Ferenc pápa csíksomlyói látogatásáról valamint a romániai magyarság megmaradása, vallásgyakorlása szempontjából fontos beruházásokról is egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök Jakubinyi György gyulafehérvári érsekkel kedden Budapesten, a Karmelita kolostorban – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-vel.

A romániai magyarság megmaradása érdekében támogat Orbán határon túli templomfelújításokat
Fotó: MTI

Az érsek tájékoztatást adott a miniszterelnöknek a Gyulafehérvári Főegyházmegye aktuális helyzetéről, így a marosvásárhelyi katolikus iskola ügyéről is.

Orbán Viktor és Jakubinyi György a megbeszélésen áttekintette a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség jelenleg zajló, illetve tervezett beruházásait,

amelyekhez a magyar kormány a jövőben is kész hozzájárulni; ilyen például a kolozsvári Szent Mihály-templom felújítása.

A tárgyalás témája volt Ferenc pápa tervezett romániai látogatásának programja, melynek során a Szentatya Csíksomlyóra is ellátogat. A magyarság szempontjából kiemelkedően fontos esemény sikeres lebonyolítása érdekében a Gyulafehérvári Érsekség és a magyar kormány szorosan együttműködik majd – hangzott el a megbeszélésen.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a saját lopott milliárdjait osztogasd te dagadt disznó ne az általam fizetett adókat! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
qxy
Nem ártana olyan dolgokat feltenni a tisztelt határon túli Magyaroknak hogy a szavazásukkal nem segítenek a Magyar embereken hanem a csalónak még több pénzt.
Mert ugye én is mondhatnám hogy nagyon is jó volt Csaucseszku, mert kurva szegény volt az ország és sokat tudtam seftelni. Vagyis kérjük vissza Csaucseszkut. Nem tudom mit szólnának az Erdélyi Magyarok? Mert minket nem zavart hogy mindenki éhezett. Az " odaát volt"
Ugye kurva szar dolog beleszólni az Erdélyi emberek mindennapi életükbe? Na ti is azt teszitek ha erre a szemét Orbánra szavaztok
Eladott Ország
Egyébként a magyar román viszony több mint száz után jottányit sem változott a gyulafehérvári határozatból semmi sem valósult meg. Csak az a baj hogy nem mi vagyunk a gazdag amerikai rokon.
solidedge
A Fidesz csak olyan dolgokra költi a pénzünket ami szavazatot hoz neki. A többit ablakon kidobottnak tartja. Gyomor kell ám rájuk szavazni.
qxy
@solidedge: Na meg mosott agy. Na az meg van dögivel.
papa.49
Ez akárhonnan nézve is HAZAÁRULÁS, a nép vagyonát a saját aljas, mocskos érdekeiben használja !!!
Nessy
@papa.49: Megteheti? Megteheti! Hagyjuk? Hagyjuk! Ennyi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.