Dojcsák Dalma szerint az üzletember nem véletlenül került ebbe a szerepbe, és nem a sajtó áldozata.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A KÖZpénzek, egyes számú KÖZellensége, de nem KÖZszereplő?

Kis – na jó nem is annyira kicsi, hanem vérlázítóan nagy – orbániai abszurd

A derék hvg.hu „TASZ: Mészáros Lőrincnél alig közszereplőbb ma valaki Magyarországon” címmel adott közre értékelést az elmúlt napok egyik – „ha nem a” szoktam ilyenkor hozzátenni, de nem tehetem mert messze nem tudhatjuk (ahogy Hugh Grant mondja nem is ismerünk mindenkit) - legvérlázítóbb pofátlanságáról. A cikk idézgeti – ez egy újabb szokás úgy adnak közre egy illetékessel való beszélgetést vagy más megnyilvánulását, hogy nem lehet tudni mit mondott a szakértő és mit tett hozzá a firkász (amit csak tovább rontják a megszokott félreértések/félreértelmezések is) - Dojcsák Dalma, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogásza írását.
No, de a lényegre; a cikknek van két meglehetősen tájékozatlanra sikeredett megállapítása:
egyfelől; „gázszerelő vállalkozóból példátlan gyorsasággal lett Magyarország egyik, ha nem a legvagyonosabb embere,”, nos a dolog úgy áll, hogy ez már újabban nem kérdés egyértelműen a legvagyonosabb, leggazdagabb és a leggyorsabban gazdagodó,
másrészt; „kijelenthető, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország egyik legbefolyásosabb embere”, ami azt illeti ez igencsak attól függ. Mármint attól, hogy miképp értelmezzük ezt a disciplinát. Amit nem segít az a tény, hogy sem, hogy a témában nálunknál sokkal nagyobb gyakorlattal rendelkező angolszász média is két fogalmat használ: „Most Powerful People” és „Most Influential People”! Ami pedig kicsiny hazánkat illeti álljon itt a magyar wiki definíciója: „aki egy-egy ügy érdekében közvetlenül vagy közvetve több pénzt és/vagy erőforrást tud megmozgatni másoknál”! =))
Ami lássuk be – bár nem túl gyakori ennél a site-nál – igencsak releváns definíció!!! Igen ez a megmozgatni nagyon jó kifejezés arra, ahogy a derék Lolo a közpénzt habzsolja. És egyébként is van valami lenyűgöző abban, ahogy ő és a család többi tagja távol tartja magát a magyar gazdaság húzó-ágazataitól és mesés...
RonaGyuri
@RonaGyuri: folyt...

És egyébként is van valami lenyűgöző abban, ahogy ő és a család többi tagja távol tartja magát a magyar gazdaság húzó-ágazataitól és mesés gazdagodásukat szinte kizárólag az EU-s pénzek lenyúlásából és a minimum kérdéses/vitaható értelmű presztizs beruházások elképesztő beruházási összegeiből abszolválják! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.