Kuncze Gábor szerint csak olyan pártokra érdemes szavazni, amelyek biztosan bejutnak a parlamentbe. A volt politikus hangsúlyozta, azt gondolja, hogy nagyon éles a helyzet. Azt kell nézni, hogy kinek van esélye bekerülni, és az ilyen pártra adott szavazat nem elveszett.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@dr. prédikátor: A Shiffer-klón (Szélliba) mindenképpen bent lesz. Ha másképp nem, akkor a Viktor (már csak a közös emlékek alapján is), de beviszi magának, mint őfelsége ""roppant hiteles"" ellenzékét. Kell a fideszes népnek a cirkusz. Mást eddig se nagyon csinált, másra ezután se lesz jó.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Akkor ezzel azt mondja a Gyurcsány személyes jó barátja, hogy ne szavazzunk a DK-ra, mert az elvesztegetett szavazat?
Végülis könnyen lehet, hogy a DK be sem jut, és akkor igaza lehet Kunczénak!
dr. prédikátor
NE SZAVAZZ A LÖMÖPÖRE, mert elveszett szavazat!!!
namihami
@dr. prédikátor: A Shiffer-klón (Szélliba) mindenképpen bent lesz. Ha másképp nem, akkor a Viktor (már csak a közös emlékek alapján is), de beviszi magának, mint őfelsége ""roppant hiteles"" ellenzékét. Kell a fideszes népnek a cirkusz. Mást eddig se nagyon csinált, másra ezután se lesz jó.
Sziszifusz
@Béla333: 09:07
Ha ez így van akkor igazad lehet, de akkor ugyanez érvényes az LMP-re is.
karma1
@Sziszifusz: Mivel a DK-nak egy kicsit magasabb a tamogatottsaga, mint az LMP-nek, raadasul LMP-Uj Kezdetnek 10 % a kuszobe... Most allnak 8-on...
Sziszifusz
@karma1: 09:39
Tudom.
Beírásommal csupán Béla333-at provokálom.
Béla333
@Sziszifusz: 09.42
Tudod, te a ...-t! Provokáld a nagynénédet, ne engem!
Először is 5% a küszöb az LMP-nek is ugyanúgy, ahogy a DK-mittudomén milyen szövetségnek is!
amaramaistanna
Már többször is csalódnom kell Kuncze Gáborban, miért csúsztat?
A listára adott szavazatok nem vesznek el, bárki nyugodtan szavazzon a listán kedvenc pártjára, DE , jól gondolja meg az egyéni szavazatát,mert egyrészt itt dől el a választás, másrészt a töredékszavazatok is itt keletkeznek
( a Fidesz trv. módosításának következtében, ezért lett 2014-ben kétharmaduk, amely ugyan elolvadt, de addig is elég sok kárt okoztak vele )
és a győztes majdnem mindent visz a pártlistájára...Pontosan 10000+1 szavazatot... Ennyit arról, hogy hol veszik el a szavazat. A közvéleménykutatók szerint az un. kisebb pártokra leadott szavazattal a Fidesztől cca 7 mandátumot vehetnek el...
amaramaistanna
@amaramaistanna: Kiegészítés.Emiatt nem akar pl. a DK, MSZP és az LMP, valamint a Jobbik visszalépni az egyéni körzetben, hogy behúzzák a töredékszavazatokat, csak arra nem gondolnak, hogy pont a visszalépés hiánya okozhatja azt, hogy nem sikerül leváltani Orbánékat... Eddig a legtöbb helyen az Együtt lépett vissza , a DK egy helyen, a Momentum két helyen..
nihil
Egy héttel a választások előtt, ez még mindig téma?
Még mindig el kell magyarázni?
De tényleg?

Ezt a választást csak az ellenzéki politikusok veszíthetik el, ha nem hallgatnak a népakaratra.
Ha orbán marad, én valójában nem miatta megyek el, hanem az ellenzék miatt.
Ez volt az utolsó esélyük, mert ennél már csak lejjebb lesz, és teljesen eltávolodnak egymástól; vagy tényleg kitör a parasztlázadás, de akkor a mai ellenzéknek is annyi.
Sziszifusz
@Béla333: 09:54
Nyugi, nyugi, a nyugalom a hosszú élet titka. Ha ennyire beleéled magad az LMP védelmébe, még a végén rosszul leszel, elvisz a mentő a kórházba és kérheted a mozgóurnát.
amaramaistanna
@Béla333: A hibahatár miatt, +,- 5% ez is előfordulhat- bár stabilnak tűnik - , de a kisebb pártokat az alacsony mintavétel miatt(is) alacsony támogatottságúnak mérik, ezért valószínű, hogy a DK és az Együtt is bejut, míg az LMP kezdett veszélybe kerülni, a kommentek és a politikai kommunikáció ellenük fordult, amikor kiderült, hogy a Fidesz segített nekik ajánlást gyűjteni, valamint az , hogy nem lépnek vissza sehol...Kérdés, hogy ez mennyire megy át a köztudatba... LMP-és szimpatizáns ismerőseim azt mondták - igaz ez csak 15-20 ember - , hogy átszavaznak listán az Együttre és egyéniben is mást fognak támogatni,... Úgy vélem, hogy teljesen kiszámíthatatlan a választás eredménye, de az is nyilvánvaló, hogy régen volt ennyire változtatni kívánó hangulatban az ország...
Béla333
@amaramaistanna: 10.00
Így vagy úgy, de az LMP meg 3 helyen léptette vissza a jelöltjét!
Béla333
@Sziszifusz: 10.088
Ha engem provokálni akarsz, akkor ne nyugtass. Vagy ne provokálj!
JAJMÁR
Kik a kis pártok?
(Melyik a NAGY?)
Mert a jobbik vezet. A dk kb. ugyanott van, ahol az LMP. A szocik se erősek. Egyik se! Ez a gond.
Az egyéni jelölteket kell legyőzni! A többi meg majd kialakul.
JAJMÁR
Egyébként én az LMP-re szavazok pártlistán!
Csak itt árulom el, sehol máshol... és vannak így még pár ezren!
amaramaistanna
@Béla333: Ennek örülök, bár tegnap Széll Bernadett azt nyilatkozta, hogy sehol sem lépnek vissza.
amaramaistanna
@amaramaistanna: Itt lemaradt, hogyha a második helyezett 10000 szavazattal maradt le, akkor ehhez hozzáadnak 1-t és ezt kivonják a győztes szavazatából és a különbség szintén a győztes listájára megy.Ez a fegyvere a Fidesznek visszafelé is elsülhet. Remélem így lesz.
amaramaistanna
@JAJMÁR: Induljunk ki abból, hogy nagypártoknak a 35-40% feletti népszerűséggel rendelkezőket szokás nevezni. Középpártok a 20% felettiek, kicsinek az összes többit... Jelen esetben Mo-on csak egy nagy párt van, a közép felé tendál a Jobbik és az MSZP...
amaramaistanna
@JAJMÁR: Vannak, nyilván kár, hogy különutasok... Én az Együttre szavazok listán, egyéniben az LMP-re mert ott az ő jelöltjük a legerősebb és az Együtt vissza is lépett a javukra...
desiro
@amaramaistanna: Mert hülye a banya!!!
JAJMÁR
@amaramaistanna: Az jó. Én egyéniben a szoci jelöltre, - ő a legesélyesebb - az Együttre is szívesen szavaznék, csak náluk tényleg aggódom, hogy elveszik a szavazat... bár itt elég erősek. Az Lmp-t is bírom, így mellettük döntöttem.
amaramaistanna
@JAJMÁR: Listán jó lenne , ha tudnád támogatni az Együttet. Újabb nyilatkozat egyeztetés ügyben. Most a szocik kimutatták a foguk fehérjét, ahogy a nagynéném szokta volt mondani: hvg.hu/itthon/20180403_Ungar_Peter_ot_pontban_utasitotta_vissza_Karacsony_ajanlatat_a_bohozatot_lezartnak_tekintik
verőce21
Nem a kormányt akarják leváltani, hanem minél több politikusnak akarnak még négy évet szerezni. A kispártok a túlélésre játszanak, másra nem.
(Na meg a választási pénzre.)
JAJMÁR
@amaramaistanna: Tudom. Írogatom is itt egy ideje, de nem érti sajnos a többség, még itt se!
Pl.Máris az LMP a "hibás" az elveszített választásért. (Pedig még le se zajlott.) No meg az Együtt. meg a Jobbik. Á, ők, déká, meg szocik.. nem...
Nagyon igaza van a Szél Bettinek - és általában tetszik a józan, racionális gondolkodása - ebben az esetben is. A nyilvános üzengetésnek nem más a célja, csak saját maguk mosdatása és népszerűsítése olyan módon, hogy a másikat mocskolják! márc.15.-e bebizonyította!
Tudom. De ezzel együtt is az most a legfontosabb, hogy kormányváltás legyen, aztán majd ki kell ezeket is zavarni a "székbül", . Ugyanaz a mentalitásuk, ugyanaz a módszerük, mint a fideszé, és ebből már nagyon elég! :)
Az Együtt majd megerősödik, és hamarosan úgyis lesz egy másik választás. Bírom egyébként a Berkecz Balázst - nem olyan vehemens valójában, mint amilyet a politikában látni tőle -, és vannak még jó politikusaink bőven. Ideje, hogy ők jöjjenek :)
amaramaistanna
@JAJMÁR: Remélem , mindkét párt bejut és hivatalosan is javul a kapcsolatuk, mert például Hadházy, Vágó és Juhász nagyon sok ügyet együtt derítettek fel...Az MSZP kamarilla és populista politikát folytat... az LMP-ét én egy dolog miatt kárhoztatom, amikor az Együtt kitalálta és felajánlotta, hogy hozzanak létre Új pólusként egy választási pártot ( itt is 5% lett volna a küszöb) az Együtt, az LMP, a Momentum közösen. Ezt meg is mérték a közvéleménykutatók és azonnal 20% fölött indultak volna és sok volt az átszavazási szándék rájuk.Akkor pont X. agóniáját élte az MSZP, kár volt kihagyni...
Kookas
@Sziszifusz: csak ne a honvédba kár lenne ha a hideg sebész gyakorolna rajta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.