Magyarország továbbra is elkötelezett partner marad a terrorizmus és a vallási szélsőségesség elleni globális küzdelemben – írta Orbán Viktor miniszterelnök a Srí Lanka-i kormányfőnek a szigetországban húsvétvasárnap végrehajtott, sok áldozatot követelő robbantásos merényletek miatt küldött részvéttáviratában.

A miniszterelnök a Ranil Vikremeszinghének küldött – és Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár által az MTI-hez eljuttatott – részvéttáviratban azt írta, hogy mély megdöbbenéssel és mélységes szomorúsággal értesült a "gyalázatos terrortámadásokról"

Orbán Viktor: Magyarország elkötelezett partner a terrorizmus elleni globális küzdelemben

Fotó: Facebook/Orbán Viktor hivatalos oldala, Facebook-videó-részlet

Srí Lanka-i robbantások: nyolc embert fogtak el, három rendőr meghalt az egyik elfogásnál

A húsvétvasárnapra időzített Srí Lanka-i terrortámadásokban eddig legalább 207-en haltak meg, köztük többen külföldiek. Hétfőig kijárási tilalmat rendeltek el az országban.

"A magyar nép nevében őszinte részvétemet fejezem ki az áldozatok hozzátartozóinak, és gyors felépülést kívánok annak a több száz embernek, aki ezekben az aljas támadásokban sebesült meg" – írta Orbán Viktor.

"A gyász e nehéz óráiban gondolatainkban és imáinkban a Srí Lanka-i nép mellett vagyunk" – tette hozzá.

A Srí Lanka több pontján szállodák és keresztény templomok ellen végrehajtott robbantásokban 207-en vesztették életüket, további 450-en pedig megsebesültek. A szigetország kormánya kijárási tilalmat rendelt el, és felfüggesztette a közösségi média működését.

A magyar külügy 7 Srí Lankán tartózkodó magyar állampolgárról tud, őnekik nem esett bajuk, erről Szijjártó Péter külügyminiszter számolt be korábban.

(MTI)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Zavaros fejű szarházykám te vagy a terrorista egyedül ebben az országban. Magadtól védj meg minket, úgy hogy eltűnsz innen a jó fenébe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Ideje lenne már befejezni az indokolatlan udvariaskodást. Rohadtul nem szolgált rá Orbán. Bátran nevezzük annak, ami. Hazug, tolvaj gecinek. Az ilyet nem áhítattal kell hallgatni, hanem a képébe tolni az igazságot és kiröhögni. Erre szolgált rá, ezt érdemli. Semmi mást. Ha a szemrebbenés nélküli hazugság, a parttalan, korlátlan pofátlanság szobrát valaki valaha el akarja készíteni, tökéletesebb modell biztosan nincs Orbán Viktornál.
Eladott Ország
Két dolog jutott eszembe, miközben átrágtam magam ezeken álságos, álszent szörnyűlködéseken. Egyfelől az, hogy amikor Kásler véletlenül bevallotta, hogy Magyarországon egyetlen év alatt (!) 24 ezren haltak meg csak amiatt, mert nem kezdték el időben kezelni őket (értsd: világszínvonalú magyar egészségügy), nem csődült össze a kereszténydemokrata siratókórus, hogy megbotránkozzon és elítélje az indirekt merényletet, ami a kereszténymagyaremberek ellen irányult. Másfelől az is eszembejutott, hogy amikor Új-Zélandon a két mecsetet érintő, 50 halálos áldozatot és 51 sérültet követelő muszlimellenes terrotámadás volt, három nap kellett elteljen, ameddig Orbán kipréselt magából egy részvétnyilvánítást. Igaz, akkor nem volt húsvétvasárnap, nem közel háromszázan, csak ötvenen haltak meg, és nem keresztények voltak, hanem muszlimok. Mert a vallási szélsőségesség az ilyen köpönyegforgatóéknál. Aszerint az vagy nem az, hogy ki az áldozat. Péntektől hétfőig sem a felcsúti, sem a kormány, sem a KDNP, sem Szijjártó, sem a nyakukba lihegő nógrádibakondispöttlék, sem a közönséges halljakendek nem kaptak a szívükhöz, hogy azonnal hivatalos nyilatkozatokkal bombázzák az MTI-t. Helyettük kaptunk a pofánkba Bayer-bűzös, alufóliasisakos gyalázkodást, miszerint a hívő muszlimokat megcélzó terrortámadás valójában „titkosszolgálati akció” lehetett, amelynek az volt a célja, hogy lejárassa az iszlamofób politikai mozgalmakat és gondolatokat. Hát ezért undorító ez az egész banda. Mert számukra az élet és a halál jelentősége relativizálható aszerint, hogy illeszkedik vagy nem illeszkedik a mocskos politikai ámokfutásukba, hogy alátámasztja a gyűlöletpropagandájukat, vagy sem. Az undor, amit ezzel a gyalázatos hozzáállással kapcsolatban érzek, az nem szavakba önthető. Vagy ha igen, akkor ahhoz hasonlatos, ahogyan szupergonoszt csináltak Sorosból. És rendre mindenkiből, aki nem az ő mocskukat szolgálja.
lampa laz
@kokopelli: ... de ezt a kocsonyataposó, tányértördelő bunkót aki csak saját hatalma és annak kiszélesítése érdekében rombol, azt ideje volna nekünk -akik a legnagyobb elszenvedői vagyunk- és az Eu-nak rozsdás 100-as szögre térdeltetni, h tanuljon tisztességet és emberséget, de az életmentő tetanuszt csak az utolsó pillanatban szabad neki beadni (?), hadd szenvedjen...
tudode
Most akkor ÁLLJUNK MEG egy percre, fejet hajtva azok előtt, akik az ELTEMETETT DEMOKRÁCIA áldozatai lettek:
.
--- Hogy hányan haltak bele közvetlenül a kormány irántuk való jóságába és hányan menekültek öngyilkosságba a kilátástalan helyzetük miatt, azt talán majd az utókor kideríti
.
olkt.hu/hogy-hanyan-haltak-bele-kozvetlenul-a-kormany-irantuk-valo-josagaba-es-hanyan-menekultek-ongyilkossagba-a-kilatastalan-helyzetuk-miatt-azt-talan-majd-az-utokor-kideriti/
.
Cudar világ!
.
És kell ez nekünk!
Eladott Ország
Van még bőr a pofádon, te bűnöző, cinikus, pofátlan, szarházi, csúti cigány!
SystemError
Kurva nagy partner, amig nem személyesen érintett és baltás gyilkosokat enged putyin parancsára és nemzetközi fegyver kereskedőkkel üzletel, akik elmaradott országokban támogatják a terrorizmust.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.