A koronavírus veszélyére hivatkozva ellátás nélkül hazaküldött egy várandós nőt a székesfehérvári körzeti fogorvos – tudta meg a 24.hu.

Nem látta el a körzeti fogorvos a kismamát, mert a nő Olaszországban járt
Fotó: Pixabay

A kismama bevallotta, hogy február 14 és 17. között Pisában, tehát nem a karantén által érintett területen tartózkodott. Erre orvosától azt a választ kapta:

Akkor ne haragudjon, de nem látjuk el.

A nő próbálta bizonygatni, hogy nincsenek tünetei, jól van, és nem Észak-Olaszországban járt, de a fogorvos hajthatatlan volt, és miután megtudta Andreától, hogy nem azért érkezett, mert fáj a foga, hanem a terhesgondozás részeként előírt fogorvosi vizsgálat miatt, az orvos megismételte ukázát: nem látja el Andreát. Újabb időpontot sem adtak neki, helyette annyit mondtak, hogy másfél-két hét múlva hívja fel a rendelőt időpontért.

A kismama elküldte történetét az ombudsmannak és a Magyar Orvosi Kamara fogorvosi tagozatának is. Utóbbi a panasz elbírálását továbbküldte a Fejér Megyei kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályára, illetve az esetlegesen felmerülő etikai vétség gyanúja miatt a MOK fogorvosi tagozatának Közép-magyarországi Etikai Bizottságához is eljuttatták.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
A kismama érdeke is az lett volna, hogy ne menjen rendelőintézetbe, ha nincs problémája.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
36
A hölgy hisztis. (Ha egyáltalán létezik)
SystemError
@Eriksson: de csak itt és most, mert okos voltál! Ahogy a ponyvaregényben is megmondták. " Holnaptól nincs többet olyan, hogy te meg én" :)
Eriksson
@SystemError: Én nem prejudikálok. Aki okos az okos, aki szép az szép. Ez ma is így van, holnap is így lesz. Még ha borult is az ég.
SystemError
@Eriksson: Tehát nem ítélkezel előre, de aki ma szép, holnap is az lesz, legyen bármi?! Ezt ügye így kell érteni, ha jól értettem? :) A bölcsesség azt mondja most bennem, hogy örüljek az eddigieknek és köszönjem meg ezt csodás pillanatot egy nagy levegővel! Szép napot!:)
Eriksson
@SystemError: Ez azt jelenti, nem ítélek el senkit azon véleménye miatt, amit még ki sem mondott.
Lepényleső
Akkor tehát a történet hol kötött ki? A sóhivatal valamelyik főosztályán,ahol rögtön ugrott rá mindenki?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.