Mély hallgatásba burkolózott minden illetékes tisztségviselő, amikor a 24.hu arról kérdezte őket, hogy honnan teremtettek elő szinte egyik pillanatról a másikra pluszforrásokat a Honvédkórház számára. Sem a kórház sajtóosztálya, sem a fenntartó Honvédelmi Minisztérium, sem az egészségügyért felelős Emberi Erőforrások Minisztériuma nem volt hajlandó a lapnak elárulni, hogy honnan, miként sikerült alig néhány óra leforgása alatt két lélegeztetőgépet és négy betegőrző monitort keríteni kórháznak? A lap forrásai szerint ilyen rövid idő alatt képtelenség beszerezni új gépeket és azt is nehezen hinnék el, hogy egy raktárban porosodtak volna. Abból pedig hír lett volna, ha egy másik kórházból szállítják el a gépeket.

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
A cikk utolso mondata egy naiv kerdes:

"Ha tehát volt pénz béremelésre, akkor az eddig miért nem történt meg?"

Azert , te kis csacsika ujsagiro, mert EZ A NER SZERVES RESZE , ebbol all az egesz rendszeruk.
Egymas utan hozni a megszorito intezkedeseket, es amikor ugy nez ki, hogy a nep elkezdene morgolodni, vagy eppen a vegso osszeomlas remkepe is felmerul, akkor gyorsan bedobni a vesztartalekot, vagy eppen visszakozni.
Internetado, vasarnapi boltzar, olimpiai nevezes... Mind-mind emberi elmet probalgato huzas - a vereseg lattan gyors visszatancolas.
De mar nem sokaig.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
A cikk utolso mondata egy naiv kerdes:

"Ha tehát volt pénz béremelésre, akkor az eddig miért nem történt meg?"

Azert , te kis csacsika ujsagiro, mert EZ A NER SZERVES RESZE , ebbol all az egesz rendszeruk.
Egymas utan hozni a megszorito intezkedeseket, es amikor ugy nez ki, hogy a nep elkezdene morgolodni, vagy eppen a vegso osszeomlas remkepe is felmerul, akkor gyorsan bedobni a vesztartalekot, vagy eppen visszakozni.
Internetado, vasarnapi boltzar, olimpiai nevezes... Mind-mind emberi elmet probalgato huzas - a vereseg lattan gyors visszatancolas.
De mar nem sokaig.
RonaGyuri
Hogy honnan lett rá pénz?
én sem tudom, de egy dologban biztos vagyok: nem visszatette valaki! =))
karma1
@RonaGyuri: haha, ez tetszik. ...:o))))
dr. prédikátor
Honnan ,honnan!!! Hát a mészaros meg a cigus fecalicus összedobta rá a pizt!!!:)))
RonaGyuri
@karma1: egyébként ezt írtam a téma kapcsán:
Egy valóban releváns és izgalmas kérdés

a választ én sem tudom, de egy biztosat mondhatok

Egy igazán ütős kép járta be a net-et és résiben a világsajtót


(zsurpubi.hu/shared/hirek/belpol/BFA/2018_augusztus/kutvolgyi.JPG)
A dologban van egy jelképszerű; ez bizony „A Kútvölgyi”, Kádár-népének vágyott irigyelt kórháza. Olyannyira, hogy a gengszterváltás egyik első intézkedéseként az „új” képviselő urak és hölgyek megszavazták maguknak a jogosultságot!
A dologban azért van némi fellengzős nagyotmondás is, már ha az operating-ot (mint sokan teszik) működőnek fordítjuk!!
Ezzel igencsak jól kvadrál – legalább is ad némi magyarázatot arra, hogy fityesz matyarul mit kell működés alatt érteni - az utóbbi hetek hír-cunamija az un. Honvéd korház „működése” körül. Meg kell jegyezzem, hogy a Kútvölgyi „kiszervezésénél” sok „funkcióját” ez a korház kapta meg! =))
Nos a dolog úgy áll, hogy a napokban hírtelen – ahogy mondani szokás – került pénz, paripa és fegyver is. Amivel kapcsolatban többekben merült fel a kérdés, hogy mégis honnan. És főleg, hogy mibúl?
Erre a kérdésre válaszolni persze nem tudok, de egy dologban biztos vagyok: Sziszi és barátai nem tették vissza amit elloptak! =))
csipetke
Jujjjj,csak nem valamelyik stadion árából vették el a lóvét?Mégmajd orbán gutaütést kap...Vagy előkotorták a párnacihából a lopott pénz egyrészét?
Dr plágium
Lehet hogy az intenzív osztályon ágy leépítés van és onnan vitték át?
karma1
@Dr plágium: ??? Ez azert most nem egeszen vilagos. Az intenziv osztalyRA kerultek ezek a muszerek, NEM ONNAN EL... Valahonnan jottek, es akkor meg nagyobb a baj, mint hittuk: ebbol az egeszbol lelatszik a szandekossag: orban SZANDEKOSAN tartja vissza a muszereket, SZANDEKOSAN fizeti alul az orvosokat, apolokat, szemelyzetet.
kereső
@karma1: szándékosan!! tárolták ezeket a műszereket-életmentő készülékeket "valahol",arra az időre,amikor megtörténik a privatizáció???
Eriksson
Nagy értékű berendezések beszerzése nem megy egyik napról a másikra.
Súlyos gyanúm támadt: Megvoltak már azok a gépek régebben, csak arra vártak, hogy valahol üzembe helyezzék őket.
Vagy a Honvédban, vagy máshol.
karma1
@kereső: Szerintem igen. De peldaul piszok sokat meg lehetne tudni, hogy ezek a muszerek melyik evben keszultek,- mert ez peldaul sokmindent elarul arrol, hogy KI NEM TARTOTTA VISSZA mestersegesen. Ha peldaul kiderulne, hogy 2010 UTANI gyartasu keszulekekrol van szo, akkor egyertelmu, hogy ezt kizarolag orban intezkedese alatt tehettek, nem lehet visszamutogatni egyetlen elozo kormanyra sem, nem lehet gyurcsanyozni, bajnaizni, medgyesizni.
Majd, ha mar nagyon nagy lesz a botrany, akkor az egeszet rakenik Hendere, mint a legkorabbi hadugyerre, oszt jonapot. O mar mindent elvisel, nem jart o olyan rosszul a levaltasa utan sem.
anima
Orbán megmondta, hogy kísérletezni fog.
Húzd meg-ereszd meg.
Ő addig húzza, amíg hagyják neki.
Ha már gáz van, akkor megereszti egy kicsit.
Ennyire egyszerű Orbán.
És ennyire buta bunkó a magyar, hogy képes volt belemenni ebbe a játékba (ami egyébiránt kurvára nem játék, mert kurva sok magyar ember hal meg emiatt).
Peller Anikó
@karma1: Dehogynem.. Gyurcsányozni, hazudni sőt lopni mindig lehet. Be lehet dobni egy kis rizsacsökkentést, pár szál kolbászt, húsvéti vizes sonkát, erzsébetti utálványt, Magyarország 90%-a úgyis analfabéta, akkor se érti ha olvassa vagy látja a tévében.

Ha rosszra fordulnak a dolgok akkor már beszereztek néhány szállítórepülőgépet azt jónapot.
Nessy
Lehet, hogy az EMMI és a HM hatásosan imádkozott. Hány rózsafüzért mondtak, hogy a raktárban találjanak új műszereket???
mert ha nem így történt, akkor bizony erősen koncepciós az egész történet. Lehet, hogy Zacher valakinek a begyibe van?
Minden esetre, nagyon illiberális történet!
Eriksson
@karma1: Lehet, hogy innen szerezték be a gépeket? 6:10-től válik látványossá a történet, addig csak hétköznapi roma téma.
www.youtube.com/watch?v=9QHhpjJDuEg
Dr plágium
@karma1: Itt általánosságban beszélnek. Eredetileg ezek az eszközök az SBO-ról hiányoztak.
tudode
Nem hiába HOSSZABBÍTOTTA meg a PATRIÁR-kánk az akármilyen VÁLSÁGHELYZETET, hiszen annak elrendelésekor FELSZABADÍTHATÓAK olyan készletek, amelyek klf. raktárakban várnak a flf kütyük "is" a BEVETÉSÜKRE, amelyet majd ha lesz lóvé PÓTOLNAK "mozgósítási készletként"!!!
.
------ Orbán Viktor márciusig meghosszabbította a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet
.
444.hu/2018/09/03/orban-viktor-marciusig-meghosszabbitotta-a-tomeges-bevandorlas-okozta-valsaghelyzetet
.
Hidegháborúban ERRE MÉG NEM lehetett példa!!!
papa.49
Szerintem is megvoltak a berendezések csak nem adták ki egyik kórháznak se EDDIG !!!
karma1
@tudode: Van egy olyan erzesem, hogyha orban basi sarokba szoritva erzi magat, hozzanyul az M zarolt keszletekhez, - barmilyen "helyzet" is legyen kihirdetve.
O az Eloisten, egyszemelyes donto - az a lenyeg, hogy ha szerinte ez a hatalom megtartasanak a legfobb erossege (hogy minden az o kezeben osszpontosuljon), akkor ugyanez a leggyengebb pontja is: ha o valami miatt kiesik a forgalombol, akkor az egesz katyvasz szetesik, mert csak o ismeri a TELJES forgatokonyvet - a vezeru"ru" blekul viszont a nyaj szetszeled, az egesz NER maga ala temeti a tagjait...
verőce21
Az orvosiműszer-kereskedők a gyártó lerakati raktárából vittek pár darab műszert, majd le lesznek papírozva.
kereső
@anima: 10:25, azért mer 55 évesen keresi a saját intenditását, ezért a "kisérlet"?Mert végső soron erről van szó.Ezért lett az ország kisérleti alany.És amit meg tudott csinálni az országgal,gyakorlatilag minden nagyobb ellenállás nélkül, azt most nagyobb léptékben gondolja?
Qqberci
@papa.49: Véletlenül volt Pénztáros Lőrincnél otthon a sufniban...
karma1
@görbetükör: A tobbi korhazban sokkal gyavabbak azok a szegeny noverek, orvosok, mert azt a keveset is feltik. Sajnalom oket, de ez a sz@r ez nem most ment bele a pelusba (by Hofi), ez mar regen erik
karma1
@Eriksson: Nagyon koszonom ezt a videot - hat ez nem volt semmi... Kulonben meg nagyon regen lattam ennyire rossz izlessel berendezett szallodat. Ha ma egy ilyet meglatna egy nyugati turista, visitva menekulne, de legalabbis lealkudna' a szoba arat...
Abban az igazgatocsajnak igaza volt, hogy kulfoldon - mondta eppen Mexikot is - valoban annyira kozel vannak a nyomortelepek, hogy odalatni rajuk...
De azert ez nem kene, hogy alapkovetelmeny legyen egy - talan - 5 csillagos szallodanal...
tudode
@karma1
.
Talány ez a BASI, ötletszerűen olt TÜZET, mivel MINDEN ŐFENSÉGE kezében összpontosúl, nélküli böfögni sem merészelnek a KÖRÜLÖTTE NYALAKODÓK, hiszen
.
---- Elfogadták Orbán álmát, a rendeleti költségvetést
24.hu/fn/gazdasag/2016/03/23/elfogadtak-orban-almat-a-rendeleti-koltsegvetest/
.
Nem egy hálás fajta, hiszen LÁZÁRT, aki kedvébe szándékozott járni "is" PARTVONALRA, azaz gondnoksága alá helyezte a NEM DOHÁNYZÓK VÉDELMÉBEN!
advocat
Ez az állami dugipénz! De volt közbeszerzés? Ejnye!!!
papa.49
@Qqberci: Az attól sokkal smucigabb !!!
Max. az lehet, hogy a ME alapból fizetik a készülékeket, de nem kizárt az se hogy a németek, vagy hollandok által ideküldött működőképes eldugott gépeket vették elő !!!
Sámannus
@papa.49: Ne má he, ha mellé nyomsz még durbincs is azt hogy haverek vagytok.
Sámannus
@papa.49: Ne má he, ha mellé nyomsz még durbincs is azt hiszi hogy haverek vagytok.
papa.49
@Sámannus: De nekem, magamat sikerült benyomni, mert megint kettőt hármat ugrik az oldal mielőtt megáll.
papa.49
@Sámannus: Nem vállalom, van amit még az én gyomrom se vesz be ))))))))))))
Sámannus
@papa.49: én a napokban használtam egy olyan egeret ami nem akart egy pontra mutatni.
azzal is el lehetett ilyen hibát követni, már ki is dobtam.
karma1
@papa.49: Oda se neki, Papus, legalabb a lelki beked meglehet, hogy Magaddal joba vagy,...:o))) A bajok mindig ott kezdodnek, hogyha mar Magaddal is veszekszel...:o))))
Nekem is szokott ugralni az oldal, plane amikor nagyon sok hsz van mar a cikk alatt, es ilyenkor becsuszik egy-egy lajk valamelyik trollnak...
(Arra, hogy sajat magunkat is lehet lajkolni mar regen rajott a halfarok meg a tobbi troll, nezd meg, mindegyikuknek van lajkja, DE CSAK EGY!!! Hogy megse nezzenek ki olyan maganyosan a hulyesegukkel)...:o)))
papa.49
@Sámannus: Nem az egér a rossz hanem az oldal...
papa.49
@karma1: Engem az idegesít hogy ugrál, már megfigyeltem, ha nagyon sokan reagálunk hasonlóan egy témára akkor jön elő ez, innen egyenes a következtetés nem nálunk van az oka, hanem a ,,központban,, !!!
Sokszor úgy kell figyelni mire válaszolt valaki mert képes az oldal akár 10 hsz. arrébb megállni !!!
Először megjelenik a hsz. aztán le, fel szalad majd egészen máshol áll meg, és ez csak ITT VAN másutt nem fordul elő, kis kibaszás a mondanivalónk miatt !!!
papa.49
@Sámannus: Még az előzőhöz én laptokról írok, és ha nem az egeret, hanem a beépítettet használom ugyanez a helyzet, de csak itt !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.