Hivatali visszaélés miatt vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon – tájékoztatta a vádhatóság kedden az MTI-t.

Milliókat fizethet Demeter Márta, mert azt hitte, a miniszterelnök lánya utazgat egy katonai géppelFotó: MTI/Bruzák Noémi

Közleményükben azt írták, hogy a vádirat szerint Demeter Márta tavaly szeptemberben országgyűlési képviselőként

a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, majd azokat a közösségi oldalán közzétette azzal a megjegyzéssel, miszerint a Magyar Honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította.

Amellett, hogy ez a közlés valótlan volt, Demeter Márta a törvényi kötelezettségét megszegve, nem nyilvános adatokat adott ki – áll a kommünikében.

A vádhatóság közölte, hogy miután az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette, az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a politikust, amely során Demeter Márta nem tett vallomást.

Az ügyészség vádiratában az új büntetőeljárási törvény rendelkezéseinek megfelelően azt indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismeri,

úgy a bíróság ítélje őt összesen kétmillió forint összegű pénzbüntetésre

- ismertették.

Az országgyűlési képviselő terhére rótt hivatali visszaélés bűntette három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – tartalmazza a kommüniké.

99 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A dokumentumot a 888 és a Pesti Srácok lehozta, mondván, hogy itt a bizonyíték arra, nem Orbán Viktor lánya utazott a repülőn. Ez a vezérkari főnök engedélyével történt meg. Márta pedig betekintett az iratokba és rákérdezett, hogy ez igaz-e?
Hát ami az egyik oldalon kurva titkos dolog, az fidesz médiában nem! Hű, mekkora veszélyt jelent! Persze a letelepedési kötvényes migránsok nem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Ha ez jogos és az összeg átlagos, akkor itt meg fog gazdagodni minden nem fideszes...ha egy kicsit jobban belegondolunk az álhírgyáras patkányfészkekbe
Eladott Ország
A dokumentumot a 888 és a Pesti Srácok lehozta, mondván, hogy itt a bizonyíték arra, nem Orbán Viktor lánya utazott a repülőn. Ez a vezérkari főnök engedélyével történt meg. Márta pedig betekintett az iratokba és rákérdezett, hogy ez igaz-e?
Hát ami az egyik oldalon kurva titkos dolog, az fidesz médiában nem! Hű, mekkora veszélyt jelent! Persze a letelepedési kötvényes migránsok nem.
SystemError
@Pegero: Én is elvinném yachtozni. Még rendes zoknit is húznék!
vacsi
"Amellett, hogy ez a közlés valótlan volt, Demeter Márta a törvényi kötelezettségét megszegve, nem nyilvános adatokat adott ki"
Na, ezt most nem értem! Ha a közlés valótlan volt, azaz nem Orbán lánya, hanem egy azonos nevű 2 éves katonalány utazott a katonai géppel, ahogy az a hírekben szerepelt, akkor Demeter Márta milyen törvényi kötelezettséget szegett meg?
CsipkeRózsa
@Pegero: Mi is tudhatjuk, sőt biztos, hogy Orbán Viktor Flórája utazott a gépen. Nincs két Orbán egy-egy Orbán nevű kislánnyal.
Nem kimondottan azért cipelik őt bíróság elé, mert elárulta, hanem mert Orbán Viktort kell védeniük.
Ez is olyan, mint a Dávid Ibolya féle eljárás, amit még csak nem is Dávid Ibolya mondott ki először, hanem már elárult titok volt, ő csak hivatkozott rá.
kereső
Na má' megint "elveszett az igazságból az i"!
Aki Én
Ismerve a fideszes trendet, joggal hihette.
advocat
Kérhet 1 évi részletfizetési kedvezményt. Tanulja meg, képviselő sem mondhat hülyeséget, csak ha fideszes. . Először ellenőrizni, ujtána ellenőrizni és csak utána beszélni!
namihami
Ettől az még mindig függőben van, hogy a katonaság repülője mitől válhatott fapados járattá? Vagy a katonák (katonai felszerelésű, harci célú) gépe hogyan és miképp lett hirtelen alkalmas egy kislány utaztatására alkalmas személyszállító repülővé? Esetleg kiságy, homokozó (plusz a játékok), alvóbaba és hasonlók a honvédség szériafelszerelése lett a Fidesz kormány családbaràt mentalitása miatt?
5 és afeletti gyerekszám esetén kisebb repülőre is lehet kedvezményt igénybevenni?
jesz
az életben valamennyien megfizetjük a bölcsesség árát..abból tanulunk, legközelebb nem követünk el ugyanolyan hibát..

Nos Demeternek ez a tandíj most két millájába kerül...legközelebb csendesebb lesz, és jobban figyel.
reagens
Újabb hazugság!
Nem azért fizet, amit hitt, hanem azért, mert titkot kürtölt ki!
vacsi
@durbincs: Igen, magas! Ezért várok rá választ - hátha tudja valaki!
namihami
@reagens:16.30: Mert az katonai titok, hogy a honvédség repülőgépek (katonai gép) a tisztek és családtagjaik spórolása céljából időnként átminősíthetők fapadossá? (Ha jól emlékszem) 4 éves kislányt fuvarozott a gép, NÉGY ÉVES kislányt. Vajon a bébisintért a tiszt úr fizette (mint a katonatiszt) vagy költségmegtakarítás címén azt is a sereg biztosította?
Teszem hozzá, hogy mai hír az is, hogy a Vezér a múltkori Fradi meccs megtekintése céljából már nem akart a baráti szivességre támaszkodni, ezért inkább egy szimpla honvédségi gépet vett inkább igénybe. Mert a katonai képzés bővítésébe a Gazda meccsrefuvarozása is hadászati tudományok gyakorlatának számít. Most jön a Gripen???
Borsodi
@Horizont: Egyáltalán mit keresett a katonai gépen egy gyerek? Az meg,hogy a név is egyezett az természetes.
Valahogy félre kellett állítani,mint most a momentumot.
Gáon Mordehaj
Legalább Dörmögő Dömötörke megtanulja, hogy aljas módon a listás kommunista nemzetellenes ivadékok nem pofázhatnak össze -vissza!
Gáon Mordehaj
@durbincs: Megértelek, Nincs rossz ízlésed!
CsipkeRózsa
@durbincs: Az Echo-TV már régen megszűnt. Válts át a Hír-TV-re.
Borsodi
@Horizont: Én azt mondom ne is foglalkozzunk ezzel a kitalált féreggel hagy pofázzon ha a moderátor engedi,vagy ő a moderátor? Normális hozzászólókat kizárták,aki meg csak hozzánk pofázik egyfolytában sértegeti a hozzászólókat az nem számít.Talán jobb lesz leszarni ezt az oldalt.beszélgessenek a moderátorral farok és társai
csetere
@vacsi: Szerintem nem sértett törvényt! Milyen jogon utaztatnak egy gyereket, katonai gépen? Miért nem polgári gépen utazott? Ki állta a költségeket?
csetere
@vacsi: Mit keres egy két éves lány, katonai gépen?
csetere
@reagens: Miért titok, ha nem katonai célból utazott? Tehát ez egy magánszemély utaztatása, ami adóköteles természetbeni juttatásnak minősül, mert ellenszolgáltatás nélkül kapta.. Ki fizette meg utána az adót??
kereső
@reagens: tegnap 16:30, Milyen titkot? Szerintem- ha követem az események sorrendjét- akkor a "titkot" maga a HM közölte, egy Demeter által feltett kérdésre válaszul- amit egy kormányközeli sajtó útján hozott a plebs tudomására. Az sem világos milyen hivatali visszaélést követett el Demeter Márta. Nem kötözködöm, csak keresem az "i"-t.
Csizmás Kond
Mártikát egy olyan pocra ültették ahol nem mindent szaba kikikirilni...na de ő ez nem bírta felfogni és azt gondolta hogy a hadsereg gépeinek a járata is a nagyközönség tudásvágyát szolgálja..hát nem és szerintem még olcsón is megússza csak a pénzbüntetéssel.
reagens
@kereső: Olvass már a témában ne engem fárassz ostobaságokkal!
kereső
@reagens: Ne má'. Magyarázd már el légy szives. Mér ostobaság amit kérdeztem- Tőled?,hogy hogyan is vót ez?Nem bujj ki a válasz alól.
reagens
@kereső: Demeter bizalmas, a szolgálati titok körébe utalt adatot adott ki a sajtónak. Ezért max 3 év jár!
Ezen mit nem értesz?
reagens
@csetere: Nem én döntöm el, mi minősül titoknak. Ezt jogszabály határozza meg.
kereső
@reagens: Ezt értem. De mi volt a "bizalmas,szolgálati TITOK"?
reagens
@kereső: Az, amit Mártika kiadott a sajtónak. Egy bizonyos fokú intelligencia kellene a képviselői poszthoz, de neki nincs meg!
kereső
@reagens: De mit adott ki a sajtónak? Mert én úgy emlékszem, hogy a HM adott ki "magyarázatul" titkokat a sajtónak. Demeter mit adott ki? A kérdését?
csak úgy....
@reagens: azért azt az intelgányós dógokat,jobb vóna nem említened,mert te nem abba a bandába tartozol,tibim...
reagens
@kereső: Biztos örömöt okoz neked, hogy értetlenkedsz! Megnevezte a tisztet és a lányát.
kereső
@reagens: Most össze akarsz zavarni? Hiszen Demeter azt se tudta, hogy egy Orbán nevű tiszt-és Flóra nevű lánya utazott a gépen. Annyit tudott- hogy Orbán Flóra nevű utas volt a gépen. A magyar miniszterelnök legkisebb királylányát meg pont igy hivják- ezért kérdezett rá. Erre válaszolt a HM- hogy az a Flóra, nem az a Flóra-hanem emez. Akkor mit hozott nyilvánosságra Demeter? -és milyen katonai titkot árult el?
csetere
@reagens: A gyerek utaztatása mióta hadititok? Mi fizetjük adózók, akárki használta. Mennyibe fájt ez nekünk adózóknak?
Mi is mehetünk a katonai géppel?
csetere
@kereső: Az, hogy potyáztak állampénzen!
reagens
@kereső: A miniszterelnöknek nincs is Flóra nevű lánya!
Csizmás Kond
@kereső: A vádirat szerint Demeter 2018 szeptemberében országgyűlési képviselőként a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, majd azokat azzal a megjegyzéssel tette közzé a Facebookon, hogy a Magyar Honvédség Orbán Viktor lányát törvénysértő módon szállította.
Nem az volt a baj, hogy ő Orbán lányát vélte a szálítmányok közöztt hanem az, hogy a honvédség hadfelszerelésének hollétéről, időpontjáról stb adott infót.
reagens
@csetere: Lásd fenn Csizmás bejegyzését!
csak úgy....
@reagens: @reagens: már az sincs neki? 2004 ben született flóra,jelenleg 15 éves...
te nagyon hülye...
reagens
@durbincs: Ezen a majmon át kell lépni, mint a kutyasz@ron!
csetere
@reagens: Nekem továbbra is ez a véleményem. ha nincs utaztatás, nincs fecsegés, mert nem lenne miről.
reagens
@csetere: Majd te felülbírálod a titkos adatok körét, hiszen egyébként is olyan tanácstalan az állam ezzekkel kapcsolatban! :-)))))))))))))))))))))
kereső
@Csizmás Kond: Mióta honvédségi "hadfelszerelés" egy luxus kisrepülő,amely ugyan a honvédség leltárában szerepel, de köztudott, hogy a magyar miniszterelnök különgépe.Honvédségi csapatszállitásra alkalmatlan a mérete és a belső felszereltsége alapján. Szóval hányjuk itt a borsót a falra, Mártának azért kell bűnhődnie, mert megsértette őfenesége "magánszféráját", hiszen azzá nyilvánitotta, amikor is meccsre jár vele.
kereső
@reagens: nne kábiccsál má'. Nézd meg a wikin a családot, vagy keresd meg a tavaly karácsonyi képet. Még ennyit se tudsz???
Csizmás Kond
@kereső: ...nem volt ott semmilyen luxux kisizé az egy kétmotoros katonai TU volt...a többi mártamese.
fahrenheit451
Erre az ugyre meg raferne nemi vizsgalat, mert miert is utaztattak egy kiskorut katonai gepen, amit akar le is lohettek volna ellenseges celpontkent? (igen, ezzel adtam egy jo kis kibuvot, DM-nek - imadom a Depeche Modot - mert, ha ot megbuntetik, a kocsog bena katonai vezetot is meg kell buntetni, aki veszelyeztette a sajat lanya testi epseget.
kereső
@Csizmás Kond: értem.De mit keresett rajta a Flóra nevű kis hölgy?
Csizmás Kond
@kereső: ...nem tudom mert nem olvasok pletyókat.
csetere
@kereső: @fahrenheit451: Kiskorú veszélyeztetése!
fahrenheit451
Civil a palyan!
A konkret kerdesem a katolikus egyhazhoz is, mert mar ok is nagyon benne vannak: Mi a f@szt keresett egy civil kiskoru egy operativ gepen?
kereső
@csetere: minimum. Az apuka a sztori szerint békefenntartóként szolgál/t ? Cipruson. Az meg ugye akkor háborús övezet-de legalábbis nem biztonságos ország.Értem én, hogy meglátogatták az Apukát- de miért nem polgári-és menet rendszerinti járattal utaztak?
csetere
@durbincs: Nem kell eret vágnom! Tökéletesen érzem magam.
csetere
@reagens: Talán nem kellett volna igénybe venni a repülőt. Miért mi fizetjük egyesek utaztatását? Ez szerintem csak egy terelés.
csak úgy....
@csetere: látom,ti sem lesztek barátok a tibivel...(@reagens: )
csetere
@reagens: Talán meg kellene nézni a keresőben! Van Flóra nevű lánya. Hogy lehet így beszélgetni, ha valaki nem ismeri a témát! Children: ( Flóra, Róza, Sára, Ráhel, Gáspár Orbán). Kimásoltam és idetettem, hogy mindenki lássa.
fahrenheit451
A lovakat lelovik, ugye?
Meg a kurva anyad!
A kurva anyad lovat lehet, hogy lelovik, de attol te meg ugyanolyan hulye maradsz, mint voltal.
fahrenheit451
Mindenrol mindent tudok - Sajnalom!
Buntet a sors.l
Mar nem tudom kit sajnaljak jobban...
csak úgy....
@Pegero: kendnek tunék ajánlani egy martos flórát ,még az ellenállásbu...,hogy ne érezze egyedül magát.
csak úgy....
@durbincs: mikulim,benned bévülröl dógoznak azok a pinócás piócák,hogy legalább okosodnának a szürke állományodbu ,de tüntetnek mint pesten a mexikói vendégmunkás...
reagens
@csetere: Igazad van. Én voltam figyelmetlen! :-)
csetere
@durbincs: @durbincs: Köszönöm, de jobban szeretem a wellnesst és a szaunázás.t
kereső
Márta, javaslom- ha már lúd, legyen kövér: kérd fel a Czeglédy irodát jogi képviseletre. Had legyen néhány" jó" órája poltnak- meg a fidessnek.
karma1
@kereső: TU (Tupoljev) gepek nincsenek is a magyar hadseregnek. ...:) A Marta egyaltalan nem volt hulye, egyedul abban hibazott, hogy nem csinalt egy kepet a jelentesrol, es mashonnan nem erositette meg a hirt.
karma1
@Borsodi: WOW! Hogy Te miket talaltal!?
csetere
@durbincs: Illene tudni annak aki vitatkozik, hogy nincs már Echotv.
csetere
@durbincs: Most tévedett! Pénzügyi vezető vagyok, 39 éves gyakorlattal.
csetere
@durbincs: Aki ilyen alpári stílusban írogat, az nem vitapartner. Legalább a billentyűzetet tanulná meg használni és venne annyi fáradságot, hogy a mondatot nagy betűvel kezdje.A helyesírása és a stílusa nem vall okos emberre.
csetere
@durbincs: Kedves Durbincs! Mi ez az óriási világfájdalom? Szóljon ha segíthetek!
advocat
@durbincs: Talán utána kellene nézni. Április 1 óta nincs ECHO tv. A többi stimmel. Olvasni is kellene, nemcsak értelmetlen dolgokat írni! Vagy azt csak átküldik?
csetere
@reagens: Szeretném ha nekünk is bemutatnák a tisztet és a lányát!
csetere
@durbincs: "A stílus maga az ember" /Georges-Louis Leclerc/
csetere
@durbincs: Tanuljon meg először helyesen írni utána vitázzon! Mondatot nagy betűvel kell kezdeni, Nagy S-el nem kezdünk mondatot mert kötőszó. Ezt illett volna megtanulnia a kisegítő iskolában. Ha kéri szívesen veszek Önnek egy helyesírási szótárt de a neten is ellenőrizhetné mert megtalálható. Nem akarok a maga szintjére süllyedni és vannak itt fenn szintén akik szintén nem.
Eladott Ország
@Pegero: tegnap:20; Példaképünk az anyaságban megmondta a tutit. Nekünk kommunistából a legpocsékabb jutott. Ez Kövér László portás véleménye és kivételesen teljesen igazat adok neki. Nekik tényleg a legalja jutott. Olyan volt komcsik, akik simán szembeköpték korábbi önmagukat. Az előző rendszerben karriert és vagyont szerzett legalja, akik a rendszerváltás első percétől azzal foglalkoznak, hogy letagadják a múltjukat és az új rendszerben is megtalálják azt a segget, amiben eljutnak a meleg szarig. Akár a rendszerváltás után is többször elő tudták adni ezt a mutatványt gond nélkül, attól függően, éppen melyik pártba bemászva lophatnak felhőtlenebbül. Nekik tényleg komcsikból is a legalja jutott. Olyan volt elvtársak, akik pont akkora hévvel és bugyogó gyűlölettel köpködik azokat, akik valamiben nem értenek egyet velük, amilyen buzgón köpködték a rendszerváltás előtt azokat, akik nem óhajtottak belépni az MSZMP-be. Akkor azokat gyűlölték, akik nem kommunisták, most meg azokat, akik szerintük kommunisták. Ugyanazzal a pofával.
m.blog.hu/b1/b1/image/12341457_1040216082687508_3671554412254256387_n.jpg
csetere
@durbincs: Én így érzem magam nagyon jól! Úszok a boldogságban.
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 19:20;Az a benyomásom, hogy Kövér (sajnos nem egyedül) beleragadt valami középkori trágyahalomba és képtelen onnan szabadulni. Ő még ott tart, hogy az a rendes férfiember, aki kicsit büdös, nagyon bunkó, az orra alatt burjánzó szőrt a felső részen takony, míg alulról pörköltszaft fedi és öblöseket böfög, ha elégedett a táppal. Ezzel szemben a nő – és az rendkívül fontos, hogy szabad szemmel is megállapítható legyen, ki nőnemű – kétnaponta szül egy gyereket (esetleg unokát) a sparhelt előtt, két szülés között pedig sikkesen visong, mert egeret látott. A nő a világrahozott dedet tíz évig szoptatja, szigorúan elsötétített, lehetőleg bedeszkázott ablakú szobában, majd pedig a munkából megfáradtan hazatérő ura elé teszi a csülköspacalt sóban főtt krumplival és elégedetten nézi, ahogy embere egy alumíniumkanál segítségével a szőr mögé lapátolja a főztöt. Bolsevista kutyából neki sem sikerült demokratikus szalonnává válnia.
m.blog.hu/b1/b1/image/12341457_1040216082687508_3671554412254256387_n.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.