Európa sorsdöntő évének nevezte 2018-at Orbán Viktor szerdán Berlinben, a legnagyobb német cégek vezetői előtt tartott előadásában. A kormányfő hangsúlyozta, hogy most kell megvédeni a schengeni rendszert, "ha meg akarjuk őrizni, sőt növelni akarjuk versenyképességünket". "Közép-Európának jelentős hátrányokat kell ledolgoznia az infrastruktúra területén, sok még a tennivaló ezen a téren. Forrásokra van szükségünk az új utak vagy vezetékek építéséhez. Amennyiben az Európai Unió nem tud pénzügyi támogatást adni, Kínához fordulunk" – ismertette a miniszterelnök szavait az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár. A legfrissebb értesülések szerint a következő hétéves költségvetési ciklusban tényleg kevesebb EU-támogatásra számíthatunk. Tájékoztatása szerint Orbán Viktor kiemelte azt is, hogy a visegrádi négyekhez tartozó országok rendkívül dinamikusan növekednek, 2030-ra utolérik a nyugati ipari országokat, és nettó befizetői...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
"a visegrádi négyekhez tartozó országok rendkívül dinamikusan növekednek"

Úgy van, hárman.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rockxy
Hát inkább kínától, mint az amcsiktól.
Az amcsi gazdaság is kínának van legjobban eladósodva.
De nekik szabad. :D
Nessy
Ez igen! Ilyen "bölcs" ötlete is csak Orbánnak lehet. A vissza nem térítendő uniós pénz helyett kínai hitel, pocsék kondiciókkal. Esetleg orosz hitel! Neki mindegy miből vásárol szavazatot, miből fizeti a honi strómanjait! Hogy ki fogja visszafizetni? Hát a birkanyáj! Nem kellene beutalót kell kérnie az elmeosztályra?
Peller Anikó
"a visegrádi négyekhez tartozó országok rendkívül dinamikusan növekednek"

Úgy van, hárman.
Sámannus
Hülye gyerek összevissza hadoválsz. Tegnap még a saját lábadon akartál állni.
A ruszkiknak nem fejed meg a kínaiakat te idióta. Ha még nem adtad nekik el magad jobb ha tudod a seggedre is ráteszik a kezüket, ha te pénzt akarsz tőlük.
Sámannus
@Peller Anikó: Talán még ők sem. Ha meg az oroszokat nézi akkor faszák vagyunk, csak akkor meg hova is készül ez a szemét, ha mi egy gödör közepe felé igyekszünk?
cikicakk55
Tényleg azoknak lesz igazuk,akik arra tippelnek,hogy Orbán kiakarja léptetni az országot az EU-ból.Ez a zsarolós duma,hogy "ha nem adtok,majd kérünk Kínától" egy olyan dedós dolog,hogy nem tudom mit vár Orbán egy ilyen kijelentés után? Azt hiszi,hogy majd az EU bepánikol,hogy "Jaj Magyarország itt akar hagyni bennünket! Gyorsan utaljunk nekik jó pár milliárdot,mert mi lesz velünk a Magyarok nélkül" Anglia sokkal kevesebb bajt okozott az EU-nak,viszont több hasznot hozott,mint Magyarország,még is simán elfogadták,hogy ki lép az Angol nép. Inkább ahogy olvasom az Angolok bánják már,hogy kiléptek. Mi a magunk lábán? Úgy mint Récsörke a sajátján,úgy állnánk meg mi is a magunkén.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.