Ferenc pápa csíksomlyói látogatásáról valamint a romániai magyarság megmaradása, vallásgyakorlása szempontjából fontos beruházásokról is egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök Jakubinyi György gyulafehérvári érsekkel kedden Budapesten, a Karmelita kolostorban – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-vel.

A romániai magyarság megmaradása érdekében támogat Orbán határon túli templomfelújításokat
Fotó: MTI

Az érsek tájékoztatást adott a miniszterelnöknek a Gyulafehérvári Főegyházmegye aktuális helyzetéről, így a marosvásárhelyi katolikus iskola ügyéről is.

Orbán Viktor és Jakubinyi György a megbeszélésen áttekintette a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség jelenleg zajló, illetve tervezett beruházásait,

amelyekhez a magyar kormány a jövőben is kész hozzájárulni; ilyen például a kolozsvári Szent Mihály-templom felújítása.

A tárgyalás témája volt Ferenc pápa tervezett romániai látogatásának programja, melynek során a Szentatya Csíksomlyóra is ellátogat. A magyarság szempontjából kiemelkedően fontos esemény sikeres lebonyolítása érdekében a Gyulafehérvári Érsekség és a magyar kormány szorosan együttműködik majd – hangzott el a megbeszélésen.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a saját lopott milliárdjait osztogasd te dagadt disznó ne az általam fizetett adókat! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
a saját lopott milliárdjait osztogasd te dagadt disznó ne az általam fizetett adókat! =))
namihami
Kerüljön a voks, amibe kerül. Nem neki kell fizetni. Az osztogatást fenntartja magának, a fizetésre minket jelölt ki.
Commenter
a romániai magyarság fennmaradása érdekében? A szavazataik érdekében. Ez még viccnek is rossz. Lehet az itthoni magyarság kihal, akkor majd idegen nemzetséget telepít be ide? Ezt tiltja az alapkatyvasz.
tudode
Az ország .. s a r a az, hogy ez a PIROS PACSIS pacák kotorászhat kedvére az ország bukSZÁJÁBAN, hiszen kicigánykodta, ki tudja milyen .. r á h a t á s s a l .. a RENDELETI KORMÁNYZÁST
.
zoom.hu/hir/2018/04/26/orbannal-egy-lepes-a-rendeleti-kormanyzas-es-a-kijarasi-tilalom/
.
Két lehetősége, "választása" van ennek a RAKÁS IZÉNEK, vagy a feltétel nélküli győzelem, vagy 3 m2 rácsos ajtó-, ablak, emiatt mindenre képeSS!
.
Ki gondolta "volna" 30 évvel ezelőtt erről az ÁPOLATLAN FICERŐL, hogy átmegy törvényesített rabLÓKÁBA!
.
Ország, világ tudatában van azzal, hogy MIVÉ lett a fedőnevű FideSS
.
------ ORBÁN LOPÁS KÖZBEN IS A KERESZTÉNYSÉGRŐL BESZÉL
.
nepszava.us/orban-lopas-kozben-is-a-keresztenysegrol-beszel/

.
A székházmutyi óta NEM képeSS leállni ez a ...!!!
Nessy
Már elnézést, de mi köze Istennek ahhoz, hogy valaki megőrzi e a magyarságát, vagy csak jó pénzért "magyar"?
Ha valahol a hívek úgy érzik, hogy Isten házát fel akarják újítani, akkor adakozzanak, ne más ország adófizetőinek a pénzén dicsérjék az Urat!
Eladott Ország
Miközben a látszatkereszténység ipari mértékben épül, addig a valós értékek teljesen háttérbe szorulnak, persze nem véletlenül. A kormány ugyanis partnerre talált az egyházak többségében, akik több milliárdos támogatásokért cserébe Isten igéje helyett Orbánét hirdetik, ugyanis sokkal fontosabb számukra a pénz, pénz és még több pénz. Ezért cserébe szinte bármire hajlandóak. Hiszen Európa keresztény(kedő) védőbástyájának lenni nem jelent mást, mint ezt: az úgynevezett kereszténységgel úgy házalni, mint mások a lábgomba elleni kenőccsel. Mindeközben szúrják ki a honi, nélkülöző szerencsétlenek szemét fejenként 10 kiló karácsonyi krumplival, tojással és csokoládéval úgy, hogy páratlan napokon fröcsögjenek megállás nélkül arról, hogy mióta a nemzeti-keresztény kormány áll az ország élén megszűnt az éhezés, a nélkülözés, a szegénység. Repüljenek rá azonnal egy olaszországi templom felújítására 150 millióval, miközben a budapesti hospice háznak nem futotta még 50 millióra sem, de cserébe még az arcukba is vágták, hogy rosszul gazdálkodnak. A keresztényi kötelesség szellemében lehetetlenítsék el a magyar segélyszervezeteket, adóztassák meg az ételosztást, sőt, tiltsák ki a kormány feladatait ellátó civileket a közterületekről. Tényleg megérett ez a világ a pusztulásra, ha már Olaszországban is annyira üldözik a keresztényeket, hogy a magyar kormány adófizetőket kizsigerelő nagyvonalúsága nélkül egy templomot sem képesek felújítani. És tényleg nem az a baj, hogy egy templomot helyreállítanak bárhol a világon, hanem az, hogy a nadrágból kilógó, pucér seggű nyomorúság hátán ennek a szaros 150 milliónak a többszörösét hordják szét évek óta szemrebbenés nélkül. Már csak az a kérdés, hogy vajon mi lenne, ha Magyarország gazdag ország lenne? És akkor mi lenne, ha egy olyan kormány állna az élén, amelyik valóban minden esetben ott segít, ahol a legnagyobb szükség van rá? Soha nem fogjuk megtudni. Mert nekünk a keresztényekből is a legalja jutott.
nezelodo
Lári-fári, Orbán csak búcsúcédulát vásárol a pápától, a bűnei megbocsátásáért, mint templomépítő mecénás és keresztény!
Csak azt nem értem, hogy a példaképétől Erdogántól miért nem kérdezi meg, ha annyira szívügye a kereszténység védelmezése, hogy miért alakítja át a törökországi keresztény templomokat mecsetté?
qxy
Az apró betűs rész meg az, hogy
Felszólítom a papot hogy a hívőket fűzze be hogy erre a süket Orbánra szavazzanak, mert ha nem jön a gyereke, aki ugyebár nagyobb már mint maga Jézus és megszopat mindenkit
Na meg nem kis pénzt kaptok a Magyarok zsebeiből
Commenter
@Nessy: fidióta kormánytól fidióta indoklás...
tudode
A közel múlt 35 milliárd KÖZLÓVÉT a tenger mossa twisztára:
.
----35 millió eurós hitelmegállapodást köt Magyarország és a Zöld-foki Köztársaság
.
24.hu/belfold/2019/03/27/magyarorszag-zold-foki-koztarsasag-kotott-segely-hitel/
.
Ez mi a franc, ezt is a MAGYAROK MEGMARADÁSÁRA mondá az ŐSZÉLHÁMOSSÁGA!!! Vagy mit is? Akkor, amikor olyan aszály van az országban, amelyre ritkán van példa!
.
Kecskére káposztát!
CsipkeRózsa
Néha gondolhatna a magyarországi magyarok megmaradására is. Persze, itthon először az egészségügy rendbetétele jöjjön.
qxy
Nem ártana olyan dolgokat feltenni a tisztelt határon túli Magyaroknak hogy a szavazásukkal nem segítenek a Magyar embereken hanem a csalónak még több pénzt.
Mert ugye én is mondhatnám hogy nagyon is jó volt Csaucseszku, mert kurva szegény volt az ország és sokat tudtam seftelni. Vagyis kérjük vissza Csaucseszkut. Nem tudom mit szólnának az Erdélyi Magyarok? Mert minket nem zavart hogy mindenki éhezett. Az " odaát volt"
Ugye kurva szar dolog beleszólni az Erdélyi emberek mindennapi életükbe? Na ti is azt teszitek ha erre a szemét Orbánra szavaztok
Eladott Ország
Egyébként a magyar román viszony több mint száz után jottányit sem változott a gyulafehérvári határozatból semmi sem valósult meg. Csak az a baj hogy nem mi vagyunk a gazdag amerikai rokon.
solidedge
A Fidesz csak olyan dolgokra költi a pénzünket ami szavazatot hoz neki. A többit ablakon kidobottnak tartja. Gyomor kell ám rájuk szavazni.
qxy
@solidedge: Na meg mosott agy. Na az meg van dögivel.
papa.49
Ez akárhonnan nézve is HAZAÁRULÁS, a nép vagyonát a saját aljas, mocskos érdekeiben használja !!!
Nessy
@papa.49: Megteheti? Megteheti! Hagyjuk? Hagyjuk! Ennyi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.