A kormányhoz címzett interpellációkkal kezdődik hétfőn az Országgyűlés négynapos ülése, kormányoldalról is lesznek felszólalók.

Az ülésnap 13 órakor, a közelmúltban elhunyt Pál László korábbi MSZP-s képviselőre történő emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal indul. A házelnök napirendi javaslata alapján az interpellációkra ezúttal is két óra, az azonnali kérdésekre pedig 60 perc áll majd rendelkezésre.

Ma is nagy munkában lesz a Tisztelt Ház

Fotó: pixabay.com CCO

A parlament honlapján elérhető információk szerint az interpellációs időszakban a Fidesz padsoraiból Dunai Mónika arról kérdezi az emberi erőforrások miniszterét, hogy a kormány milyen eszközökkel segíti a nők munkaerő-piaci elhelyezkedését. A kereszténydemokrata Hoffmann Rózsa szintén Balog Zoltánhoz fordulva szólhat a Határtalanul programról, amelyben az állam támogatásával szerveznek osztálykirándulásokat a szomszédos országok magyarlakta területeire.

Oktatás, éghajlatváltozás – ezzel készül az ellenzék

Ellenzéki oldalról az MSZP-s Hiller István ugyancsak a emberi erőforrások miniszterét interpellálja az oktatásról. A jobbikos Z. Kárpát Dániel miniszterelnökhöz címzett felszólalásának címe: "Kizárva a jövőből?", míg az LMP-s Schmuck Erzsébet nemzeti fejlesztési miniszternek címzett kérdésével arra vár választ, hogy miért nem készíti fel a kormány az országot az éghajlatváltozásra.

A parlament kedden szavazásokkal folytatja munkáját, a képviselők egyebek mellett ekkor fogadhatják el a tavalyi zárszámadást. Az ülés ezt követően csütörtökön folytatódik és jövő hétfőn ér véget.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Hát azért a qrwa életbe, ezeknél fontosabb, megoldásra váró gondok nincsenek Genyólandban?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cs.n.
Tisztelt Ház, haha. És ott a "honatyák" vannak.
Fővárosi Nagycirkusz és bohócai analógia jobban passzol erre.
human
@quadrocopter: Természetesen lesznek más felszólalások is. Ezt csak egy válogatás volt a sokból az MTI szájíze szerint.
justhpeter
@papa.49: A kínai segge legalább tiszta lesz. Úgy látszik a törpe másra nem alkalmas.
@quadrocopter: Az ennél fontosabbakat nem tárgyalhatják, mert a fideSS-kdnp nem éri fel ésszel.
@cs.n.: A Fővárosi Nagycirkusz bohócait ne cikizd, azok művészek A parlamenti "bohócok" pedig csak megélhetési trógerek.
cikicakk55
Tanítónénikek jelentem, az országház létszáma 362 fő,hiányzik 350 fő,jelen van 12 fő! Köszönöm,leülhetsz! kedves gyerekek vegyétek elő az értelmező szótárt és keressétek ki a D betűnél a Demokrácia szót! Ma ennek az alapjait fogjuk megtanulni.
human
@cikicakk55: Erről az a video jut eszembe ami valami német gyerekcsatornán volt és az EU működését mutatta be gyerekeknek. Bizony ott már gyerekkorban megmutatják a gyerekeknek mi a demokrácia és hogy működik. Talán ezért is élnek ott másként. Nem lehet mindent pusztán a pénzzel magyarázni.
Nessy
@justhpeter: Azért annyi hasonlóság van a Nagycirkusz és a Parlament között, hogy mindegyiknek van kupolája! Több nincs! Mert a honatyáinknak sem humora, sem tehetsége nincs ahhoz, amit csinálnak! Max idomított kiskutyák lehetnének. Igen gomb 2 kocka cukor, Nem gomb 1 kockacukor! Gondolom sokan emlékszünk a szállóigére: " Van másik!!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.