Az Országos Bírósági Hivatal igencsak megtépázott tekintélyű elnöke válthatja a heteken belül távozó Stumpf István alkotmánybírót a kormányzati tervek szerint – értesült a hvg.hu több forrásból is. A terv elvben még a parlamenti nyári szünet előtt megvalósul, feltéve, hogy sikerül letörni Handó Tünde ellenállását.

Így tüntetné el a Fidesz Handó Tündét

Idő előtt megszűnhet Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének megbízása, és felfelé bukva alkotmánybíróként válthatja Stumpf Istvánt – értesült a hvg.hu több forrásból. Úgy tudják, a terv – amely meglehetősen nagy megütközést keltett az AB-n – nem új, ugyanakkor most időszerű: július 13-án ugyanis lejár Stumpf István alkotmánybírói megbízatása. Ezzel a lépéssel egy csapásra nyugalmat teremthetne a kormányzat a bíróságokon. A bökkenő az, hogy információk szerint Handónak nagyon nincs ínyére a terv, amely valójában az ő felfelé buktatásáról szólna.

Handó Tündét 2012. január elsejétől választották meg kilenc évre az OBH elnökévé, és – legalábbis a jelenlegi szabályok szerint – nem újraválasztható. Az elmúlt hónapok vitái nyomán pedig olyan mértékben tépázódott meg a tekintélye a bíróságokon, hogy forrásaink szerint semmi esélye sincs annak, hogy ő bíróként folytassa a pályáját – ahogy arról évekkel ezelőtt még ő maga beszélt.

Forrás: hvg.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
...csöbörből - vödörbe...aztán vissza köcsögszájerjózsikához szaros alsógatyát mosni ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
...csöbörből - vödörbe...aztán vissza köcsögszájerjózsikához szaros alsógatyát mosni ...
jesz
Handó ellent mer állni? Akkor Szájerrel mi lesz?...
Szerintem ez csak egy hirlapi kacsa...
Méghogy Handó ellenáll? Odaküldeni egy embert, aki ki van képezve a hatásos fülbesúgásra...

Hallatlan...egy bizalmi ember lázad?
justhpeter
Handó O1G hosszú idejű védelme mellett elszemtelenedett és, már lassan bírósági félistennek képzeli magát. Ideje, hogy előléptessék tákolmánybíróvá. ha valami félreértés folytán ott sem felelne meg, mehet majd Áder helyére. Ő sem alkalmasabb Handónál.
tudode
Nincs egyébről szó, mint a SZEPLŐTELENÜL FOGANTATOTTAK vetésforgójáról, akik voltak fityisz, BEFŐTT, amely logó jobban illene erre a szektára, mivel úgy működnek, mint az éléskamrában a befőtt, Stumpf nevelőtanár szégyenére:
.
----- Szeplőtelen fogantatás 1.
.
nol.hu/archivum/archiv-6401-2430
.
Részlet a nevelőtanár bá' emlékezéséből:
.
A kezdetek

""" Stumpf István szerint a budapesti egyetemisták és főiskolások 1981-es tanácskozása (Befőt) volt az első komolyabb kísérlet a KISZ-monopólium megtörésére, ám a Független Ifjúsági Szövetségből, a FISZ-ből fityisz lett. 1982-ben a Közgázon a hallgatói képviseleti rendszert próbálták bevetni a KISZ legyőzésére. A demonstratív politikai akcióért a fehérvári csapatból még Simicska Lajos nevét visszhangozta az egyetem. A szociológus-hallgatók 1984-ben független diákszervezet létrehozását kezdeményezték. Ebből sem lett semmi. A mégis formálódó új politikai elit első fellépése az 1985-ös szarvasi diáktábor volt.

Tehát a IV. nyata (nyári tábor) Szarvas, 1985. augusztus 26-30. Szervező a Rajk László, a Martos Flóra, a Dr. Münnich Ferenc vagy az ELTE Jogász Társadalomtudományi Szakkollégiuma (Bibó István programadó nevét sok huzavona után csak 1989-ben vehették fel). A IV. nyata igazából a szakkollégisták, a klubok és a körök tagjainak első együtt gondolkodása. Szarvas nélkül nincs Fidesz - vallja Orbán Viktor. A táborban előadást tartott a demokratikus ellenzékhez tartozó Solt Ottilia is. Az előzetes programokból persze kihagyták a fekete listák szereplőit. A legtöbben Kövér László nyitószavait idézik: Mi, akik most itt ülünk, talán nemsokára vezető pozíciókban találjuk magunkat - akár tetszik ez nekünk és az előttünk járóknak, akár nem."
""
..
Ezeket a díszpintyőKÁKAT még az ÁTKOS is tenyerén hordozta!
.
Vajon Stump büszke arra, hogy mint tanár, és alkotmánybíró is a NYATA leggátlástalabb lábtörlője lett. Oda rakosGATYA, ahova "úri" kedve diktálja!
Nessy
Ez az egész fidesz vircsaft olyan, mint amikor megijesztik a cseresznyefán lakmározó seregélyeket! Mindegyik felröppen és utána vissza szálll egy másik ágra!
terlasz
Ne kábítsuk már egymást, hogy egy alkotmánybírói tisztség magasabb rangú, mint az OBH elnökéé.
human
A pillanat mikor rájössz, hogy már az alkotmánybíróság is csak egy káder temető.
nezelodo
Valami nagyon sántít ez ügyben! A mi kedves vezetőnk azt mondta, nőügyekkel nem foglalkozik! Hiszek neki. Anyám borogass! Lehet, hogy fiú a Hancipanci is?!
SystemError
@human: Haha, amúgy valószínűleg ebben egy kis üzenet is van a viccet félretéve..
Desischado
A vádlottak padján lenne az igazi helye!
szaboria1
Úgy látszik a Tündi Tündikének kezd lejárni a mandátuma. Mert annyi bírót nem lehet leváltani amennyivel még lehetne működni.
papa.49
Ennyi volt a ,,kihordási ideje,, a banyának ))))))))))))))))))
evacica
Pont oda való! Ez az Alkotmány Bíróság a talpnyalók gyülekezete, Orbán kiszolgálói, gerincüket vesztett bírok gyülekezete! Szégyellhetik magukat, eladták a lelküket és a hazájukat egy tál lencséért!!!
szaboria1
Nem értem általában 12 évre választanak alkotmánybírót Srumpfot meg csak 9 évre. Igaz még áprilisban abban bízott, hogy újra választják.
Clavigo
Pffhejjj vazzzzze...,, Valamelyik " nemzethyy farkció " beáldozhatta volna magát,,,,hogy jobb kedvre deritse ezt a Szajerné nevű izét...
Peller Anikó
@evacica: Halandó Eltünde alfele lebukik felfele.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.