Az OLAF-jelentés alapján az építkezés körüli csalások, lopások miatt a magyar államnak 59 milliárd forintot kell visszafizetnie az Európai Uniónak.

A kormány tartalékot képez a jövő évi költségvetésben a 4-es metró építése során történt szabálytalanságok miatt várható uniós büntetés visszafizetésére – derült ki a Magyar Közlönyből.

A pénteken megjelent kormányhatározatban az áll, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) megállapításai szerint a 4-es metró beruházásának harmadát, mintegy 166 milliárd forintot elloptak, elcsaltak, emiatt hazánknak várhatóan 59 milliárd forintot kell visszafizetnie az Európai Uniónak.

4-es metró botrány: a  kormány tartalékot képez az EU büntetés visszafizetésére

A 4-es metró állomás (Fotó: Pixabay)

"A rendszerváltás óta legnagyobb korrupciós botrány kapcsán az Európai Csalás Elleni Hivatal zárójelentése alapján egyértelműen felvetődik a Medgyessy-, Gyurcsány-, Bajnai-kormányok és a Demszky Gábor féle fővárosi vezetés felelőssége." A kormány szerint a rendszerváltás óta eltelt időszak legjelentősebb európai uniós forrásokkal kapcsolatos visszaéléséről lehet szó.

Az esetleges visszafizetés miatt kell a nemzetgazdasági miniszternek márciusig tartalékot képeznie a jövő évi költségvetésben, úgy, hogy a kötelezettség ne érintse hátrányosan a magyar állampolgároknak kiemelt jelentőséggel bíró oktatási, szociális, egészségügyi és családpolitikai forrásokat.

(MTI)

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Volt pofaja leirni a firkasznak/szovivonek ezt a botranyos mondatot:

"Az esetleges visszafizetés miatt kell a nemzetgazdasági miniszternek márciusig tartalékot képeznie a jövő évi költségvetésben, úgy, hogy a kötelezettség ne érintse hátrányosan a magyar állampolgároknak kiemelt jelentőséggel bíró oktatási, szociális, egészségügyi és családpolitikai forrásokat."

Megemlitve azt a 4 teruletet a gazdasagnak, ahova egy buznyakot sem kolt a kurmany...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
relatív
@CsipkeRózsa: Ez csak egy olyan pillanaton áll, vagy bukik, melyet csak az a pillanat (?!) dönti el, mely tart vagy 8 éve !

Az eszmélés - mint gondoljuk sokat - egy pillangó szárnycsapásásól dől el !
ila51
és ha csak egyszerűen visszatennék , amit kilopkodtak ?
Grafix69
160 milliárdból amit a csuhásoknak adott , na abból lehet kifizetni.
Desischado
@advocat: Ez engem is nagyon érdekelne! Mert egy büdös szavukat sem hiszem, mármint ennek a vérszopó bandának!
kukac50
Ez csak egy az Olaf jelentésből összesen 23 ügy volt folyamatban, miért nem beszélünk a többiről is ? Kaszinó ügyek, világítás, felzárkóztatás, dohány biznisz,trafikok,stb.
namihami
Ezúton kérem ezeket a számolóművészeket, hogy azt is számolják ki, ha annyi számlálás belefér a munkaidejükbe, hogy egy következő kormány mennyit tegyen félre ezeknek a dolgai miatt?
Elég lesz néhány éves nemzeti jövedelmünk, vagy olcsójános voltam?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.