Felfüggesztette a bíróság a Czeglédy Csaba ellen indult büntetőeljárást, mert a politikust európai parlamenti képviselőjelöltként mentelmi jog illeti meg – tájékoztatta a Szegedi Törvényszék pénteken az MTI-t.

Mentelmi jog illeti meg Czeglédy Csabát, ezért felfüggesztették az ellene indult büntetőeljárást

Czeglédy Csaba a Szegedi Járásbíróságon 2018. március 3-án. Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely 

A közlemény szerint a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke a bíróságnak csütörtökön megküldött határozatával igazolta, hogy a vádlott a Demokratikus Koalíció európai parlamenti listájának 36. helyén szerepel.

Az NVB a listát április 19-én vette nyilvántartásba, e döntés hétfőn jogerőre emelkedett.

A jogszabályok alapján így Czeglédy Csabát mentelmi jog illeti meg.

A mentelmi jog miatt a Czeglédy Csabával szembeni büntetőeljárás nem folytatható, ezért a bíróság a bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárást a vádlott esetében felfüggesztette.

A bíróság az NVB elnökénél kezdeményezte az európai parlamenti képviselő-választással kapcsolatosan keletkezett mentelmi jog felfüggesztését a büntetőeljárás lefolytatása érdekében – áll a közleményben.

Forrás: MTI

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Úgysem tudnak vele semmit sem csinálni, hiszen ha eddig lett volna bármiféle bizonyíték is ellene már régen elítélték volna. De nincs!!! Ebből a buliból csak Czeglédy fog nyertesen kijönni. Igaz, addig a fideszes haramiák mindenfélét híresztelnek róla!!! Karaktergyilkosság az egész!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...ha ez törvény akkor én pápa vagyok...
Gauntlet
És most vegyétek elő Mészáros kartársat !
tulipan
@Csizmás Kond: Igazán nagy szerencse, hogy a nagy mélymagyarok Istene nem engedi, hogy az legyél! Te narancsos kretén!
Jozefina
Úgysem tudnak vele semmit sem csinálni, hiszen ha eddig lett volna bármiféle bizonyíték is ellene már régen elítélték volna. De nincs!!! Ebből a buliból csak Czeglédy fog nyertesen kijönni. Igaz, addig a fideszes haramiák mindenfélét híresztelnek róla!!! Karaktergyilkosság az egész!!!
terlasz
@Jozefina: Kapóra jött nekik ez a mentelmi jog, mert vesztésre állnak. Igaz, Czeglédy nyerése is relatív, mert csúnya meghurcolás az ára.
Desischado
Remélem, vége lesz végre ennek a jogtalan eljárásnak! Hajrá Csaba!
teuton
@Csizmás Kond: Ha nem tudod a törvenyt elolvasni es ertelmezni, akkor nem papa, hanem analfabeta vagy!
menekült
@Jozefina: Ennek a hatalomnak minden egyes koncepciós per évekig tartó kínlódás, eredmény nélkül. De van idejük, pénzük, hát jól elszórakoznak az emberek életével. Majd az ítélet napján ez is az egyik életfogytig tartó büntetés lesz nekik.
lusta
@Jozefina: @menekült: A végeredményt, mármint a kártérítést majd az adófizetők fogják fizetni. Az persze kevésbé örömteli, hogy a mostani Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk hívei is.
advocat
Csak egy kérdés. Ha a parlmentben csak 21 képviselői helyünk van, akkor miért lehet valaki 36. a listán. Hangsúlyozom, csak kérdés, és ez bármelyik pártra vonatkozhatna.
tulipan
: @durbincs: Te szerencsétlen sötét narancsos seggnyaló Félfarok, ott abban az éjsötét román Ploesti bányakecódban, a 19. emelet mélyen! Há' hogy ityeg az a minirépád manapság??? Túlélted a nagy húsvéti zabálást, te szétrepedt agyú, szegény kreténke ? de mért nem állsz ki a napra ? most má' süt? azt ne rijá má , hogy neked csak ennyi jutott slusz-passz ? hiszen Te csak egy szerencsétlen bányaköcsög vagy? Tudod a túl sok maszturbálás ártalmas. Naponta maximum 4 egészséges. Te meg ma túl vagy haton! Azt, ne rágjál be túlzottan, mert fény derült ,kisded játékodra ? ugyse Te vagy ott a vinkli , szerény 30IQ-dal se. Te sötét, letompult balfácán!, buta janicsár!
Eriksson
Cz. Cs. mentelmi joga abban a pillanatban megszűnik, mikorra meg lesz ez EP választások hivatalos eredménye.
kereső
@Eriksson: lehet,hogy már hamarébb- ha az NVB teljesiti az ügyészség kérését.Bár azt hiszem Czeglédy-t ez egy percig sem fogja zavarni.
Eriksson
@advocat: Az EP parlamentben feltehetően csak egy mandátuma lesz a DK-nak, s ez már foglalt.
A 36.-nak akkor van esélye, ha az előtte lévő 35 lemmond, beteg lesz, elhalálozik, vagy egy terrortámadás áldozata lesz.
Szóval gyakorlatilag semmi esélye a nevezett úrnak.
Eriksson
@kereső: Mit kért az ügyészség az NVB-től?
kereső
@Eriksson: hogy vonja vissza Czeglédy mentelmi jogát- az NVB megteheti, mint ahogy az önkormányzati választás( Szombathely) már anno megtette.
Eriksson
@kereső: Szerintem az ügy kapcsán ez az egy hónap már se nem oszt, se nem szoroz.
Legfeljebb ha szabadon mozoghat, tehet olyat is, amit egyébként nem.
kereső
@Eriksson: ha nincs mentelmi jog, akkor folytatódhat a büntető eljárás- megkezdődhet ellene a per.Amúgy meg nincs is jelentősége a dolognak, mert ez igy-is úgy-is bekövetkezik, még az őszi választás előtt.
tudode
Átmeneti ez a MENTELMI ügy, mert a toplisKÁNAK napirenden van Czeglédy, és Ahmed H!
.
De az ügyÉSZSÉG nem lát, se hal amiatt, akik miatt az ORSZÁG kezd, mit kezd, MÁR A FÖLDÖN hever saját hazájában, azokon kívül, akik NEM VETTÉK a sátorFÁJUKAT, és elhagyták ezt a tingli, tangli országot!
.
Szép dolog a SZERELEM!
Eriksson
@kereső: Vajon indulna az őszi választásokon? Te mit hallottál?
Csizmás Kond
@tulipan: ...vannak magyarok,...mélymagyarok,...vagy csak felszínes magyarok,... de te egyik sem vagy.
Csizmás Kond
@teuton: ...szargörcs...ez kimaradt az előzőből.
teuton
@Csizmás Kond: Miota dönti el egy idiota, mocskolodo, gyülölködö fideszbirka, ki a magyar? Ja, a gumiszobaban mindent lehet. Az egysoros szemelyeskedö mocsok helyett többre nem futja töled? Szanalmasan primitiv vagy, menj inkabb az erdöbe dühöngeni vagy durbinccsal es Shikarivak dugjatok össze magatokat (vagy egymast!), itt senki sem kivancsi ratok. A lajkjaitok mennyisege megegyezik az IQ-tokkal...
tulipan
@durbincs: Mi van Te seggnyaló Félfarok?Nemzetközi Tá -Tá Titi megint itt ? Mégsem dobtak le libiába ,élelmiszersegélyként ? Ott lenne a helyed, Ploesti helyett!!!
tulipan
@Csizmás Kond: Te narancsos hánytató antimagyar szargörcs..., kulakupac!!
kereső
@Eriksson: bizonyára- bár a szokásos forgatókönyv bizonyára nem marad el- az önkormányzati választások előtti vezetőszáron való mutogatás.Nem egy, nem kettő volt már ilyen- és amikor már valakit tönkretettek, akkor jön az, "bűncselekmény hiányában" felmentve, mint most legutóbb Szilvásy István, meg Fapál ezredes, meg szilvásy György, meg Juhász Ferenc-és hosszú a sor.
kereső
@Eriksson: tényleg kiderült már valami érdemleges a Simon ügyben?Előkerült már az útlevelek gazdája?
Eriksson
@kereső: Nem ismerem az említett urakat. Volt már róluk szó itt?
Eriksson
@kereső: Honnan tudjam én azt, ha még te se tudod.
tulipan
@Eriksson: Nem ismered? Nem csodálom!!!
lusta
@Eriksson: Drága sztrovacsek, ha ennyire tájékozatlan, akkó mé írogat?
Eriksson
@lusta: Elnézését kérem, a témát nem én hoztam fel. Kérdést kaptam, amire nem tudok érdemben válaszolni, hülyeséget meg nem akarok.
Hozzak piros tintát?
Eriksson
@kereső: tegnap, 18:34
Ma belefutottam egy műsorba, amely többek között az általad említett ügyről (Szilvásy meg a többiek) szól:
www.youtube.com/watch?v=RyguB8KozFk
tulipan
@durbincs: Azt mondjad má', te narancsos seggnyaldosó, szétrepedt agyú Félfarok! Az ilyen elmésej gondolt riposztokat a narancsos elit, Ploesti bányakecóod közelében levó, bányalóvizelet-tóban, szokás szerint megtartott, zárt propagandista oktatáson szedted fel? Csiszold még, mert igen halványra sikeredett! ha esetleg szedsz valami fűvet ? feltétlen adj a haverjaidban,Shikarinak, Verőce21-nem, Caizmá-Kondnak, meg a többinek is? Csak Vigyázz ám vele...
tulipan
@durbi0ncs: @durbincs: @durbincs: Azt mondjad má', te narancsos seggnyaldosó, szétrepedt agyú Félfarok! Az ilyen elmésej gondolt riposztokat a narancsos elit, Ploesti bányakecóod közelében levó, bányalóvizelet-tóban, szokás szerint megtartott, zárt propagandista oktatáson szedted fel? Csiszold még, mert igen halványra sikeredett! ha esetleg szedsz valami fűvet ? feltétlen adj a haverjaidban,Shikarinak, Verőce21-nek , Csizmás Kondnak, meg a többinek is? Csak Vigyázz ám vele...
Veszélyes is lehet...
kereső
@Eriksson: akkor már legalább tudod, hogy kiről irtam. hét millió forintos tanácsadói szerződés-amikor tiborcz egyik cége most kötött tanácsadói szerződést a nemzeti divatügynökséggel (orbán ráhel), potom 2,9 milliárd Ft értékben. Kiváncsi leszek, lesz-e ebből pör?
Eriksson
@kereső: Hogy te miket tuccc? Az én érdeklődésem valahogy nem köti le az ilyen gazdasági együttműködés.
tulipan
@Eriksson: Sok lehet a pénzed ... :)))
Eladott Ország
Az érdemi törvényhozás nevében úgy mondtak ítéletet Czeglédy Csaba és társai felett („tudatosan megkárosítottak” ezer munkavállalót), hogy az ügyben nemhogy jogerős ítélet nincs, hanem még vádirat sem . Vagyis a Fidesz-KDNP úgy fogadta el ama gyászos határozatot, amelyben felkérik a kormányt, gondoskodjon a Czeglédy-ügyben ki nem fizetett fiatalok és nyugdíjasok rendkívüli kárrendezéséről és párhuzamosan úgy kiáltotta ki bűnösnek az MSZP-hez és a DK-hoz köthető ügyvédet és politikust, hogy az embert még el sem ítélték. Tették ezt úgy, hogy az általuk fércelgetett és megerőszakolt alaptákolmány is kimondja: „senki nem tekinthető bűnösnek mindaddig, amíg büntetőjogi felelősségét a bíróság jogerős határozata nem állapította meg.”
kereső
@Eladott Ország: ráadásul ebben az esetben a törvényhozó hatalmi ág átment itélkezőbe.(biróságosdit játszva)- ami ugye a hatalmi ágak megosztásán alapuló demokráciában nonszensz.
tulipan
Mert EZ a narancsos hiénák pártállama, csak s PROPAGANDA PAMPOGÁS szintjén FOGLALKOZIK valamelyest vele, a mindenkori választás napjaiban, de egyébként, év közben, leszarja az elmaradott vidéket és bármilyen nemzetiségű, problémásabb embereket!!!

magyar-gyaur.blog.hu/2019/04/28/a_magyar_videk_valsaga_es_elneptelenedese
tulipan
Na ugye? Hiába is hőzöngenek ezek a narancsos idióták, hogy mennyien is írták alá a hülye PROPAGANDA PAMPOGÁSUKAt a
csak úgy....
@Eriksson: remélem,ez a pár mondat leköti a figyelmedet és remélhetöleg véleményezni is fogod!
Idézem:
Bayer...„Magyarországon él 2,8 millió tisztességes magyar ember, akik a Fideszre
szavaztak. A többi rohadt állat nyugodtan takarodhat innen a francba,
még beléjük is rúgok kifelé menet, hogy minél messzebbre repüljenek.
Szóval takarodó van picinyeim, ez már a mi országunk"
tulipan
@csak úgy...: Nem gondolhattad komolyan, hogy ez "véleményezné" Bayer elvtársat!
Eladott Ország
@durbincs: ma, 09:28; Ki írta le azt, hogy tegnap? Az Echo tv úgy szűnt meg, hogy megmaradt miután beolvadt a másik fideszes kormányfelszopó kanálisba, a Hír tv-be. Azaz: „megszüntetve megőrizve” megmaradt, ahogy tanulták az ifjúkommunista Bibói fideszesek a foxi-maxi egyetemen a dialektikus vaslogikát a marxista materializmust. Igaz azóta mélykonzervatívak és mélykeresztények lettek, hogy semmi ne akadályozza előlük a közpénzek útját.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.