Tizennyolc leendő lovas-katona vett részt a három napos intenzív alapkiképzésen a Kecelhegyi Lovassport KH Egyesület bázisán. A honvédség célja a lovas katonaság hagyományának felélesztése, megyénként egy-egy tartalékos lovas szakasz kiállítása. Ehhez megfelelő eszközöket és felszereléseket biztosítana a hadsereg, s a lovakat is ők adnák a katonák alá. Elsőként Kaposváron alakulhat meg a mintaszakasz, amelynek kapcsán több munkahely is létesülne. A Meistro Lovastanyán 2000-től betyárok pattintották ostoraikat, tizenöt éven keresztül, miközben az idősebb korosztály inkább a nyugalmasabb huszárságot választotta hagyományőrzés céljából. Két generáció nőtt fel azóta a lovasok között. Az egykori játékból most komolyabb irányba állították lovaikat: tizennyolcan bevonultak a hadseregbe és már az esküt is letették. Ezen a héten pedig háromnapos, intenzív alapkiképzésen vettek részt a leendő lovaskatonák.

Forrás: sonline.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@Equus1: Én még emlékszem a Verseny utcai futásokra a meccs után, mikor úgy vágott hátba a tetves rendőr a kardlappal, hogy rögtön összecsuklottam ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Equus1
megint az értelmetlen rongyrázás. Az egészségügy látványosan romokban, de leszarják. Mire kellenek ezek a lovascsapatok, ha nem tömegoszlatásra? Talán határrendészeti feladatokra is jók lennének, de arról nincs szó.
papa.49
@Equus1: Én még emlékszem a Verseny utcai futásokra a meccs után, mikor úgy vágott hátba a tetves rendőr a kardlappal, hogy rögtön összecsuklottam ...
papa.49
Persze rongyrázás semmi egyéb haszna igazán nincs, egy nagy csomó kidobott pénz az ablakon !!!
lampa laz
Az mennyországból potyogó szentszar ellen bevethetőek lesznek...
Pálinkás Pál
Ez aztán remek gondolat...lovaskatonák...igaz már a második VH-ban fényesen igazolódott hogy szart sem érnek a modern hadviselésben...! Csak nem valamelyik hülye fideszesnek lótenyészete van???
Ezen gondolatmenet mentén /hagyományőrzés/..javasolnám a narancsbagázs bukása után a kalodák felállítását!!!
Clavigo
" Három napos intenzív kiképzés "...Nagyon intenzív lehet a progi.:))))) Sima tömegoszlatási " project " ,,szerintem,,,,ha egyszer csak beagyal ( VÉGRE ) a népfelség ,erre a szájba b@szott jólétre,,Tündérországra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.