Aki egy fideszest kritizál, az mindet támadja. Márpedig aki kritizálja a NER-t, az az élet más területein sem lehet jó ember – vallja Eger polgármestere egy hangfelvételen.

Végre egy őszinte fideszes: az egri jelölt keményen elmondja, miről szól a NER

„Mindenkinek helye van ebben a rendszerben, de politikailag minket támadni nem szabad, mert abban a pillanatban ellenséggé válik”

– erről beszélt az Egri Ügyek birtokába került hangfelvétel szerint környékbeli polgármestereknek Oroján Sándor, a Fidesz egri politikusa és képviselőjelöltje, Nyitrai Zsolt egyik bizalmasa. A hangot lapunk összehasonlította korábbi felvételekkel, ami alapján valóban úgy tűnik, hogy a politikus beszél. A beszédet a politikus a környékbeli polgármesterek felkészítésére szánt zárt beszélgetésén rögzítették az Egri Ügyek szerint.

Oroján János elmondta a polgármestereknek, milyen sors vár azokra a köztisztviselőkre, akik más véleményen vannak, és kritizálják a Nemzeti Együttműködés Rendszerét.

A politikus a tiszafüredi jegyző esetét idézte fel hallgatóságának. Az Átlátszó számolt be arról korábban, hogy a település jegyzője, Spisák György viszonya 2012-ben végérvényesen megromlott a fideszes többségű közgyűléssel, ami után szabálytalanul megpróbálták őt leváltani. Visszahelyezték ugyan pozíciójába, de a 2014-es önkormányzati választások után az új fideszes polgármester, Ujvári Imre ismét szabálytalanul leváltotta Spisákot, ami miatt az egykori jegyzőnek 7 millió forint kártérítést ítélt meg a bíróság. Spisák idén a fideszes Ujvárival szemben indul a polgármesteri posztért. Erről a viszonyról mondta azt Oroján, hogy

„ha ezt a rendszert [a NER-t] valaki nagyon durván sérti és a nyilvánosság előtt próbálja lejáratni, az olyan, mintha a rendszer minden tagját sértené. Mert ha valaki Tiszafüreden a polgármestert bántja és megy a sajtóhoz, ha bármelyik polgármesterünket vagy akár engem személy szerint bántana.”

Ez a fajta magatartás regnálása óta jellemezi a Fideszt, ami leginkább a külpolitikai megnyilvánulásokban mutatkozott meg. Emlékezetes, amikor a magyar jogállamiság leépítése miatt a Sargentini-jelentés alapján elindult a 7-es cikkely szerinti eljárás, noha az Orbán-kormányt és a tideszes törvényhozási többséget érte kritika, azt igyekezett a kormány úgy beállítani, mintha az egész nemzetet érte volna támadás. De visszatérve Orojánra, beszédét azzal folytatta, hogy

a NER ad munkát a közigazgatásban mindenkinek, azaz lényegében az Fidesz és az állam egy, ha a pártot kritika éri, az az állam elleni támad is .

Mindez Oroján Sándor szavaival:

„Abban a pillanatban, hogy nem politizál, a politikai térből kivonul, abban a pillanatban nyugodtan lépjen bátran, amit akar, de abban a pillanatban, ha egy politikusról beszélünk, aki politizál a rendszerrel szemben, a rendszer bármely tagjával szemben, azt kell, hogy mondjuk, hogy ne egyen a másik oldalon. Mert ezen a fronton mi etetjük az embert.”

A politikus szerint egykori nagy ellenségeiknek is van visszaút a NER-ben, ha megfelelően viselkednek. Bár Kóka Jánosról a Gyrucsány-kormányban eltöltött minisztersége alatt kígyót-békát elmondtak, Oroján Sándor már pozitív példaként emlegeti. Mindezt megfűszerezve egy kis maffiamódszerekre emlékezetető visszautasíthatatlan ajánlattal, hogy aki gondolkodna, hogy hova is kellene tartozzon, az érezze a nyomást:

„A kétpólusú politizálásnak vége van. Tehát ez ami per pillanat az országban történik, ez tényleg a NER-nek az építése és a kiterjesztése a teljes országra. Szeretnénk az árkokat betemetni, akit lehet, áthúzni erre az oldalra, mindenkit, aki idomul. Vannak lehetőségek pozíciókat adni. Meg kell mondanom, Kóka János kiválóan üzletel egyébként a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal, de nem politizál. Nincs olyan, hogy a politikai térben valaki a NER-nek nekimegy, és közben a másik fronton úgymond veszélyt jelent. Mindenkinek helye van ebben a rendszerben, de politikailag minket támadni nem szabad. Mert abban a pillanatban ellenséggé válik.”

Forrás: 168óra

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Helyesen Nemzeti Együtthülyülés Rendszere.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
mert a NER-társ csak jó ember lehet! =))
simmering73
Helyesen Nemzeti Együtthülyülés Rendszere.
SystemError
Igazi náci beszéd volt, csak nem az árja fajra, de a többi náci fröcsögés stimmel. Persze azt nehéz is lenne a sok gülü szemű szellemifogyival eljátszani.. Amikor már nem lesz ekkora a támogatottságotok majd akkor is nyomasd ezt fidess jugend...:)
F_Viktor
Igazából ebből a beszélgetésből felületesen, de látszik, hogy milyen egy fityeszes. Hatalom, pénz, agymosottakra van csak szükség, a szavazó leszarva,
nezelodo
Szabvány fideszes szabvány illiberális dumával. Alighanem nem ért el a tudatáig a vezér hülyéknek szánt benyögése, (mert annyira elvakult kockafej), hogy a demokrácia "böcsület dóga"... Mint a szocializmusban az akcióterves KISZ védnökség, meg a munka, Szóval fideszesnek nincs ezzel tennivalója, mert a becsületre bízta ezt a vezér a demokrácia kezelését, és megvalósítását.
reagens
A beijedt suttyók nàcizzák a valóságot. Aki a Fidesz ellen van azt ellenségnek tekinti a párt. Nagyon helyes. Ne akarjon jópofizva sunnyogni egy görény se amelyik a hazaárulókat támogatja. Nem kell őket meggyőzni egyszerűen legyőzzük őket. A sok kis zsebnáci itt retteg már mióta. Becsináltak hogy úgy bánnak velük ahogy megérdemlik.
justhpeter
@reagens: Nyugodj meg, a NER-nek is vége lesz egyszer. Vagy a börtönben vagy a temetőben.
reagens
@justhpeter: NERm lesz vége! :-)))))))))))))))))
Desischado
@reagens: Bocsi, téves lájk!
Annyira elvakultak már a fidesznyikek, hogy fel sem fogják, hogy semmi sem tart örökké. Anno, hitler is azt hitte, hogy mindörökre fentmarad az uralma és ugye, hogy nem? Rátok is ez a sors vár.
Aki Én
@reagens az elmebeteg suttyó: Te ilyenkor megnyugszol, vagy felhúzod magad?
Elég furák a gondolataid ma reggel is. Több sebből vérzik minden mondatod, de átugrunk rajta, mert elmebeteg hazaáruló propagandistaként nincs semmi jelentősége. Kb. annyi, mintha arról beszélnél, hogy kiskorodban gőzmozdony voltál, de mára vagy villanyvasút lettél.
Mi, látva a valóságot melytől te fényévekre vagy a végbélben tartott fejed miatt, jókat nevetünk és bosszankodunk egyszerre, hogy hogyan lehet valaki ennyire elfajzott féreg.
reagens
@Desischado: :-) Szerinted érdekel engem, hogy Hitler mit képzelt? Nem nagyon!
Nem erőlködik a Fidesz! Aki politikai ellenlábas, azt legyőzi és nem törődik tovább vele! Ideje végre tudomásul venni, hogy nem kéne a többséggel packázni! :-))))))))))))
nezelodo
@reagens: Nem zavar, hogy a Kádár szövegét fújják ezek a félre klónozott dakoták? Tudod, "aki nincs velünk az ellenünk..." Igaz ezt a társaságot sosem zavarta még az sem, ha Hitlert idézték, vagy az ő intézkedéseit másolták is. Brüsszelben a kis zsebdiktátor a böcsületről, meg a sajtószabadságról szónokol, de már kiismerték az ajtóberugdosót. Igaz spenótos tányért is vagdalhatna az ülésterem falához, de abból már kigyógyították.
reagens
@nezelodo: Aki bánt bennünket, azt legyőzzük! Nem győzködjük, nem simogatjuk, hanem legyőzzük! Még finom is a fogalmazás! Így kell tenni!
nezelodo
@reagens: Röhögök a fejedelmi többeseden, sejtem, hogy örömet okoz, amíg be nem következik a "Bukás". Aztán eltűntök egy kis időre, aztán előjöttök a bandzsa marcsi átöltözős szobájából, új emberként, új szilárd elvekkel, új nemzeti hőst követve.
reagens
@nezelodo: :-)))))) A te dolgod az álmodozás! Nyugodtan álmodozz csak! :-)))))))))))))
A többes szám nagyon piszkálja a csőrötöket, mert azt mutatja, többség vagyunk! :-)))))))))))))))
silber13
@reagens: xar vagytok, nem többség, egy selejtezésre váró csőselék vagytok. Nem más!:-)))))
nezelodo
@reagens: Megint sikerült megröhögtetni, már statisztikus is vagy? Nem áll az neked jól, eltévedsz a számok világában is. Neked az álomvilág való...
reagens
@nezelodo: @silber13: Mi vagyunk a többség! :-)))))))))))))))))))))))
Megint bukni fogtok! :-)))))))))))))))))))))
csak úgy....
@reagens: má megint a 6 ökrös szorzót használod,tibim+a kettöslátást?
reggeltöl-estig itt osztod az észt,te a sikeres vállalkozó a yacht tulajdonos...
na eriggy má a pétschába a baromságaiddal!
csak úgy....
@reagens: csak nem a közmunka programban veszel részt? a korodhoz képest,még dógozi is tudná,persze a meló... az néked mindíg is bides vót...
nezelodo
@reagens: ma 12:45. Már megint bukni fogok? Nem új a dolog, már 1998-ban is megpróbálta, amikor a vállalkozói munkámat vette el. Pedig ha csak az enyémet vette volna el, akkor semmi baj, de ágazatokat tett tönkre ez a piti tolvaj. Ezt még az ország is kiheveri, és tíz év és a neve (tek) csak a történelmünk fekete lapjain lesz csak olvasható. De hajrá acsarkodj tovább az alkotó emberekkel, persze arról milyen az, fogalmad sincs.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.