A hivatalos indoklás szerint a koronavírus miatt lett drágább az építkezés.

6 milliárd forinttal drágult az új Néprajzi Múzeum – természetesen Mészáros Lőrinc köre végzi a munkát

6,1 milliárd forinttal, az eddigi 26 milliárd helyett több mint 32 milliárd forintra drágultak a Liget Projekt keretében a Városliget szélére épülő új Néprajzi Múzeum építési költségei, írja az Átlátszó.

A lap szerint a drágulásból 1,7 milliárd forintot a „műszaki tartalom bővülése” magyaráz, 4,4 milliárd forint pedig olyan egyéb építési munkákra kell, amelyek nem szerepeltek a szerződésben, és amelyeknek más ajánlattevőtől való beszerzése nem megvalósítható.

A kivitelező indoklása szerint a koronavírus-járvány teremtette vis maior helyzet a felelős a drágulásért. A Néprajzi Múzeum építésével a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó, korábban a Puskás Aréna környékét fejlesztő, és a Közszolgálati Egyetem műemlék épületét felújító ZÁÉV Építőipari Zrt.-t és a Magyar Építő Zrt.-t bízta meg, az előkészítő földmunkákat pedig Garancsi István cége, a Market Építő Zrt. és a Bohn Mélyépítő Kft. végezte 2,5 milliárd forintért.

Forrás: 24/Átlátszó

Kép: Pixabay

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Piócába baszott ( keresztezett ) kullancsok... Taps-ovésön,,,meg jó van a zúgy. Csak az 5 kg. krumpli legyen meg választáskor a szavazótábornak,,,,Oszt jó napot.
Nyírfa
Hiába, no, ilyen az, amikor a nép gyermekei okosabbak mint Zuckerberg. Bár, szerény, de határozott véleményem szerint nem erről van szó.
Gyütt Mönt
Nocsak, infláció lenne? És ilyen mértékű?
simmering73
Ez az ország egy vicc. Tokkal vonóval. Csak nem lehet rajta nevetni.
Nessy
Miután ezért nem Karácsonyt lehet elmarasztalni, ergo ez a hír, nem hír! Ez egyébként is megszokott dolog a kormány beruházásainál, különösen Lőrinc barát esetében.
namihami
És ez még csak az első kör. Hűűű, mennyi lesz még!?!?!
(olyan Úszó VB-s lesz a végére)
ómió
És egyetlen efftársi versenytárs se volt? Ja, hogy itt lopni nem lehetett!!
namihami
@ómió: Ahogy ezt az Úszó VB (IS) oly szemléletesen illusztrálta már...Ott se lehetett, de azért csak sikerült. Kemény munkával és jó összeköttetésekkel.
ómió
@namihami: Sikerült ráhazudnotok? Brávó! És akkor még Athina se kellett hozzá! Még nagyobb brávó!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Mire kellenek/épülnek a múzeumi terek

az egy dolog, hogy ártunk és qurmányunk a Városligetbe száműzi azokat a múzeumokat, amik így vagy úgy útjukban van, de mégis mit építenek???

Talán egy hónapja jött a hír, hogy Lolo ismét árat emelt: Itt is most is! „6,1 milliárd forinttal, az eddigi 26 milliárd helyett több mint 32 milliárd forintra drágultak a Liget Projekt keretében a Városliget szélére épülő új Néprajzi Múzeum építési költségei”. Az indoklás is igen jól sikerült, hisz
egyfelől a „műszaki tartalom bővülése” és a „egyéb építési munkákra kell, amelyek nem szerepeltek a szerződésben” meglehetősen pikáns főleg így együtt,
azonban az igazi gyöngyszem: „a koronavírus-járvány teremtette vis maior helyzet a felelős a drágulásért”!!! =))
Mostanra kiderült, hogy az új Néprajzi Múzeum kiállítótereinek összterület alig lesz több, mint az épület 10%-a!! Nem nem raktárak és irodák, mert arra sőt ideiglenes kiállítási területre is még a 2019 májusában átadott Szabolcs utcai OMRRK (Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ) területén újabb területeket kapnak!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.