Nyilatkozatot írt alá a jótékonysági vadászatok országos kiterjesztése érdekében az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. kedden Budapesten a védnöki feladatokat vállaló testülettel, amelynek fővédnöke, Semjén Zsolt kiemelte, hogy a jótékonysági vadászatok a magyar vadásztársadalom áldozatvállalását mutatják, ezért az ország minden vadásztársaságát hasonló rendezvények szervezésére szólított fel.

Jótékonyságból vadászna Semjén

A jótékonysági vadászatokat az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. kezdeményezésére 2013 óta rendezik meg minden év december 27-én Fejér megyében, hogy gyermekek gyógyítására gyűjtsenek adományokat. A segítségnyújtásnak köszönhető, hogy a Fejér megyei Szent György Kórház gyermekosztálya majdnem 10 millió forint értékben jutott orvosi műszerekhez.

A védnöki testület fővédnöke az Országos Magyar Vadászati Védegyletet elnöklő Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, a 2021-es budapesti Vadászati és Természeti Világkiállítással kapcsolatos kormányzati feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztos, valamint Zambó Péter, az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára, az Országos Erdészeti Egyesület elnöke védnökként vesz részt a testületben. A közös nyilatkozat szerint a védnöki testület segíti és támogatja a jótékonysági vadászatok kiterjesztését minden megyére. A dokumentum aláírásán Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője remélte, hogy a jótékonysági célú kezdeményezés országos szinten is példaértékű lehet.

Kovács Zoltán a kezdeményezés sikerét abban látta, hogy a vadászatot űzők közül sokan már más területen is bizonyították áldozatvállalásukat. Segítségük a jótékonysági vadászatokon keresztül a lehető leggyorsabban juthatnak el a rászorulókhoz – jegyezte meg. A kezdeményezés mint a társadalmi felelősségvállalás megnyilvánulása a budapesti vadászati kiállítás szellemiségéhez is illeszkedik – tette hozzá a rendezvény kormánybiztosa. Zambó Péter hozzáfűzte, hogy a jótékonysági vadászatok kiterjesztése megfelel az erdészeti egyesület értékeinek is, hiszen a magyar vadásztársadalom immár országos szinten fejezheti ki segítő szándékát.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Ezt a zsíros bödönt kellene már hogy levadássza valaki, az emberiség iránti jótékonyságból.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szép új világ
Jótékonyságból vadászna Semjén - Én is Semjénre.
Nessy
Felhívást tesznek közzé az erdőkben, hogy jelentkezzen minél több vad kilövésre, jótékony célból! Kivételesen háziállatok is jöhetnek! Rénszarvasok duplán számítanak!
vacsi
"Semjén Zsolt kiemelte, hogy a jótékonysági vadászatok a magyar vadásztársadalom áldozatvállalását mutatják"
Vajon mekkora áldozatot vállal, aki háziasított rénszarvast lő le? Ez az ember komplett hülye! Méghogy ő vadász! Soha nem volt az, legfeljebb a vadászok szégyene!
nezelodo
Nonprofit KFT... Egy újabb gittegylet, ahol fizetni lehet a hűséges keresztény híveket, és támogatásra is érdemesek az adóforintjaikból. Őket biztosan nem számoltatják el, mint a civil szervezeteket.
Szeparepa2
Hogy egy értelmi fogyatékos parazita náci idióta nemzetellenes bűnöző, aki szerencsével pénzt és pozíciót szerzett, nyalt-taposott illetve kapott, beöltözik szánalmas maskarába, egy vadászpuskát lóbál és idétlenkedik egy erdőn, az attól még messze nem vadászás kérem szépen...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.