Az egyházak hitéleti, szakrális tanításon túl óvodák, iskolák fenntartásán keresztül keresztény hitre, hazafiasságra nevelik gyermekeinket, gondozzák időseinket, erősítik közösségeinket – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára Pécsen szombaton.

Soltész Miklós a pécsi székesegyház előtti, a nemrég hatszázmillió forintos kormányzati támogatással felújított Dóm tér átadásán kiemelte: az egyházak, azon belül a katolikus egyház közösséget teremt és a közösséget szolgálja.

A harc és a küzdelem szolgálja a hit és a közösségek megőrzését és erősítését, az emberek segítését – mondta az államtitkár arra utalva, hogy az elmúlt évtizedek pécsi fejlesztései olykor harcok és küzdelmek árán jöhetett létre.

II. János Pál pápa szavait idézve arról beszélt, Magyarországon az egyház nem egyszer harcra kényszerült az elmúlt évszázadokban és a szocializmus évei alatt azért, hogy az evangélium tanításai szerint élhessenek az emberek. Utalt rá: ehhez a harchoz ma a kormány segítséget, eszközt nyújt, de a megvalósítás az egyházak feladata.

Udvardy György pécsi megyéspüspök beszédében felidézte: a székesegyház előtti teret 1891-ben építették, jelentősebb felújítására csak egy alkalommal volt példa története során. A mostani fejlesztés szerinte a jövőben mind a hívőket, mind a Pécsre érkező turistákat is szolgálni fogja, az a "befogadás tere" lesz.

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), a baranyai megyeszékhely polgármestere elmondta: Pécs szerencsés abban a tekintetben, hogy a város székesegyháza olyan magával ragadó teret mondhat magáénak, mint egyes itáliai városokban. Hozzátette: a területen elvégzett burkolatcsere emeli Pécs turisztikai vonzerejét és a közösséget is szolgálja.

(MTI)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Nem tudom mióta a hazafiasság szinonimája a szolgalelkűség, a lehajtott fej, és meghajlott gerinc.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@tulipan: Na vajon miért ???
Mert kapott a pofájára rendesen !!!
Commenter
@papa.49: Hagyta hogy megnézzék a fogait ezek a lókupecnek titulált bölcsek? Ebben az egész történetben valami nagyon nem kerek. Egyik részről sem.
nezelodo
Az aztán hétszentség, hogy hazafiságra nevelnek! 1944-ben a falunk plébánosa úgy szentelte a nyilas zászlókat, mint a huzat! Aztán jött a kiskopasz és rájött, hogy a demokratikus legényegyletét is fel kell szentelni. A tagok közt elég rendes ismétlődés volt, biztos, hogy az megnyugtatta.
simmering73
Ez a fószer is megváltotta a jegyét az örök kárhozatra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok