Börtönbüntetést és 135 millió forint vesztegetési pénz elkobzását indítványozta az ügyészség Bige Lászlóval, a milliárdos műtrágyakirállyal szemben.

A műtrágyakirályként emlegetett Bige érdekeltsége a péti Nitrogénművek és a szolnoki kénsavgyár, a Bige Holding.  A 24. hu cikke szerint Bige ellen vesztegetés a vád, de az ügy mibenlétéről az ügyészség nem óhajtott részletekkel szolgálni, a 24.hu kérdésére azt közölték, hogy a vádlott nem közszereplő.

A Nyíregyházi Törvényszék annyit válaszolt a lapnak, hogy április 21-én érkezett meg hozzájuk a vádirat, a veszélyhelyzetre tekintettel az iratok megvizsgálására és a vádirat kézbesítésére három hónap áll rendelkezésükre. Erre eddig a nagy terjedelmű iratanyag miatt nem került sor – jelezte a bíróság, amely szintén a személyes adatok védelmére hivatkozva nem adott tájékoztatást a vádlott kilétéről.

A lap megkeresésére a nagyvállalkozó nem reagált, ügyvédje, Zamecsnik Péter az értesülést megerősítette, Bigéhez eljutott a vádirat, amihez annyit tett hozzá:

„a vád koncepciója a vesztegetésről teljességgel megalapozatlan”.

Mint a 24.hu írja, a nagy hallgatás közepette némi kapaszkodót ad a bő két hete a megyei hírportálon Martossy György megbízott főügyész aláírásával megjelent közlemény, amely ugyan nem nevezi meg Bigét, csupán egy vállalkozót említ – így visszhangtalan is maradt –, levezeti viszont a feltételezett bűncselekményt. Ezek szerint Bigét a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolja, mivel

a vádirat szerint manipulált az általa gyártott termék eladása során, amiért 135 millió forintot kért és kapott cége ügyfelétől.

Az ügyészség szerint Bige megállapodott egy vállalkozóval abban, hogy több ezer tonna terméket ad át neki, a forgalmazó azt a piaci árnál olcsóbban, részben számla nélkül értékesíti, az összeget pedig átadja a milliárdosnak. Aki cserében vállalta, hogy a vállalkozónál letétbe helyezett terméket később minőségi kifogásra hivatkozva leértékeli, így a forgalmazó is haszonhoz juthat.

Cikk- és címlapkép: Facebook/Marketing112

(24.hu)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
vele pont úgy vannak, mint Karácsonnyal? Ki van adva a parancs, kicsinálni?..ha van sapkája, ha nincs..
Qqberci
Tetszett volna pedofilnak lenni, mint Kaleta Gábor, akkor nem lenne semmi baj...
Sámannus
@görbetükör: Az már akkor elkelt, amikor még el sem adta.
kereső
@görbetükör: három tippem is van- mészáros, csányi ,babis
Jozefina
Kíváncsi lennék az ügy politikai hátterére is!!!???
Yoda69
@görbetükör: Az orban maffianak.
nezelodo
Így néz ki a mezőgazdaság integrátorainak kakaskodása. Az egyik megveszteget, mert a másik meg hatalmi támogatással teszi ugyanezt, de az nem törvénytelen. Sőt az ő (mű) trágyája nem számít ha büdös. Pedig milyen jó pedigréje volt a Bigének, erdélyi származása miatt, amíg nem akasztott tengelyt az ország zsenijeivel...
tudode
Bige Lászlónak fel kell kötnie a fehérneműjét, mert már 2019 június óta "neki menjek, ne menjünk"-et játszanak, ki tudja mivel húzta ki a gyufát a törvényesített milliárdosok között
.
---- Bige László milliárdos ((((Nagyjából 16 700 találat (0,35 másodperc) )))
https://www.google.com/search?sxsrf=ALeKk017e...
.
Nem nagy ügy!
.
Simicskát is kinyiffantották, de az ügyészség kényes ízlését az nem bántja, hogy van aki betornászta magát a VILÁG LEGGAZDAGABBJAI közé, amelyet az is bizonyít, hogy a LEGGAZDAGABB MAGYAROK között Bige László a tizennegyedik, 99,9 milliárddal, és a leggazdagabb az aki a Jóistennek, és kebelbeli haverjának köszönhetően ELSŐ A LEGGAZDAGABB MAYAROK között, a pár év alatt, ki tudja milyen módon összetarhált 407,7 milliárd froncsival:
.
https://forbes.hu/extra/50-leggazdagabb-magya...
.
A világháló még nem hazudik!
Nyírfa
Gyakorlatilag mindegy, ki nézte ki magának Bige tulajdonát. Hírértéke annak van, hogy Magyarországon megvádolhatnak, és bebörtönözhetnek egy vállalkozót azért, hogy elvegyék tőle azt, ami az övé. A vádpontokat is variálják, hol környezetszennyezés, hol sikkasztás, hol megvesztegetés a címszó, attól függ, éppen hol próbálnak fogást találni rajta.
Ami még ennél is gusztustalanabb, az a vádlók erkölcsi szintje: rutinos rablók kiáltanak rendőr után.

Éppen tegnap került szóba az olajügy. Hol van Papa? És egyáltalán? hol van az igazság? Alszik? Elbújt? Mire vár, hogy végre megmutassa magát? Tudom, a kérdés költői, és az igazságot nem is vonatkoztathatjuk el magunktól. Csak fáj, hogy ilyen töketlen nép vagyunk.
Nyírfa
@tudode: Ez a Mészáros joggal tarthatja magát okosabbnak Zuckerbergnél, látnivalóan született entellektüel. :DD
tudode
@Nyírfa: .
Az alábbi táblázatból hiányzik valaki, de szerepel benne Simicska, és a nemzet LölöKÁJA:
.
---- Vagyonalakulás 2002-2019 (milliárd Ft)

https://hu.wikipedia.org/wiki/A_100_leggazdag...
.
Akkor már gáz van a milliárdoSOKK vonójában, ha már rámennek arra, aki talán tisztességesen szerezte a vagyonát, irigység nélkül azt nem érte mi a frásznak kell ezeknek a hapekoknak ennyi cucc!
Eriksson
Al Capone is adóügyekbe bukott bele.
nezelodo
@tudode: ma 09:37. Lehet, hogy a Simlicskán csak gyakorolt a hűséges barát? Csak nem olyanja lesz a Bige, mint a Putinkának a Hodorkovszkij? Hiába a nagy emberek is adhatnak egymásnak ötleteket...
Nessy
@Eriksson: De csak amikor komolyan, nem tessék, lássék vizsgálták!
Eriksson
@Nessy: Gengszterként nem sikerült elítélni, az adónyomozók ügyesebbek voltak. :)))
Rockxy
aki mű trágyának nevezett vegyszerrel szennyezi a földet az így jár
nezelodo
@Rockxy: Ha elmész a Csányi birodalomba, vigasztalásul ott igazi szart szagolhatsz búcsúvasárnap a miséről kijövet a templomból, harminc fokban. Még akkor sem lesz baj, ha felviszi a szél a Karmelita kolostorba a hígtrágya szagot, mert ki van fizetve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.