A párt képviselője szerint az önkormányzatokat érintő intézkedések hibásak.

"Ezt haladéktalanul korrigálni kell" – a DK komolyan beszólt a kormánynak

Bősz Anett vasárnap tartott online sajtótájékoztatót "Pótolják a helyi iparűzési adóbevételeket a központi költségvetésből!" címmel.

A Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese beszélt a párt és a Liberálisok közös sajtótájékotatóján, amelynek keretén belül felszólították a kormányt, hogy "megszorítások helyett pótolja a helyi iparűzési adóbevételeket a központi költségvetésből!"

"A kormány eddig nem hogy pluszforrást nem biztosított az önkormányzatok számára a megnövekedett feladatkör és hatáskör mellé, hanem kifejezetten elvont tőlük pénzeket: gondoljunk csak a gépjárműadóra – ami ellen tiltakoztak is a Szabad Városok Szövetségének vezetői is. Tovább rontja a települési vezetők esélyeit arra, hogy sikeresen tudják kezelni a válságot, hogy várhatóan a helyi iparűzési adóbevételek jelentősen csökkenni fognak."

- kezdi Bősz Anett a sajtótájékoztatót.

A Demokratikus Koalíció és a Liberálisok szerint a kormányzat felelőssége lesz, ha az önkormányzatok fizetésképtelenné válnak.

"Ezt haladéktalanul korrigálni kell."

Arra szólítják fel a kormányt, hogy pótolják a helyi iparűzési adóbevételek kiesését, a gépjárműadót pedig adják vissza az önkormányzatoknak.

Forrás: Blikk

Kép: DK/Facebook

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Klubtag
Persze, hogy... de hát így játszik össze a külföldi befektetők serege a népnyúzó, hazaáruló orbáni kormányzattal. Amíg a befektetők megtalálják a számításukat, addig szarnak a magyar emberek demokrácia-deficitjére. Ugyanígy viselkednek a befektetők mögött álló kormányok is...hoznak mindenféle határozatokat, meg ejnye-bejnyékat, de valójában nem történik semmi (még az EU-ban sem), mert a saját politikai sorsukat nem teszik kockára egy ilyen impotens, szolgalelkű, csak a hőbörgéshez értő nép kedvéért...Orbán ezt felismerte és a saját érdekeinek szolgálatába állította...ennyi.
Béla333
Ez tényleg egy "komoly" beszólás volt...
Gondolom összecsinálta magát a teljes Fidesz vezérkar...
tudode
Több sebből vérzik őfélesége koronavírus veszélyhelyzete, hiszen az Alkotmánybíróság ellenőrzési jogkörét kaparjkurta jogÁSZ pintyként nem veszi igénybe, mer rühelli, ha bárki ellenőrzi, és azt tehet amit divatból kiment jogÁSZ selejtként akar:
.
--- Nem azért alkotmányellenes a felhatalmazási törvény, amiért mondják. De tényleg az
.
www.valaszonline.hu/2020/04/17/koronavirus-felhatalmazasi-torveny-fulop-botond/
..
"""" Más szóval: a fékek és ellensúlyoknak a veszélyhelyzeti különleges jogrend bevezetése és tartamának meghatározása tekintetben fennálló teljes hiánya az, ami elfogadhatatlan és ami megszüntetendő.
.
A kormány veszélyhelyzeti rendeletalkotási jogkörének gyakorlását pedig egyrészt a tárgyi hatály lehető legpontosabb – és az előzőekben részletezett alkotmányos követelményeket is érvényre juttató – meghatározásával kell korlátok közé szorítani – mely korlátokat az Országgyűlés szükség esetén sarkalatos törvény által természetesen akár a veszélyhelyzet fennállása alatt is módosíthatja –, másrészt pedig a jogalkotási jogkör gyakorlásának ellenőrzését oda kell telepíteni, ahová való: az Alkotmánybírósághoz. Utóbbi testület eljárása tekintetében egyúttal annak előírása lenne indokolt és célszerű, hogy amennyiben az Alaptörvény 24.cikk (1) bekezdésének e) pontja szerinti kezdeményezés a kormánynak az Alaptörvény 53. cikkének (1), vagy (2) bekezdése alapján elfogadott rendeletére vonatkozik, az Alkotmánybíróság az indítványról soron kívül, de legfeljebb öt napon belül dönt."""
.
Végre megszólalt az alkotmány-, azaz alaptörvénybíróság, hogy öcsi nem oda buda!
.
Csizmás Kond
Beszólogatni, és tanácsokat osztogatni bárki tud...
Pálinkás Pál
Az ellenzéknek végre rá kéne jönni...ez ellen a disznó ellen csak a saját fegyverével,gusztustalanul,ha kell antidemokratikusan lehet eredményt elérni!!!
kereső
Ez "komolyan" komoly?Rá kéne már jönni, hogy a szónoklatok nem vezetnek sehová. Szereztetek néhány derűs percet orbánnak.meg a csicskáinak.
Eriksson
Bősz Anett a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese?
Aki Én
@Csizmás Kond: még te is, te ostoba, hasztalan lúzer
Sámannus
A totalitárius rendszer mai főcsapása minden létező forrás felélése Nincs isten ami eltántorítaná őket a kiszivattyúzásától
Nem szégyenlik kifosztani azt összes tartalékot ami még mozgatható az országban. Senki ne higgye, hogy ez a rendszer bármilyen eszközzel megállítható.
Az itt jól fizetett talpnyalók éber őreik ennek a otromba zsivány tehetségtelen bagázsnak.
verőce21
Jó, hogy van ez a 36 db "szelep" az országnak, ezen a blogon. Visítsatok csak...! :)
ómió
Tényleg! Ezzel a néhány tízmilliárddal ne bohóckodjunk már! Az önkormányzatokat eladósítani minimum 1000 milliárddal érdemes, a'la Böszme!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.