A Századvég legfrissebb felmérése szerint az őszi önkormányzati választás jelenlegi főpolgármester-jelöltjei közül a kormánypárti Tarlós Istvánra szavaznának a legtöbben.

Századvég: Tarlós magabiztosan vezet, a budapestiek fele rá szavazna
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményükben azt írták: a Századvég megvizsgálta a főpolgármesteri tisztségre pályázók népszerűségét. A kutatás eredménye szerint

Tarlós Istvánra a válaszadók 50 százaléka voksolna, ami "szélesebb körű támogatást jelent, mint a politikai jobboldal jelenlegi fővárosi bázisa".

A legnépszerűbb ellenzéki jelölt Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös jelöltje, de őt csak 21 százalék választaná. A Demokratikus Koalíció jelöltje, Kálmán Olga a harmadik helyen áll a jelöltek rangsorában: a biztos szavazók 15 százaléka voksolna az egykori televíziós műsorvezetőre.

A független Puzsér Róbertnek és a Momentum jelöltjének, Kerpel-Fronius Gábornak nincs releváns támogatottsága: előbbi 8, utóbbi 6 százalékon áll a biztos szavazók körében – részletezték a felmérés eredményét.

Kitértek Tarlós István munkájának megítélésére is.

A biztos szavazók 57 százaléka elégedett a jelenlegi főpolgármester tevékenységével. A megkérdezettek 41 százaléka inkább elégedetlen a Fidesz-KDNP jelöltjének teljesítményével, míg 2 százalékuk nem foglalt állást a kérdésben

- olvasható a közleményben.

A Századvég telefonos kérdőíves közvélemény-kutatása június 15-18. között 1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú budapesti megkérdezésével készült, CATI-módszerrel. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,1 százalékponttal térhetnek el attól az eredménytől, amely Budapest összes felnőtt lakosának megkérdezésével alakult volna ki.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
A biztos szavazók 57 százaléka elégedett a jelenlegi káosszal, anarchiával, a beépített ligetekkel, a nulla jogkörrel, a parkoló maffiával, a mutyival.
Hihetetlen a kontraszt a fő jelölt gőgös, bunkó, aljas csaholása és a magyarok által képviselt közöny között.
Mert ja. Az állatkertben is van akinek a patkány meg a keselyű tetszik, nem a sün vagy épp a cukormókus!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
A biztos szavazók 57 százaléka elégedett a jelenlegi főpolgármester tevékenységével.
Hihetetlen a kontraszt az ellenzéki jelölt pincsikutyák ideges csaholása és a polgármester által képviselt nyugodt erő között.
Gauntlet
A biztos szavazók 57 százaléka elégedett a jelenlegi káosszal, anarchiával, a beépített ligetekkel, a nulla jogkörrel, a parkoló maffiával, a mutyival.
Hihetetlen a kontraszt a fő jelölt gőgös, bunkó, aljas csaholása és a magyarok által képviselt közöny között.
Mert ja. Az állatkertben is van akinek a patkány meg a keselyű tetszik, nem a sün vagy épp a cukormókus!
verőce21
@Horizont: A legnépszerűbb ellenzéki jelölt Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös jelöltje, de őt csak 21 százalék választaná. A Demokratikus Koalíció jelöltje, Kálmán Olga a harmadik helyen áll a jelöltek rangsorában, a biztos szavazók 15 százaléka voksolna az egykori televíziós műsorvezetőre.

"A független Puzsér Róbertnek és a Momentum jelöltjének, Kerpel-Fronius Gábornak nincs releváns támogatottsága: előbbi 8, utóbbi 6 százalékon áll a biztos szavazók körében"
Így jobban hangzik?
Eladott Ország
A Századvég pénzzel kibélelt, nem független, a hatalom mézes-mázos madzagával összekötött agytröszt. Tessék már nekem megmondani, mi a lepke szellentés köze van a Századvégnek a főpolgármester választáshoz? Értem én, hogy jól hangzik a közvélemény-kutatás hazugsága mögé bújva kormánypropagandát tolni, de aki ezt a szemenszedett baromságot benyeli, annak azt is mondhatnák, hogy mostantól Orbán Viktor az ország királya, arra is gond nélkül rábólintana. Akkor meg mégis mi értelme van ennek az egésznek? Amióta van Kubatov lista, nem kérdés kiket kell felhívni, avagy kiknek a telefonszámát kell beírni, hogy megkérdezték. És kijönnek a várt eredmények. Ahogy a választásoknál is.
Azonban van egy sokkal egyszerűbb módszer is: senkit nem kell megkérdezni. Ugyanis ebben az esetben a legbiztosabb az elvárt eredmény és még pénzbe sem kerül, csak az állami támogatást kell lenyúlni.
uploads.disquscdn.com/images/d3d438e1da50543617da631afaedb24aa37cb962cabbdf3475b8bdef11c042f1.jpg
solidedge
Ha egy jelölt lesz Tarlóssal szemben akkor ott is 50 % várható. Mennyire is vezet Tarlós?
Mary
Sajna én el tudom hinni, hogy Tarlós fog győzni. Ahogy eddig is mindig a fidesz emberei győztek, most is ez lesz. Az embereket nem értem egyszerűen, jó nekik ez a lepukkant Budapest? A Keleti pályaudvar azon része ahol a troli megálló van, hogy néz ki? Világégés ha valaki elmegy ott. Erre legyünk büszkék? Én kb 2-3 havonta járok haza Budapestre NÉmetországból, de valami eszméletlen lepukkantságot látok. Az utak minősége, az épületek elhanyagoltsága, nem európai színvonal. Tele szeméttel a város, koszosak a járművek, Magyarország még a balkánhoz tartozik.
papa.49
A századvégBÉL szerint na ki várt más eredményt tőlük ÉN NEM !!!
Yoda69
@Mary: A tavalyi valastason Budapesten 3 kerulet kivetelevel mindenhol az ellenzek nyert. Es a 3 kerulet is csak azert bukott el mert az elempe lepaktalt a fideSSel. Szerintem ezt a tendenciat nezve (felteve hogy csaljak el a valasztast, amire azert eleg nagy az esely) az ellenzeknek kellene folenyesen nyernie, amennyiben az elovalasztason sikereses jeloltet tamogatjak egysegesen.
Nessy
Nem tudom hol, a főváros melyik részén laknak, akik Tarlóssal ennyire meg vannak elégedve! Különben Tarlós csak a "sál a kirakatban" (dekoráció). Amit a kormány mond, azt vakon teljesíti! Jelenleg környezet védelem, építészeti koncepció, közellátás csak papíron, de sokszor még azon sem létezik!
Nessy
Ok, hívek! Nem tetszett Orbánnak a nyugati felüljáró, Tarlós természetesen előzékenyen lebontatja. Látott már valaki valami forgalom szervezési koncepciót a jövőre nézve???
verőce21
@Horizont: (09:59) A HírTv-n és a volt Echo-n is csupa (meg)magyarázó, besz@ri műsort közvetítettek. Elég abból egy is, úgy gondolták...
verőce21
@Nessy: A Nyugati téren megoldja a közlekedési gondokat egy kettős körgyűrű. A Váci úrtól befelé a Bajcsy-Zs. körútra viszonylag kicsi az átmenő forgalom, kár azért egy felüljárót fenntartani.
Télen állandóan fűteni, hogy le ne fagyjon, mint a mentőfeljárókat, rengeteg energia és fokozott állagromlás. Mert azért télen a "harmatpontok" ott vannak azért a szerkezet belsejében, ami állandó szétfagyást okoz. Ne szabad indokolatlanul ilyen drága létesítményeket fenntartani.
A közlekedéséről írtam. A legnagyobb forgalom a Váci úrtól úgyis a körutak irányában bonyolódik, azon pedig úgysem segít a felüljáró.
verőce21
@Horizont: Neked a "pap", nekem a "papné"! :)
tudode
Előfordulhat, hogy EZEKET a XXI. századi ősleleteket csak a kornak megfelelő robotok lesznek képeSSek elzavarni Órosszul: pasli domoj:
.
---- Boston Dynamics: New Robots Now Fight Back
.
www.youtube.com/watch?v=dKjCWfuvYxQ
.
Mivel az ország szunyál, miközben ezek visa, versa nyalakodnak!
Eladott Ország
Árbevétel a fidesz kötődésű elemző cégeknél...
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--OpaARz8y--/w_1160/71cVEkF843z5Cc7fs.png
Nálunk is megalakult s már meg is kezdte működését az első hazai közvélemény-kutató intézet. Kérjük a lakosság megértő támogatását.
kolozsvaros.com/2017/05/13/kozvelemeny-kutatas/
Jozefina
Ha a századvég mondja, akkor valószínűleg az ellenkezője lehet igaz!!!
Nessy
@verőce21: Legyen neked a hited szerint.
evacica
Csodálkoznék, ha Századvég mást hozna ki! Azért a pénzért amit Orbán a mi pénzünkből beléjük nyom ilyen eredményt kell hozniuk! Fagylaltozás nagy mesterei!
Sámannus
A szavazói is kapnak a síkosítóból... És a századvégbél is.
Desischado
A századvégbél "kutatására" oda sem kell figyelni. Ahogy én látom, foschnak a fijjuk! He he he...!
Eladott Ország
A Nézőpont Intézet alaposan körbekémlelt – mint Matolcsy mester, amikor értesült a remek hírről: mégsem az ő magánügye, hogy mire költi a mi pénzünket – és azt kellett látnia, hogy Magyarországon másfélszeresére nőtt a terrorfenyegetettség ÉRZÉSE. De tényleg. Esküszöm, még életemben nem hallottam olyan kutatásról, amelyik azt mérte volna fel, hogy mondjuk hová fajult a népesség körében akárminek is az érzése, de a Nézőpont Intézetnek én kételkedés nélkül elhiszek bármikor, bármit. Mráz Ágoston Sámuel és csapata már többször bizonyított, mint ahányszor erre nekem például igényem lett volna. Ők mutatták ki azt a kétségtelen tényt is, hogy az emberek többsége szereti a paksi bővítés GONDOLATÁT. Ezt 2014 februárjában derítette ki a kormánytól teljesen, de nagyon független intézet, azóta pedig nagyon sokat fejlődtek. Már alig várom a következő bombasztikus eredményt. Ha van egy kis szerencsénk, az arról fog szólni, hogy a magyarok 99,9 százaléka ragaszkodik hozzá, hogy a kormány vegye állami gondnokság alá a közétkeztetést, mert csak az a répafőzelék az igazi, amin ott a miniszterelnök vigyázó szeme. Feltétnek.
kereső
Mindezt értem, de mi van a másik ötven százalékkal? Mert ott IS! egy jelölt lesz/ leszámitva a fidess által elinditott + jelölteteket/.Akkor holt verseny?Századvég ne csúsztass- hiszen ez a legfőbb bajotok, EGY az ellenzéki oldal/on/.
szaboria1
Vajon mikor kérdezik ezek egyáltalán az embereket?
Eriksson
@kereső: Össze lehet adni a szavazatokat, de kérdés, hogy az összellenzék valóban beáll-e az előválasztott mögé? Erősen kétlem.
kulabombaafityiszre
Századvég,az a dagadt törpe közvélemény kututatója.
Akkor az ötven az 25-30.
idppp
@Shikari: Maga barom, a Századvég a Fidesz által pénzelt intézménye, egy szava sem igaz! Érdekes, a többi közvélemény-kutatónál pont fordítva van! Ezt csak az önálló gondolkodásra képtelen, agymosott, lebutított, fideszes seggnyalók hiszik el!
kereső
@Eriksson: Ha úgy lesz ahogyan mondod, az a végső haláluk. Onnantól kezdve nem mondhatják ellenzéknek magukat- az adott szó kötelez!! Nem vonatkozik ez azokra az indulókra, akik nem vettek részt az előválasztáson- azokra meg nem szabad szavazni, mert az egyenlő a tarlósra leadott szavazattal.
Eriksson
@kereső: Nagyon igazad van. Leírok itt egy lehetséges verziót:
Ha valaki elszánt szimpatizáns valamely jelölt irányában, akkor nemcsak a szavazatával, de minden erejével azon lesz, hogy ő legyen ennek a cirkusznak a nyertese. De ha kiderül, hogy mégse ő a befutó mert egy másik párt favoritja lett az, onnantól piszkosul nem fogja érdekelni, hogy miben egyeztek meg, vagy miben nem az indító pártok, tojik az egészre. Vagy el se megy a választásra, vagy direkt a nyerő ellen szavaz. Ha nem lehet az akit ő akar, akkor legyen inkább a régi, vagy akárki más.
Tehát hiába egyezkednek a pártok, hogy ki mögé állnak be, úgyis a választó dönt.
csak úgy....
@Eriksson:a lehetséges verzió? :) az igazságról fingod nincs de ontod a lehetöségeket ...
ha belöled és az okoskodó buta fajtádból kevesebb lenne ,akkor több 100évvel késöbb halna ki az emberiség...
csak úgy....
Eva Kovacs von focebook...
"Egyetlen palyazo sem alkalmas a fopolgarmesteri allas betoltesere...Tarlos Urral egyutt vigyazzatok arra a beautiful fovarosra...mar most is megtelt uloszkek mellett indul a repulo oda es vissza. Valasztoknak kivanunk bolcs szavazast a kozel jovoben...Figyeljuk a fejlemenyeket. take care"
az ember esze megáll,már kanadából is szavazhat egy ,hogy is mondják finoman...,vén pritscha ,hogy ki pógármesterkedjen budapesten ! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.