Az Egyesült Államok a magyar családtámogatási rendszert előremutatónak és követendő példának tartja – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Novák Katalin szerint az Egyesült Államok követendő példának tartja a magyar családtámogatási rendszert
Fotó: Soós Lajos/MTI

Novák Katalin közölte, múlt csütörtökön Washingtonban egy családpolitikai konferencián beszélt a magyar családpolitikáról, a rendezvényen részt vett a nagy amerikai családszervezetek mellett a Fehér Ház stratégiai kommunikációs igazgatója és Donald Trump elnök egyik személyes tanácsadója is, mindannyian követendőnek tartották a magyar rendszert.

Különösen nagy volt az érdeklődés az adórendszeren keresztüli támogatások, azaz a négygyerekes nők személyijövedelemadó-mentessége iránt, amely a jövő évtől lép életbe, illetve a családi adókedvezmény iránt. Előremutatónak értékelték továbbá, hogy egyes családtámogatások már magzati korban, a várandósság harmadik hónapja után járnak, és tetszést arattak a családbarát gondolkodást népszerűsítő kormányzati kisfilmek is

- számolt be a tapasztaltakról az államtitkár.

Hozzátette, hogy elismerően szóltak az amerikai résztvevők az elmúlt évek eredményeiről is: arról, hogy Magyarországon 33 százalékkal csökkent a terhességmegszakítások száma, másfélszeresére emelkedett a házasságkötéseké, és 20 éve nem volt olyan magas a gyerekvállalási kedv, mint most.

Novák Katalin kitért arra is, hogy a csalad.hu oldalon indítottak egy aloldalt, amelyen a családvédelmi akciótervvel kapcsolatos gyakori kérdésekre igyekeznek megadni a válaszokat.

(MTI)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
No b+ mi adunk útmutatást az USA-nak?
Tehénkém, te tényleg elhiszed, hogy a farka csóválja a kutyát?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Novák szatyor CSITTTT )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Commenter
@papa.49: ha neki kellene hinnünk ebből az egész programból még világszabadalom lesz, annyira zseniális.
bencemacska
No b+ mi adunk útmutatást az USA-nak?
Tehénkém, te tényleg elhiszed, hogy a farka csóválja a kutyát?!
kokopelli
Meséld el már,hogy mit jelent "az Egyesült Államok valamit valaminek...tart..." ?
Én meg azt állítom,hogy nem!!! 1:1 ! Az előny nálam,mert én ingyen nyilatkozom!
RonaGyuri
Katyinka te tényleg ilyen ócska ribi vagy?
kereső
" Donald Trump elnök egyik személyes tanácsadója is, ..."- csak nem Gorka Sebestyénre utalsz Katalin?Akit meneszetettek a Fehér Házból, és aki ellen elfogató parancs van érvényben Magyarországon. No hiszen!
advocat
Azért legközelebb kevesebbet vacsorázzon! És az internet korában ilyen marhaságot! Már nem Morse jelekben jön az üzenet!
nevemnick
Láthatnánk egy mozgókép részletet a felszólalásból, vagy esetleg egy amerikai újságcikket, ahol méltatják a dakota törzsfőnök vezérkarának családtámogatásának méltatását?
Ja, hogy nincs?
Gondoltam...
Eladott Ország
Igen és a borsodi falvakban már tanulmányozzák a korszerű rongyfűtést is és irigylik a demokráciánkat ha jól tudom. Érdekes statisztika lenne az is, évente mennyit költünk az ilyen totálisan debil, semmi értelmet, hasznot fel nem mutató utaztatásokra. Családpolitikánk lényege: Kölcsön kölcsön kölcsön, kölcsön kölcsön kölcsön!
uploads.disquscdn.com/images/1945348a4fe30fbe10ce1dd8c4da83925ed6bfff1ea8e04c2051fe0cce08b74d.jpg?w=600&h=453
"a magyar kormány nemcsak a szegényeknek segít", vagyis nekik inkább egyáltalán nem, hanem a jómódúaknak. Mert ugye melyik szegény család tud új, 7 személyes autót venni? Az egész nyugati világ vért pisil, hogy olyan jó élete legyen, mint nekünk itt Hungarisztánban. A fidesz már 2010-ben azt hazudta, hogy "az egykulcsos adó bejelentése elég volt ahhoz, hogy növekedjen a születésszám". Azóta a különböző látszatintézkedések bevezetése után ezt a hazudozást számtalanszor megismételte. A most bejelentett intézkedés ugyanúgy nem lesz hatékony mint a korábbiak, az emberek nagy többsége ugyanis ezt a "kedvezményt" nem tudja igénybe venni. Az elmúlt 8 évben kiderült, hogy minden fideszes hazudozással ellentétben nem több hanem kevesebb gyermek született. A valóság tehát az, hogy egyetlen nyolcéves ciklusban sem született még olyan kevés gyermek Magyarországon, mint amennyi a fidesz maffia regnálása alatt az elmúlt nyolc évben született. A fidesz maffia az újabb orbán matolcsy és novák hablattyal most azt a tényt próbálja lefedni, hogy bizony minden hazudozás ellenére 2010 utáni 8 évben kevesebb gyermek született, mint amennyi a 2010-et megelőző nyolc évben született. Születésszám: 2002: 96 804 fő, 2003: 94 647 fő, 2004: 95 137 fő, 2005: 97 496 fő, 2006: 99 871 fő, 2007: 97 613 fő, 2008: 99 149 fő, 2009: 96 442 fő, 2010: 90 335 fő, 2011: 88 049 fő, 2012: 90 269 fő, 2013: 89 524 fő, 2014: 93 281 fő, 2015: 92 135 fő, 2016: 95 361 fő, 2017: 91 600 fő, 2018: 89 800 fő.
Nessy
Tisztelt álomtitkár asszony! Talán mielőtt megfújják a harsonákat, hogy mennyire segítik a gyermekszületést, beszéljen már Veres András püspökkel és a klérussal! Ugyanis szerintük a lombik program halálos bűn, és mindenki bűnös aki abban részt vesz! Már közplnzbő az EMMI égisze alatt sok százezer forintos tréninget indítanak a "keresztény orvosok és szakdolgozók" számára, melyben vállalják, hogy nem vesznek részt ilyen programokban, nem vesznek részt abortusz végzésében, nem írnak fel fogamzás gátlót stb.
Ha most gonosz lennék, azt mondanám hogy a szülést jobban dotálják a szülők, mint egy ab-t, ergo csak szülni fog.
polar450
Novi-csok Cipóképű Katalin gurított egyet, hátha beszopják a bégetők!
justhpeter
Trump Lee nemhogy fogadni fogja a dakota megváltót, de egyenesen iderepül holnap reggel, hogy Katika saját szájából hallhassa a kleptokráciába torkoló keresztény-nemzetmentő tervet mellyel a magyar lakosság termékenységi mutatója egyből 3,333333333-ra fog ugrani
Grafix69
Tisztelt Katalin ! Magyarországon a baszott nagy család támogatási rendszert a lakosság 1% -a sem tudja igénybe venni. Éppen úgy ahogyan a 4 gyermekes anyáknak nem kell személyi jövedelemadót fizetni , nyilván nem sok négy gyermekes anyuka dolgozik . A kurva nagy 10 millás hitelt amiből jelenleg még vidéken sem lehet lakást vásárolni bőven kimeríti a mézes madzag fogalmát . Igazából ezek a támogatások csak a gazdag embereket segítik . Ma jelenleg Magyarországon normális ember aki egy vidéki gyárban dolgozik nem fog 4 ,3 d még kettő gyermeket sem a világra hozni mivel olyan alacsonyak a munkások bérei , hogy azok csak az alapvető szükségletekre elegendőek , olykor még arra sem . Akiknek ezt a szart kitalálták azoknak nincs 350 000 ft nettó jövedelmük , nincs még 4 millió forintjuk kipótolni vidéken egy lakás vásárlást és sok esetben még autót sem tudnak fenntartani . A baszott nagy valóság az , hogy az emberek kb 6 millió magyar nem keres meg többet mint napi 4000 forint nettó . Az igazi család segítés az lenne , ha emelnék a családi pótlék összegét , ha gyermekes családoknak jövedelem pótló járadékot adnának ,, ha nem éri el a keresetük fejenként a kurva KSH átlagot , vagyis a 260 ezer ft nettót . Aztán teljesen le kéne vinni a Magyarországon megtermelt élelmiszerek adóját ( ÁFA ) mondjuk 0 százalékra , mert akkor érdemes volna termelni otthon . Aztán támogatni kellene a fizetések nagymértékű emelését mert valamiért a 45 000 forint gyes elég riasztó lehet minden anyukának . Mivel önök ezt a szart a gazdag emberek életviteléhez igazították ( politikusoknak van 5 gyereke meg a nyomorban élőknek , meg a cigányoknak . ) ezért ez egy zéró , nulla , fos tervezet. Éppen olyan mint az 1 kulcsos adó , mert az baromira igazságos .
Jozefina
Majd, ha az amcsiktól hallom, vagy olvasom, akkor talán el is hiszem. Addig nem!!!
kokopelli
@Jozefina: Ő sem az amcsiktól hallotta a tutit!Azok akiknek rokonai vannak,és pár hetet,
akár többször is eltöltöttek a rokonságnál,azok elmondják,hogy mi atutio!Még akkor is ne-
héz az összehasonlítás,az életszinvonalkülönbség miatt meg pláne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.