni a diktatúrákat is.
Erre SENKI nem hatalmazott fel téged, te emberileg minimum!
elnyomott
@Eriksson: - véleményem szerint az összes, de tényleg az összes jelenlegi politikus jobban tenné, ha ott maradna a vackában és inkább dolgozna!
kiscsillag66
"Ennek" már az agyára ment a kereszténysége!
Eriksson
@elnyomott: Mit szólsz Botka vackához?
Neki ez sem elég, kellet volna egy egész Parlament.
Aki sokat markol, keveset fog. Azt hitte, hogy nem derül fény a machinációira.
elnyomott
@Eriksson: Maradjon a vackán.
Mint mindenki, aki sokat markol - főleg a jelen hatalom és a kiszolgálói!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.