A kormánypárt képviselői négy függetlennel együtt már ötödjére szavazzák le a kerületi költségvetési rendelet megalkotását.

A 444 cikke szerint veszélybe került a XV. kerületi gyerekek nyári táboroztatása, mivel a Fidesz helyi képviselőcsoportja és négy független képviselő rendre elutasította a kerület idei költségvetéséről szóló rendelet megalkotását. 

Elmaradhat a XV. kerületi gyerekek nyári táborozása, mert a Fidesz nem szavazta meg a kerületi költségvetést

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A lap, miután a nyári táboroztatás elmaradásáról tudomást szerzett egy olvasójuktól, megkereste az önkormányzatot, ahonnan a következő választ kapták:

igen, valóban veszélybe került a nyári táborok lebonyolítása (Bernecebarátiban, valamint Siófok/Balatonvilágoson) azzal, hogy a képviselő-testület – a teljes Fidesz-frakció nem szavazatával, valamint négy független képviselő tartózkodásával – eddig ötször utasította el a XV. kerület költségvetési rendeletének megalkotását.

A kerületi önkormányzat szerint a költségvetési rendelet elmaradása azért hat ki a táboroztatásra, mert 

elfogadott költségvetés hiányában a kerület éves szinten 2,5 milliárd forint állami támogatástól esik el, saját forrásaiból gazdálkodik – ez azt jelenti, hogy csak a kötelező önkormányzati feladatok ellátására jut pénz, az önként vállalt feladatokra nem.

Ráadásul a 444-nek jelző szülők úgy értesültek, hogy már a táborok tavaszi felújítása sem történt meg. Ezt az önkormányzat is megerősítette a lapnak, és szerintük emiatt valószínűleg nem tudják megtartani a nyári táborokat még akkor sem, ha hirtelen lenne rá pénz. 

"A szükséges felújítás híján ugyanis szerintük nem lehetséges az ÁNTSZ-engedély megszerzése. De azért sem valószínű, hogy mentető lenne a helyzet, mert

a gyerekek táborba buszoztatására közbeszerzést kellene lefolytatni, és az eljárásra már nem áll elegendő idő rendelkezésre.

A két helyszínen tavaly összesen közel 1500 gyerek nyaralt: Bernecebarátiban 1041-en, míg Siófok/Balatonvilágoson 440-en"

- olvasható a cikkben.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Fütyisz ,,ha nem mi vagyunk a hatalomban ÁRTUNK AHOL TUDUNK,, !!!
Na itt látszik az IGAZI MOCSKOS POFÁJA A CSALÁD, GYERMEKBARÁT FÜTYISZNEK !!!
Gauntlet
Ha a szüleik ezek utána Fideszre szavaznak, meg is érdemlik ! oszt jó napot !!
Nessy
Gondolom, a nem tisztelt fideszes képviselőknek, és a döntésképtelen "függetleneknek" vagy már nincs kisgyerekük, vagy nekik nem probléma a százezres nagyságrendű táboroztatás! És ők tartják magukat keresztény családbarátnak! Persze az igaz cél, hogy mindenki vegye tudomásul, a választásnál hova kell tenni az X-t. Mert különben ott ártanak, ahol csak lehet! Boldog emberek, nem lesznek soha gerinc fájdalmaik!
namihami
@Shikari: Csak szeretném megkérdezni, hogy Te ismered-e a kerület költségvetését? Mert (bevallom) én nem. Ezért nem mondom se azt, hogy jó, se azt, hogy rossz.
Miért vagy olyan biztos, hogy az elutasítás a rossz költségvetés miatt van és nem a Lendvayból jövő parancs okán. Hódmezővásárhely, Esztergom és társai már eddig is igazolják azf a gyanút, hogy "" Ha nem mi vagyunk hatalmon, akkor mijnden megengegedett!"".
rokker33
@Shikari: A fideszes képviselők miért nem segítenek, ha esetleg nem felel meg a költségvetés akkor együtt csinalhatnának egyet ami mindenkinek megfelel? Érdekes ahol többen vannak a fideszesek ott csak az uszítás Sz ar kavarás megyen ezek sehol sem tudnak össze dolgozni más ellenzéki párttal?
Nessy
@namihami: nekem is ez jutott eszembe. Vagy egy irreális költségvetéshez ragaszkodnak, mert ha belebukik a polgármester az is jó,ha meg semmit sem szavaznak meg, és kiakad a kerület lakossága az még jobb! Pocsék egy színtársulat az egész fidesz!
kereső
@Shikari: hát akkor szakadjon az anyukájába az ilyen "többség"- persze ismerjük a szlogent- "minél rosszabb, annál jobb nekünk". Nem igaz, hogy ötszöri!!! előterjesztés után sem lehetett kompromisszumot kötni költségvetés ügyben. Ezek a magukat "önkormányzati" képviselőknek mondott emberkekék csak a fidess direktivát képviselik, nem a helyi lakosok érdekeit-és őket büntetik, mert ellenzéki a polgármester. Na meg a magukat "függetlennek" mondók. Igen, bizonyára függetlenek olyannyira, hogy még önmaguktól is.
Nessy
A döntés képtelen "függetlenek" mi a csodának ülnek ott?
Ha ennyire ostobák, hogy nincs véleményük, vagy annyira gyávák, hogy nem merik felvállalni, az ne vállaljon ilyen feladatot!
Ezeknek sem a parlamentben, sem máshol nem adnék fizetést,és részletesen kellene megindokolniuk, hogy melyik az a tétel, amiről nem tudnak, vagy nem mernek dönteni!
namihami
@Shikari: Itt összejött az a többség, amelyik NEM IS AKAR megszavazni valamert, mert az országisan bdvált és láthatóan alkalmazott "" Minél rosszabb, annàl jobb"" elvet képviselik.
Azokon a településeken, ahol a lakosság nemfideszes polgármestert választott, ott bármit szabad.
Nézd meg Budaörsöt. A lakók szintiszta ellenzéki testületet hoztak össze, Wittinghoffal az élen.
A Fidesz két hulladékból ittmaradt dmberrel lébecol a hivatalban. Iszonyú elvonásokkal sújtjs a Viktor őket, de jó költségvetéssel és ésszerű gazdálkodàssal még mindig az ország egyik vezető városa. Még a nagy """ Vegyétek fel a hiteldket, msjd lesz valahogy""-féle lendvays akció alatt se adósodtak el. B@ssza is a Vezér csőrét a dolog. Csak ez nem Esztergom, nem Hmvásárhely, ahol a szolgái vannsk a háttérben többségben.
csak úgy....
@Shikari:" 10 Fideszes és 10 balos képviselő van. Itt csak kompromisszummal lehet költségvetést készíteni"
na ne röhögtess tibi! csak 1 példát említs a fideszes kompromisszumra.
csak úgy....
@Shikari: te nem veszed észre,hogy a nem fideszes kerületeknek,városoknak,falvaknak betartanak ?
..persze miért is vannéd észre, az neked nem jövedelmezö!
kereső
@Shikari: olvastam,és nem hőbörgök. Azok után ,hogy leirtag- mert lamperth a jegyző és Németh Angéla polgármester-felelősök!!! a kialakult helyzetért- de semmiképpen nem a képviselő testület -ezek után mi a jó fenét magyarázzak még ? A képviselő testület a munkáltatója a polginak- ha annyira nem jó az általa beterjesztett költségvetés, akkor miért is nem gyakorolják munkáltatói jogokat? Ja, hogy akkor indokolni kéne szakmailag!!! a költségvetés elutasitását. Igy meg lehet játszadozni felelősság nélkül a kerület lakóival- a hülyék, miért váalsztottak ellenzékit polgármesternek. Na magyarázz az Anyukádnak- ő biztosan hisz neked.
Clavigo
@Shikari: Pont annyi eszed van az idén is,mint a születési évedben,te Seggfej.
csak úgy....
@Shikari: tibi! te pénzért a rakás szarru is ódákat zengenél...
namihami
@Shikari: Te egy Németh Angélát vagy Lampert Mónikára hivatkozol.
Én cserébe mondok egy Selmeczi Gabit vagy (nem jut eszembe annak a családpolitikás nőnek a neve), akik a fent említetteknél sokksl magasabb és pénzközelibb pozícióban "" dolgoznak"". Tehát ez nem személyre, hanem elvekre lebontandó helyzet. És ebben, ha el akatod ismerni-ha nem, akkor a fideszes elvek fényévekkel vannak lemaradva.
könnyű lelki sértés
Fideszes nagyonkeresztények "értékei"::
csalás, lopás, hazugság,sikkasztás, rablás, zsarolás, fenyegetés, megvesztegetés, bűnpártolás, hamis vádaskodás, gyengék, elesettek megalázása, egy ország kifosztása, szégyenpadra ültetése az egész világ előtt...
És még lehetne folytatni a sort durvább jelzőket is használva, de ma nincs kedvem hozzá.
Szúúúszááá
görbetükör
Biztos mindegyik gyerek bolsilibsi hazaáruló, sőt az egész kerület az. Szemétre velük!
Úgy kell nekik, hogy nem fogadják be a tisztességes, becsületes, segítőkész fideszes politikusokat.
Akiknek az ország az első, meg családbarát, meg dübörögtetik a gazdaságot, az egészségüggyel az élen.
Nohát!
kereső
@Shikari: Te nem érted. Nem a jegyző munkáltatóját irtam, hanem a polgármesterét- annak pedig mindenhol az önkormányzat képviselőtestülete a jog gyakorlója. Azt irod, hogy a polgármester felel a tartalomért- akkor a képviselő testület, mint a munkáltatói jogok gyakorlója miért nem vonja felelősségre a polgármestert- mert nem jó ,nem megfelelő tartalommal nyujtotta be a költégvetést. Ezt aztán szépen, szakmai tartalommal megtöltve kellene megtenni- na ez ugye nem megy, mert valószinű, hogy nem tudják szakmai alapon megtámadni a költségvetést- amit amúgy nem lampert jegyző készit- hanem gondolom felkészült pénzügyesek.Lampert, mint jegyző az apparátus munkájáért felel-és a törvényességért.
Szóval le kéne szállni arról a magas lóról, ahova fel raktad magad, mert te nem értesz az egészből semmit.
És igen ,válaszodban benne van a cél- eltávolitani az ellenzéki polgármestert,alkalmatlanság cimén, amit a képviselő testület állitott elő a polgi számára. Kérdezem ismét- munkáltatói jogkörét miért nem alkalmazza az alkalmatlan polgármesterrel szemben a képviselő testület? He?
csak úgy....
@Shikari: és mi van akkor, ha Bangónénak,hirtelen csak a lovagkeresztes vagy a Pócs ,eselleg a Kósa Lala milliomos jó idös anyja ,de az is lehet,hogy az illegálisan rénszarvas vadász vagy a rezsicsöki de ott van még a nem enyém kastélyos Jani is ...
te is említetted már ma,hogy nem tudod,hogy ki mire gondol,idézlek : "Annyira nem vagyok tájékozott, hogy mit gondolnak."
csak úgy....
@Shikari: te, ezzel a másokat demagógnak tituláló szövegeddel, olyan vagy mint a bagoly mondja verébnek...
görbetükör
@Shikari: Igazad van, demagógia, amit írtam. Csakhogy téged idéztelek. Most önmagadról mondtál ítéletet.
kereső
@Shikari: na most már el fogok mélyedni ennek a költségvetésnek a mélységeiben-mert,ha a költségvetés nem rossz!,csak abban nem tudnak megegyezni, hogy mire mennyit költsenek?- akkor az a költségvetés nem jó! Formailag megfelel ugyan a törvényi feltételeknek, de mint költségvetés rossz.Most akkor melyik mondatod igaz?
görbetükör
@kereső: Hadd válaszoljak én Shikari helyett, abban legalább lesz logika és igazság is.
Naszóval. Csak az a költségvetés jó, amit a fideszes politikus alkot meg, minden más rossz. Szóval amíg nem az van, addig nem szabad megszavazni.
Teljességgel mindegy, hogy mire kell a pénz, annyi kell és arra, amit ők mondanak.
Vili? :D
kereső
@Shikari: Igen tökéletesen értem, a képviselő-testület fidesses tagjainak+függetleneknek az a feladata, hogy bizonyitsák Németh Angéla alkalmatlanságát.
És,hogy ne maradjak el a válaszadással idéznék neked, a polgármesterek jogállásáról:
"A polgármester jogállását, alapvető feladat- és hatáskörét az Ötv., a Ptv. és a képviselő-testületek SZMSZ-ei határozzák meg.
Az országgyűlési képviselőket, valamint a helyi önkormányzati képviselő-testület tagjait, továbbá a polgármestert és a fővárosi főpolgármestert a választópolgárok általános és egyenlő választójog alapján, közvetlen és titkos szavazással választják.
A polgármester főállásban vagy társadalmi megbízatásban látja el feladatait.
3 000-nél több lakosú községben a polgármesteri tisztség csak főállásban tölthető be.
3 000-nél kevesebb lakosú községben főállású és társadalmi megbízatású is lehet a polgármester. Főállású akkor, ha főállású polgármesterként választották meg.
A polgármesteri tisztség betöltésének módját a képviselő-testület megváltoztathatja, de erre a megbízatás időtartama alatt csak egyszer kerülhet sor-ehhez a polgármester egyetértése is szükséges.
A főállású polgármester jogviszony választással létrejövő sajátos közszolgálati jogviszony. A főállású polgármester munkáltatója a képviselő-testület, amely gyakorolja a polgármester tekintetében a munkáltatói jogokat.
A társadalmi megbízatású polgármester és a képviselő-testület között azonban nem jön létre foglalkoztatási jogviszony. A társadalmi megbízatású polgármester hivatali munkarendjét-figyelemmel a polgármester más foglalkoztatási viszonyára-a képviselő-testület határozza meg.
A polgármester tekintetében a képviselő-testület gyakorolja a munkáltatói jogokat, a munkabérét a jogszabály keretei között határozza meg. A polgármester az államigazgatási tevékenységéért a közszolgálati szabályok szerint felelős.
A polgármester tagja a képviselő-testületnek, a képviselő-testület határozatképessége, döntéshozatala, működése szempontjából települési...
kereső
@görbetükör: teljesen világos ! bemutatták már ezt anno Esztergomban is!
könnyű lelki sértés
Úgy tűnik a 15. kerületben nem magyar emberek laknak.
Azért az eszükbe jut néha nagyonkeresztény fideszeseknek, hogy ezzel a kerületben lakó fideszes szavazókkal, és a fideszes szavazók GYEREKEIVEL is jól kiszúrnak?
Ha nem értenéd fidesznyik: A fideszesek vannak annyira aljasak, hogy gyerekeket is képesek bántani - ellenségeskedésből, viszálykodásból, féltékenységből, haragból, önzésből, széthúzásból, pártoskodásból, irigységből.
És igen, ezt nem én mondom, hanem abban a könyvben olvasható, amit ti olyan jól ismertek állítólag a saját bevallásotok szerint - de még ebben is hazudtok, mint mindenben.
És igen, ezek a test cselekedetei közé tartoznak, és mint tudjátok jól (vagy mégsem?), akik ilyeneket tesznek, azok nem öröklik Isten országát. (Galata 5, 19-21; 22)
kereső
@Shikari: elolvastad amit irtam? Nem igazán hiszem, mert akkor nem kötnéd a hülye ebedet a karóhoz. Felülirod a két törvényt?
CsipkeRózsa
Nem Németh Angéla alkalmatlanságát jelenti az, hogy nincs költségvetés, mindig a fidesz bosszúállása okozza. A lakosság pedig le van sz@rva. Az Orbán kormány lényege, csak a fidesz!

A Márky Zay Péter elleni ténykedésük a "példamutató".
papa.49
@csak úgy...: a 11.13. ra A fütyiszben annyi kompromisszum készség, mint az éhes csörgőkígyóban )))))))))
csak úgy....
@papa.49: Kiváló hasonlat ! Egyszer már, egy kígyó miatt,ki lettünk baxikálva a paradicsomból ! ;)
Nessy
Én a "független képviselőket" nem tartom képviselőknek! Mit is képviselnek? Ja, fogalmuk sincs róla. Véleményük nincs, illetve ha van, nem merik vállalni! Ezzel az erővel a szomszédass6zony macskája is lehet független képviselő!
Igaz, van egy előnyük! Nem lesznek gerinc problémáik idős korukra!
papa.49
@Nessy: Kérded kit képviselnek ???
A SAJÁT JÓL FELFOGOTT ÉRDEKÜKET !!!
Hogy közben a kerület lakói rosszul járnak AZ NEM ÉRDEKES !!!
csak úgy....
@Shikari: idiótább védöbeszédet még sosem hallottam , -hogy az Angéla csak azért nem enged,hogy rákenhesse a fideszre
a fidesz irtózik minden Angélától ,ezt tudtad tibim? ;)
könnyű lelki sértés
@Shikari: Sajnos... ismétlem SAJNOS (!) ez nem demagógia, mert minden szó igaz, amit felsorolva leírtam.

Én nem szavaztam, de örültem, hogy kétharmaddal nyert a fidesz, mert már tele volt a hócipőm a politikai csatározásokkal, és úgy éreztem, hogy a sok vita csak gátolja Magyarország fejlődését, előrejutását. Úgy gondoltam, hogy végre vita nélkül rendbe lehet tenni az országot, megalapozva a jövőjét hosszútávra.
Aztán beindult a fideszes hatalomgyártó gépezet, ami mindent bedarál, ami emberi, ami demokratikus, ami szabad, ami emberi jog, méltóság, ami jó, szerethető, és azóta is csak rág, tapos pusztít - életet, lelket, embert természetet, Magyarországot, Európát... de még a világot is képes lenne elpusztítani ez a mérvű gonoszság, ha nem állítja meg senki!
kereső
@Shikari: figyel cerkóf- örülök, hogy eddigre eljutottunk egy közös pontra- hogy a polgármester munkáltatója aképviselő testület. Eddig ezt tagadtad- és kioktattál, hogy hülyeséget beszélek. Na szóval- sehol nem irtam,hogy felmondhat- nem i stehetné, hiszen egy igen sajátos jogviszonyról van szó, ami választással jön létre- viszont fegyelmit kezdeményezhet a polgármester ellen, mert nem a törvényi előirásoknak megfelelően készitett költségvetést készitett- azaz nem a fidess szájaize szerint valót. Mert egy elutasitást azzal indokolni, hogy csak!!!, az a képviselők jogállásával teljességgel ellentétes. A tartózkodás meg pláne. Vagy igen-vagy nem. Ha egyik sem, mert esetleg tényleg nincs véleménye, akkor álljon föl-és menjen inkább kutyát sétáltatni.

És a polémiának vége- mert a továbbiak már csak a vizet gereblyézik. Gerinctelen, sunyi nem képviselők meg hijják magukat önkormányzati képviselőknek.
namihami
@Shikari: Az elvek NEMCSAK költségvetésre vonatkoznak. Egy kerület, falu, város, ország anyagi viszonyai és ebben a költségvetés, éppenúgy érinti azokat, akik benne vannak, mint egy magánnyugdíj összegének "" biztonságba helyezése"". Vagy egy ország adót fizetőinek befizetésének nyakra-főre,(ajándék 10 milliók, 7 személyes és villanyautótámogatások, gyerek-fejpénzek, határontúli voksvásárlások, templom- és stadionépítések, stb.) történő igérgetése.
És ez legalább annyira demoralizáló azoknak, akik mindezt fizetik. Még akkor is, ha a fizetett csicskasereg erre áldását adja. Hiszen mást nem is tehet, mert egy ellenszavazás a teljes anyagi és erkölcsi tönkretételéhez vezet. És erre is több példát láthattunk.
Csizmás Kond
Mongyuk ez azért is nagyon érdekes, mert mindenképp nyaraltatni szeretnének holott se pénz se tábor...így akárki tudna...sőt sírni is bárkinek joga van ha kedve szottyanna gyerektáboroztatásra...
csak úgy....
@Csizmás Kond: mexikóba köll küldeni a gyerököket ,templomot tatarozni vagy vietnámba kórházat építeni , nem ám a Balatonhoz...,má megint igazad van! cirmi -cirmi, te mindet tudsz,még azt is,hol nincs pénz és miért...
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...hát ez a különbség kettőnk között...
csak úgy....
@Csizmás Kond: náladnál okosabb kandúrt,még életemben nem láttam! fogadok,hogy államtitkárkodsz valahol és csak a szabadidödben ereszkedsz le hozzánk,a póri néphez...
kereső
@Csizmás Kond: cica-mica, megragadtad a téma lényegét- azaz eltaláltad szarva közt a tőgyét.
egyember
@namihami: A véglény mindenütt ott van, ezért mindent tud, sőt, JOBBAN TUD!
egyember
@Nessy: Bennem már többször felmerült, hogy a "függetlenek" mitől/kitől függetlenek? Több olyanról (jelöltről) tudok, aki egyik napról a másikra vált szimpatizánsból "függetlenné" (mint o1g nevezetes szemléletváltozása valaha ...).
tulipan
@csak úgy...: Elhiheted, VAN még köztük jó néhány, ilyen Csizmás Kond jellegű, narancsos kretén, aki mind észnek képzeli magát, KÖZBEN mind sötét FÉREG!!!
csak úgy....
@tulipan: Szerintem, az a leges leg nagyobb probléma,hogy mindenki és egyre jobban bele éli magát a politikába,közben elég lenne ha csak a következményeivel foglalkozna ! Senki sem féreg,...na ha pénzért gondolkozik mások ellen,az OK, de ...
Ganaj világban élünk, a "nagyoknak", lassan sikerül megint,hogy útáljuk egymást és lassan az ö kedvükért,még lövöldözni is képesek leszünk egymásra...
Nessy
@egyember: A Tarlós is akkor lett "független", amikor az érdekei úgy kivánták!
Megélhetési függetlenek, sőt ha kell státusz keresztények is.
csak úgy....
@Nessy: elvtársból független?...,fogadok ,hogy templomos lovag lett, évente 2X ,karácsony,húsvét...
Eladott Ország
@kishonda: Ezeket már patkánynak sem lehet nevezni, mert azoknak legalább gerincük van. Én ugyan a fideszeseket tartom patkánynak, nem a szavazóikat ,bár aki a vezérpatkányt követi, arról mit gondoljak, de a f@szom se kérne tőlük elnézést, kérjenek ők tőlem, hogy ránk hozták ezt a dögvészt. Eközben kijött hogy Mészárosék nyertek meg az 1000 milliárdos Belgrád-Budapest vasútépítést, ezért hebegett habogott Szijjártó tegnap, pontosan tudja a buta szar, hogy mi fog történni ezzel a közbeszerzéssel is, és csak a Jóisten tudja, hogy hányszorosa lesz majd a végösszeg. Addig sem arról kell beszélni, hogy Lőrinc építi a vasútvonalat. A Budapest-Belgrád közti vasútvonal eredetileg 472 milliárdosra tervezett, már inkább 750, kamatostul pedig már 949 milliárdos beruházás, amely az optimista becslések szerint 2400 év alatt akár meg is térülhetne. Szóval Bangónénak igaza van.
Csizmás Kond
@kereső: ...na akkor végre te sem kell keresd...
Csizmás Kond
@csak úgy...: Te életedben még sokmindent ne láttál...
kereső
@Csizmás Kond: mit cica-mica? Én falusi emberke vagyok, még véletlenül sem keresném a tehén tőgyét a szarva között.
Eladott Ország
@durbincs: Ki írta le azt, hogy tegnap? Az Echo tv úgy szűnt meg, hogy megmaradt miután beolvadt a másik fideszes kormányfelszopó kanálisba, a Hír tv-be. Azaz: „megszüntetve megőrizve” megmaradt, ahogy tanulták az ifjúkommunista Bibói fideszesek a foxi-maxi egyetemen a dialektikus vaslogikát a marxista materializmust. Igaz azóta mélykonzervatívak és mélykeresztények lettek, hogy semmi ne akadályozza előlük a közpénzek útját.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.