A kérdéses cég 13 megyében látja el a világítási rendszerek karbantartását.

Úgy tűnik, nemcsak a közvilágítás korszerűsítése, hanem az üzemeltetése is óriási üzlet Magyarországon. Legalábbis erre utal, hogy a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető Elios-botrány egyik főszereplője – Tiborcz jó barátja és üzlettársa –, Hamar Endre cége hetven településen üzemelteti a közvilágítási rendszert – derítette ki a Magyar Nemzet.

A Sistrade Kft. – amellyel szemben az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentésében konkrét vádiratot fogalmazott meg – 13 megyében látja el a világítási rendszerek karbantartását.

A Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) honlapján megtalálható dokumentumok szerint hat fideszes megyeszékhely: Pécs, Szolnok, Kecskemét, Tatabánya, Szekszárd és Zalaegerszeg tartozik Hamar Endre cégéhez. Továbbá gyakorlatilag a felcsúti közös önkormányzat összes települése is leszerződött a Sistrade Kft.-vel: Orbán Viktor két kedvenc faluja, a kisvasúttal is összekötött Felcsút és Alcsútdoboz mellett Bicske és Csabdi is. Utóbbi település érdekessége, hogy egyben Tiborcz István lakhelye is, ahol a Tiborcz-tanya található. Hamar Endre cége a szintén a felcsúti körzethez tartozó Vértesacsán 2015 januárjától végzi a lámpák karbantartását, de a Sistrade itt közvilágítási tenderterv készítésére is tett ajánlatot.

(mno.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Na, szoval meg nagyobb a tetvesseg, mint ahogy azt az OLAF jelentes eloszorre megallapitotta. Bizony-bizony, az uzemeltetes-karbantartas a legjobb biznisz a vilagon MINDEN iparagban, mert altalaban ezek a cegek atalanydijat kernek mindenre, amit akkor is kell fizetnie az onkorinak, ha egyetlen izzo sem megy tonkre. Aztan meg a tenyleges javitast fillerekbol meg lehet oldani, plane, ha ugy szervezik meg, hogy egy heten csak egyszer mennek ki egy helyre, es elore megszabjak a javitas utvonalat is, ez is csak logisztikai kerdes.
Meg hogy nincs koze orbannak az elioshoz, sistrade-hez...
justhpeter
Ha egyszer ez egy maffia, akkor nem hagyhat ki semmit, mert a kimaradottak megsértődnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.