Ez évi 62 ezer forint többletet jelentene egy átlagnyugdíj esetén. A kormány nem csak a magyar családokkal, a munkanélkülivé vált emberekkel nem foglalkozik a koronavírus-járvány okozta válsághelyzetben, hanem a nyugdíjasokkal sem. Azon túl, hogy bejelentette a miniszterelnök, hogy majd jövő februárban adnak plusz egy heti nyugdíjat, semmilyen intézkedés és bejelentés nem történt. Az a közel egy millió idős ember, akinek az ellátása az átlagnyugdíj alatt van, semmit nem kap ebben a súlyos válságban. Se egyszeri juttatás, se átmeneti kiegészítés nincs az intézkedések között. Pedig az idős korosztály tagjai nem csak a vírusnak, hanem a válságnak is fokozottan ki van téve, a folyamatosan emelkedő árakat, kiadásokat az értéküket veszítő nyugdíjakból kell fizetniük. Eközben viszont a kiadások nőnek, az árak emelkednek: az infláció már januárban 4,7 százalékos volt. Az élelmiszerárak is durván elszálltak: márciusban már 7,6 százalék volt átlagosan az árnövekedés üteme, de a sertéshúsnál 27,4...

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ha csak ennyi lenne a drágulás, de sokkal több!! Sőt ha vaki minél szegényebb annál nagyobb, mert náluk a benzinár csökkenés hatása nulla!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.