Kétszázmillió forintra emelte a másodfokú bíróság Gyárfás Tamás óvadékát. Gyárfás azt mondta, kifizeti az összeget, hiszen nincs veszítenivalója. Ezt a pénzt ugyanis csak akkor veszítené el, ha megszökne, de neki esze ágában sincs megszöknie. 

200 millió forintra emelték Gyárfás Tamás óvadékát – azt mondta, ezt is kifizeti

Fotó: MTI

A sportvezető a 24.hu-nak azt mondta, hogy

kifizeti a megemelt összeget is.

Ez pedig azt jelenti, hogy hamarosan lekerül a lábáról a nyomkövető, és külföldre is utazhat majd.

Másodfokon kétszázmillió forintra emelte a Fővárosi Törvényszék a Gyárfás Tamás ügyében első fokon megállapított óvadék összegét

– olvasható a hatóság közleményében.

A kommünikébe az áll:

A rendelkezésre álló adatok szerint Gy. T. megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy megbízta P. T.-t, ölesse meg Fenyő Jánost. Bizonyítottság esetén a gyanúsított cselekménye felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének a megállapítására alkalmas.

A Fenyő János médiavállalkozó megöletésével gyanúsított Gyárfás ügyében az elsőfokú bíróság 100 millió forintos óvadékot megállapító határozatával szemben az ügyészség jelentett be fellebbezést. Indítványában az ügyészség arra hivatkozott, hogy a lakhelyelhagyási tilalom alatt álló gyanúsított személyi körülményeiben nem következett be olyan változás, amely megalapozná a kényszerintézkedés szabályainak enyhítését, másrészt azzal érvelt, hogy Gyárfás bevallott vagyonára figyelemmel az óvadék összege nem alkalmas a gyanúsított eljárási cselekményeken való jelenlétének biztosítására.

A Fővárosi Törvényszék döntése szerint az elsőfokú bíróság végzése túlnyomórészt megalapozott, indokai helytállóak.

E szerint az elsőfokú bíróság helyesen állapította meg, hogy a gyanúsított személyi szabadságának bizonyos fokú korlátozása továbbra is indokolt, mert megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne.

E feltételezést a gyanúsítás szerinti bűncselekmény kiemelkedően magas tárgyi súlya, az ahhoz kapcsolódó büntetési tétel és a gyanúsított rendkívül kedvező egzisztenciális háttere együttesen erősítik.

Gyárfás személyi körülményeire és az eljárás során tanúsított magatartására figyelemmel az elsőfokú bíróság megalapozottan ítélte meg azt is, hogy a szökés, illetve az elrejtőzés veszélye csekélyebb mértékű, így az az óvadék alkalmazása mellett lehetséges a bűnügyi felügyelet során enyhébb magatartási szabályok rögzítése.

A másodfokú bíróság szerint azonban az óvadék mértékének meghatározásakor különös figyelemmel kell lenni a gyanúsítás tárgyát képező bűncselekmény súlyára, a gyanúsított vagyoni helyzetére.

Mindezek alapján a Fővárosi Törvényszék az óvadék összegét 200 millió forintban határozta meg, amely összeg a bíróság szerint már arányban áll a gyanúsított vagyoni viszonyaival és megfelelő biztosítékul szolgál a bűnügyi felügyelet szabályainak megtartásához is.

Gyárfás a múlt héten első fokon megállapított 100 millió forintos óvadék kapcsán is azt mondta a 24.hu-nak, hogy kifizeti ezt az összeget.

Kifizetem az óvadékot. Mindenemet ráteszem, az otthonomat, bármit, mert nincs veszítenivalóm. Ezt az összeget ugyanis csak akkor nem kapnám vissza, ha megsérteném a bíróság szabályait. De ez szóba sem jöhet, mert soha nem fogok megszökni és mindig a hatóság rendelkezésére fogok állni. Tisztázni akarom magam, nem elmenekülni akarok. Nincs mitől tartanom

– mondta akkor Gyárfás.

Az úszószövetség volt vezetője közölte: az emelt összeget is kifizeti.

Forrás: 24.hu, Index

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a pofám leszalad; itt tényleg minden utasításra megy! =)) Nem kedvelem, sőt ... a pasast, de hogy még rászólnak a bíróságra is az már sok(k)!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
a pofám leszalad; itt tényleg minden utasításra megy! =)) Nem kedvelem, sőt ... a pasast, de hogy még rászólnak a bíróságra is az már sok(k)!
Eladott Ország
2002-es hír szerint akkor 2,5 milliárd forintja volt netán eltapsolta, vagy ilyen sokba került pár embert lefizetni? Minden tisztségétől meg kellene fosztani. Azért én megkérdezném honnan van a pénz mint az angol német szabályzat szerint a hatóságok ezt ellenőrzik is. Értem én hogy a Nap tv eladása, de azt mintha állami pénzen újították volna fel 3-4 hónap használatáért. Úgy beszél ez a tetű 100 milliókról mint a két kezű munkás 100 forintról, na ettől se ártana ha megkérdeznék miből gyűjtötte a vagyonát.
Jozefina
Soha nem szerettem Gyárfást! Öntelt, beképzel alak!!!
Érdekes, hogy honnét van ennyi lóvéja???
wagabund
azért az nem véletlen, hogy százmilláról kétszázmillára emelték az óvadék összegét...persze neki az sem tétel, mondhatni csak apró...

én meg tátom a számat.
wagabund
@Eladott Ország.: ha ez a kétszáz milla a szabadság ára, akkor ennyi...marad még vagy tízszer ennyi, ami pont elég Tongán, vagy Belize-n tengetni az életét..
justhpeter
Jogállam hiányában az óvadék drágább lett.
lampa laz
Ha így megy ez nálunk, akkor tessenek még emelgetni azt az összeget, amíg a teljes ellopott vagyonkát visszaadja a köznek.
egyvandor
Logikus lépés. Ha akadnak marhák elegen akik arra szavaznak hogy az "elit" kiépytésére és saját maguk nyomorba döntésére szavaztak akkor nincs ezen mit csodálkozni. Ami meglep, hogy közel harminc év nem volt elegendő hogy lássák az emberek mi folyik ebben az országban.
egyvandor
@egyvandor: 17:44 bocsi nem ide szántam
lusta
A Kúria majd 300 millát fog kérni. Hja, az alkotmányos költség a bíróságokon is működik.
Qqberci
@justhpeter: Ennyibe kerül egy kitelepedési kötvény...
vladimir putin
Engem speciel nem érdekel. A maffia csak visszaveszi azt, ami neki jár.
jancsipapa
@Eladott Ország: Kifizeti a csikkzsebből és viszlát...
Equus1
minden fillért leadózott ez a szerencsétlen... nem járt kocsmába, a kisfröccsök árát inkább perselybe tettte... hát, összegyűlt neki vhogy... most meg tessék... mehet közmunkásnak... hogy sajnálom, de mennyire sajnálom

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.