Gyurcsány Ferenc feljelenti Lázár Jáost, miután a miniszter maga beszélt arról, hogy a vásárhelyi közvilágítási tendert Tiborcz Istvánnal együtt dolgozták ki. Az volt az első közbeszerzés, ahol az Elios nyert, és a többi projektnél az OLAF bűncselekményekre utaló jeleket talált.

Mint ismert, az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF) több olyan közvilágítási közbeszerzésnál is bűncselekményre utaló jeleket talált, amelyeket az Elios Zrt. nyert meg. A cég akkor (az OLAF 2009-2014 közti közbeszerzéseket vizsgált) még Tiborcz Istvánhoz, a miniszterelnök vejéhez volt köthető. 

Gyurcsány feljelenti Lázárt az Elios-ügy miatt

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A 24.hu a hét folyamán feltárta, hogy a legelső nyertes közbeszerzése a cégnek Hódmezővásárhelyen volt, ahol akkor még Lázár János volt a polgármester. A közbeszerzés körül a cikk szerint elég sok furcsaságot lehetett találni, amik a későbbi beruházásoknál is visszaköszöntek – és amik az OLAF-nak is szemet szúrtak, és bűncselekményre utaló jelekként értelmezték.

A Népszava ezzel kapcsolatban egy tavalyi Kormányinfó felvételét ásta elő, amelyen Lázár Tiborcz Istvánról beszélt. Az apropót az adta, hogy Lázárt a miniszterelnöki vej társaságában fotózták le egy budapesti kávézóban.

Lázár akkor a következőt mondta el:

Tiborcz Istvánt ismerem polgármester koromból. (...) Közösen találtuk ki, hogy Hódmezővásárhelyen hogy fogjuk a közvilágítást modernizálni, ami nagyszerű program volt.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke Facebook-oldalán jelentette be, hogy feljelentést tesznek Lázár ellen.

Most, hogy a nemzet vejéről kiderült, bűnszervezetben különösen nagyértékű csalásban vett részt és Lázár miniszter nyilatkozata szerint ez “nagyszerű program volt”, melyről mostanában is egyeztet titokban a gyanúsított Tiborczcal, nem marad más hátra, mint őt is feljelenteni. Ez nem személyes ügy. Csak nem alkuszunk. Mert harc van az igazságért, a törvényességért

- írta Gyurcsány a Facebookon.

(Címlapi kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Így legalább majd az OLAF jelentés alapján indult büntető eljárást, egyesíthetik a Gyurcsány által tett feljelentés alapján indult eljárással. ... vagy nem.
Mindenesetre Polt Péter és emberei, mostanában, túlórában agyalhatnak, hogyan kenjék el ezt a Tiborc és társai féle "balhét". Tuti, hogy előbb utóbb kitalálnak valamit ami csak Soros Györgyhöz vezethet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@namihami: ...de mindezek ellenére téged fizetnek vagy nem ?
Eladott Ország
@papa.49: tegnap, 17:00; Úgy látszik igaza van Sorosnak. Az ellenzéket megvette a fidesz. Nem szerveznek tüntetést, pedig ilyen magas labdát a választásokig nem kapnak.
namihami
@Csizmás Kond: Legyen neked igazad: Fizetnek és milyen jól.
A lánykori nevemen veszem fel a pénzt, a fizetési cédulát Orbán Viktor néven abszolválom.
És időnként a Bayer, Stefka, Tiborcz, Mészáros neveket is kell használnom. Persze, csak az összeg nagysága miatt. Nem akarjuk, hogy minden egy név alatt fusson.
Csizmás Kond
@namihami: ...neked kell igazad legyen mert te kezdted el...én csak rádkérdeztem és most köntörfalazol...
namihami
@Csizmás Kond: Mivel két oldalon állunk és a nézeteink nem akarnak közeledni, ezért mégis, mit tudnék még írni? Szerinted egy olyan, bebizonyított csalás, amiben a miniszterelnök és családja vastagon benne van, az nem érinti a Fővezért. Szerintem viszont igen. Utaltam rá, hogy ki az a hülye, aki elhinné azt, hogy egy vejkó, pláne a Vezér veje, úgy csinálhat üzleteket ebben az országban, hogy az após mégcsak nem is tud róla, sőt nincs benne100%-os részvételével és jóváhagyásával. Te azt írtad, hogy nem. Mit lehet még erre válaszolni?
Ha ez a köntörfalazás, akkor igazad van, mert nincs több érvem a meggyőzésedre.
Biztos igazad van, hogy ebben az országban ez a vő (vagy a családi és baráti kör bármely tagja) a Főnök tudta és beleegyezése nélkül is szaggathatja a milliárdokat. Kész, végem, Game Over.
Csizmás Kond
@namihami: ...én nem oldalazok hanem azt írom amit gondolok. Ez nem kampánytéma, egy kampány a leendő párt munkájáról terveiről kéne szóljon nem a szarakodó, pereskedő, rágalmazásról...de mivel az összakotort balfékeknek nincs ilyen ezért basztatják a közvéleményt.
...és nem érdekel semmilyen mellébeszélés...senkitől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.