Nagy Blanka a hvg.hu-nak küldött üzenetben reagált Kövér László házelnök szavaira, aki egy kedd esti beszélgetésen azt mondta, "Nagy Blankát a középiskolából rángatták ki, hogy hülyét csináljanak belőle". Szó szerint közöljük Nagy Blanka véleményét.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Málna
Vastag bőr van a kiscsaj képén, tényleg politikusnak való. Méghogy párbeszédet akar...Ebben a stílusban, amit ő képvisel?
Nessy
Bármilyen hihetetlen, de igaza van! Ha nem mond csúnyát, ugyanúgy elsikkadt volna a mondandója, mint annyi sok felszólalóé!
Tessék megnézni Bayer és társai nézettségi mutatóját bizonyos körökben! Sajnos ott tartunk, hogy egyre magasabb az inger küszöbe a nézőknek, olvasóknak! Egyre trágárabb,sértőbb egy-egy "újságíró klub" műsora, egy, egy jobboldali keresztény cikk hangneme! Hiszen itt is előfordul, hogy a más véleményen lévők olyan jelzőket kapnak, amiért jobb kocsmában orrba vernék a delikvenst!
Eriksson
Azt írja a leányka, hogy ő 19 éves.
Az Orbán kormány kezdetén ha jól számolom, 10.
Ha neki valami problémája volt közben a világgal, azt a szülein kérje számon, mert az ők felelősségük lett volna neki mindent megadniuk, hogy gond nélkül végezhesse a tanulmányait, legalább érettségiig.
A z ők felelősségük lett volna példát mutatni neki, beléje nevelni hitet, szeretetet, tisztességet, mások tiszteletét.
Aki Én
@Málna: Most komolyan, áruld már el nekem, hogy mi ebben az írásban a kivetnivaló? Hogy miben nincs tökéletesen igaza? Vagy, hogy mitől volt jobb orbán, aki utcai lövöldözéssel fenyegetett fiatalon?

www.youtube.com/watch?v=Aqq6gHBmq00

Vagy mitől stílusosabb Kövér vagy Bayer szóhasználata?
Tényleg érdekelne.
Nessy
@Eriksson: Tudod, ha a gyermek nyitott szemmel és füllel jár a világban, vagy utazik a villamoson, hogy ne menjünk messzire, amit hall, tapasztal, annak bizony sokszor nincs köze a kulturált viselkedéshez, szóhasználathoz! A hitet meg talán hagyjuk!
Credo in unum Deo! De manapság Isten gyarló szolgái, tisztelet a kevés kivételnek, nem kevés Júdáspénzért szegődtek Isten helyett Orbán szolgálatába! Úgy, hogy a látványos hit a státusz keresztények privilégiuma!
Málna
@Aki Én: Nocsak, azt hittem, már kiismertél, és tudod, mire gondolok...:-)
Ha nem bánod, visszakérdezek; a kislány saját bevallása párbeszédet és érveket akar, civakodás helyett. A "bajszos fasz" és a gecizés szerinted megfelelő érvelés?
Hogy járhat egyetemre, ha egyszer tönkretették az oktatást és ellopták a jövőjét?
Miért mondja, hogy a politika nem mindenkié, mikor ő is indult a választáson, beleszólhatott volna, ha megválasztják.
Értem én, hogy 19 éves és meg akarja váltani a világot, de papírról olvasva, trágár szavakkal teletűzdelve ez nem fog menni. Tanuljon, bulizzon, aztán ha benőtt a feje lágya, majd eljöhet az ő ideje. De addig tényleg tanuljon még - van mit.
nevemnick
Traubisoda! Nálatok nemcsak egy-két fószer van, aki csak papírról tud beszélni, illetve hazudni. :D
Nessy
@Eriksson: Lehet, hogy nem az ötvenes években szocializálódtak a szülők, amikor remekül megtanultuk, hogy mást mondunk nyilvánosan, és mást otthon! ( Látod, politikusaink ezt remekül tudják alkalmazni!)
A nem éppen szalonképes megjegyzéshez annyit, hogy ennél cifrábbak sem verik már ki a biztosítékot, különösen a királyi médiában, amikor az ellenzékről van szó!
Lassan, ha egy napig nem sérteget bennünket valamelyik szócséplő , azt hisszük haragszanak ránk!
csak úgy....
@Eriksson: nálad lényeg? na ne röhögtess! ez a 19 éves lány,téged bár mikor kenterbe vágna...
tudode
Sok Nagy Blankára lenne szüksége ennek az országnak, akik eligazítják ezeket a dedós, divatból kiment bosszúból gyártott despotákat!!!
reagens
Blankácska akar párbeszédet? Mégis ki állna vele szóba ilyen trágár, tahó stílusban? Már a generációját emlegeti, pedig vele van a baj! Tanulatlan, primitív, feltűnni vágyó és tehetségtelen! Minden beszéde dacára a helyi választáson nem kellett! Mégis csak normális emberek laknak arra felé is!
Eriksson
@Nessy: Hagyja az ilyenféle megnyilvánulásokat a felnőttekre. Neki - koránál fogva, más dolga lenne.

Nekem speciel azt tanították otthon, hogy mindig mindenkivel szemben udvariasan viselkedjek, akkor nagy bajom nem lehet.
vacsi
Kövér László házelnök ... egy kedd esti beszélgetésen azt mondta, "Nagy Blankát a középiskolából rángatták ki, hogy hülyét csináljanak belőle".
Bár Kövér László nem a kedvencem, de ebben igaza van! Csak abban téved, hogy Trágárkából (ahogy az egész ország ismeri) nem valakik, hanem saját maga csinált hülyét - méghozzá a bunkó viselkedésével!
Aki Én
@Málna: Egyetlen kérdésemre sem válaszoltál. Ezt vártam, tényleg kiismertelek. Nem azért mert akkora zseni vagyok, hanem mert nem vagy különösebben bonyolult. Olyan tipikus fideszes mellébeszélő.
Málna
@Aki Én: Hogyne válaszoltam volna, több kérdésedre is a kérdéseim a válaszok. Tényleg nem érted, amit írtam?
Nessy
@Eriksson: Akkor Téged klónozni kell! Ahányszor hallani, nem fiataloktól, "mozogj már vén banya", "húzd a beled vén buzi" ,villamoson: "itt foglalja a helyet, a temetők meg üresek!"
Igaz, én csak egyszer, kétszer akadtam össze ilyen "jól nevelt egyedekkel", de mindig megnyugtattam az illetőt, hogy ha nem esik a fejére időbe egy féltégla, még ő is megöregszik, aztán ki tudja milyen lesz! És miután mosolygok hozzá, nem tud velem mit kezdeni!
Eriksson
@Nessy: Sajnos, ez sokszor így van, de nemcsak a gyerekek a hibásak, hanem maguk a szülők és a környezet is.
Igaz a mondás, hogy "nem a gyerek a hibás, hanem aki csinálta".
Ez a mosolytrükk nálam is sokszor bevált, hasznosabb, mint veszekedni vagy kioktatni őket. Az csak olaj a tűzre. :)))
reagens
@Eriksson: Én még ilyet nem tapasztaltam, pedig gyakran járok tömegközlekedéssel. Maximum annyi modortalanságot látok, hogy az elsőbbségi ülést nem adják át a fiatalok, de mindig van valaki, aki készségesen feláll.
Magam inkább azt tapasztalom, hogy az idősebbek hihetetlenül önzőek. Beállnak az ajtóba és mindenkit akadályoznak!
nemkati
Tökéletes levél. Lemosta vele Kövért, aki a közelébe nem jöhet Nagy Blankának! Pláne kedvenc párttársuk, B.Zs. :)))
nemkati
@reagens: "az idősebbek hihetetlenül önzőek. Beállnak az ajtóba és mindenkit akadályoznak! " Na ez az, ezrt küldi el Nagy Blanka a vén Kövért és kortársait. Az ő idejük lejárt.
Eriksson
@reagens: Biztos nem vagy kriptaszökevény. :)))
Bizony, az idősebbek hihetetlenül önzőek, két megállóért nem hajlandóak a busz hátuljába vonulni. :)))
Eriksson
@nemkati: Kiscica! Az ilyen a frissen ért fiataloknak először a maguk helyét kellene megtalálniuk az életben, mielőtt másokat küldözgetnek ide, vagy oda.
reagens
@Eriksson: Ne erről írtam! Már két, három megállóval előbb beállnak az ajtóba és kerülgetni kell őket. Nem az a bajom, hogy nem mennek hátra, maradjanak elől, de ne láb alatt!
reagens
@nemkati: Ezt a mérhetetlen bölcsességet Trumppal is meg kellene osztanod! Elnök úr! Maga egy vén trotty. Lejárt az ideje! :-)))))))))))))))))))
Klubtag
Ez a leány még sokat fog tanulni, fel fogja ismerni és ki fogja köszörülni a csorbákat - 19 évesen még rengeteg pofont fog kapni az élettől és remélhetőleg okul belőle.
Amije neki még van - ellentétben az őt köpködő fideszes hordával - az a tisztessége, a környezetéért ébredező felelősségérzete és annak képessége, hogy nyiladozó értelmével már most felfogja milyen mocsokban kénytelen ma senyvedni ez a jobb sorsra érdemes ország.
Be fog érni, fel fog nőni ahhoz a feladathoz, amit életcéljának kiválaszt.
Semmiképpen sem indul hátrányosabb személyiségi jegyekkel a küzdelemben, mint amilyenekkel anno a mai fidesz emblematikus figurái indultak. Csak abban lehet bízni, hogy annyira azért nem fog leamortizálódni morálisan az évtizedek alatt, mint emezek.
Eriksson
@reagens: Addig kell elindulni a leszálláshoz, amíg a fiatalok ülnek, mert a sofőr nem vár, zárja az ajtókat...
reagens
@Klubtag: Úgy tűnik nekem, hogy pontosan a lényeget érted félre Blankával kapcsolatban!
18 évesen milyen felháborító hátrányt szenvedhetett a Fidesz miatt és miről maradt le miattuk, hogy ennyire trágárul indulatos?
Se tudás, se élettapasztalat, se bölcsesség nem érződik rajta, csak a vad agresszivitás és hihetetlenül fékezetlen indulat. Mit vettek el tőle? Kis pisis volt, mikor a Fidesz hatalomba került, más rendszerekről még csak lövése sem lehet.
Úgy érzem, hatalmas indulat van benne, magamutogatási vágy, hatalom éhség és gátlástalanság. Blanka nem őszinte és ez zavar mindenkit!
reagens
@Eriksson: Nem láttam még idős embert fennmaradni pedig!
Eriksson
@reagens: Szerintem meg biztosan maradtak fenn egyszer-egyszer, különben miért ácsorognának az ajtóban?
Szerintem két ülésenként kellene egy leszálló, akkor ez a probléma megszűnne.
reagens
@Eriksson: Kár volt ebbe belemenni! Magam azt látom, önzőek, tolakodnak, visszaélnek mások udvariasságával. Legjobban azon derülök, hogy idejük mint a tenger, de sietnek. :-)
A piacon két mami banyataxival simán elállja az átjárót és ha valaki átfurakszik közöttük, azt rendesen lenyelvelik! :-)
Készülök rá és tanulok. Ha megöregszem, én is ilyen kiállhatatlan leszek majd és szopatom a fiatalokat! :-)
Eriksson
@reagens: Ezt jól kibeszéltük. :)))
Konklúzió: A fiatalok sem egyformák, az öregek sem egyformák, s minden korosztályt meg lehet érteni, ha a helyükbe képzeljük magunkat.
Klubtag
@reagens: ...pontosam értem a lényeget...
Nem kell ahhoz kirabolva lenni, hogy elítéljem a tolvajokat, nem kell ahhoz áldozatnak lenni, hogy undorodjak a fehérgalléros bűnözőktől, nem kell ahhoz megveretve lenni, hogy megvessem az erőszakot, nem kell személyesen megtapasztalni, hogy milyen körmönfont módon korlátozzák mások demokratikus jogait ahhoz, hogy felismerjem az illiberális kormányzati filozófia romboló hatását. Nem kell ahhoz halálos betegnek lenni, hogy empátiával figyelje az ember honfitársai kiszolgáltatottságát, ha ők betegek.
Oda kell figyelni a társadalmi folyamatokra, az embertársainkra, beszélgetni kell velük, megpróbálni segíteni, szót emelni értük és ha valaki(k) erre vállalkoznak - azokat védeni, támogatni, tanítani kell.
Nekem nincs Soroséhoz hasonló vagyonom, de ha volna bizony áldoznék ennek a lánynak továbbfejlődésére.
Sőt talán még tánc- és illemórára is beiratnám, hogy majdan egy decens polgárt szedhessenek ízekre, karaktergyilkolászhassanak le az ezzel oly szívesen foglalatoskodók.
reagens
@Klubtag: Hagyjuk most Sorost. Blanka, ha jól értelek, a társadalmi anomáliákon és a Fidesz hatalom gyakorlásán, egyszerű állampolgárként felháborodott. Tette ezt a benne levő igazságérzet miatt, mert a Fidesz aljasul kormányoz és méltatlanul bánik emberekkel, lop és nem demokratikus. Tette ezt akkora indulattal, ami a felháborodás mértékét mutatja csak! Bocsi, csak értelmeztem az általad leírtakat.

Érdekes módon ezt a zsarnoki hatalmat a választók tömegei újra és újra megbízzák a kormányzással. Itthon bármiféle vádat, amit összehoznak ellenük, képtelenek bebizonyítani. A rengeteg elégedetlen emberből nem futja egy tömegtüntetésre, mindig csak ötven- hetven ember tüncikézik. A sajtóban, interneten úgy szidják Orbánt, ahogy csak akarják. Van sajtó és média háttere az ellenzéknek, sőt most Budapesten komoly teret nyertek. A fenébe. Akkor ez mégis miféle ocsmány diktatúra, ha ilyesmi lehetséges?

Mi is a baja Blankának akkor? Miért kell ilyen indulatosan, minősíthetetlenül nyilatkoznia? Teret kapott, de még otthon sem kell képviselőnek! Nekem ezek a tények beszédesebbek Blankácska indulatos mocskolódásaitól és megmutatják azt, hogy ez csak egy beteg lelkű, kis öntörvényű szereplési kényszere!
Klubtag
@reagens: "Itthon bármiféle vádat, amit összehoznak ellenük, képtelenek bebizonyítani."...így van, de nem a megalapozottság, hanem a folyamat ellehetetlenítése okán.
A fidesz-kdnp szájaíze szerint megalkotott:
Alaptörvény, Média törvény, választási törvény, Alkotmánybíróság, Ügyészség, OBH, Gazdasági Versenyhivatal, MNB, MTA, stb.,stb.,no és nem utolsó sorban a parlamenti indokolatlan erőfölény.
Ezek mind a rendszerváltáskor széleskörű konszenzussal lefektetett demokráciát garantáló megállapodások megcsúfolásai...Semmivel sem különbek ezek a machinációk, mint amik 1989. előtt előtt biztosították az elnyomó rendszer hivatkozási alapját.

A fidesz-kdnp választó "tömegeit" pedig nem minősítem, mert nagy részüknek sem tájékozottsága, sem társadalmi felelősségvállalási hajlandósága, sem iskolázottsága - zömében rajtuk kívülálló okokból - nem biztosítanak számukra muníciót a tisztánlátáshoz. Az un. tömegekkel meg egyébként is baj lehet, mert annyira nem bízik bennük a regnáló hatalom, hogy alkalomról alkalomra tisztességtelen módon hurcolászik be az országba import-szavazókat, hogy biztosan kiteljen a létszám.

Messze kerültünk Blanka személyétől, de értem én, hogy félelem tölt el sokakat, mert egyre több Blanka és egyre több más fiatal érzi át a probléma súlyát. S ami még érdekes, hogy ehhez nem is kell sem vallási, sem politikai alapon szerveződő Viktor-jugendeket másoló formációkat létrehozni, pénzelni, fanatizálni.
reagens
@Klubtag: Te most épp a demokrácia létjogosultságát kérdőjelezted meg. Gratulálok.
Klubtag
@reagens: ...az itthon tomboló illiberálisra gondolsz?...igen azt teszem. Köszi a gratulát...:o)))
reagens
@Klubtag: A libsiket nagyon nem szívlelem. Mo skosabbak a náciknál.
Klubtag
@reagens: ...lelked rajta, a demokráciának szerintem sem kell kapcsolódó jelző, semmiféle más pántlika - már persze azok számára, akik értik, érzik a működés sajátosságait.
SystemError
Hihetetlen, hogy egy iskolás lánytól hogyan vergődnek a szalon nácik :)
reagens
@Klubtag: Érdekes a demokrácia felfogásod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.