Júliusban váratlanul 3,8 százalékra ugrott a magyar infláció – közölte a múlt héten a KSH. Most az is kiderült, hogy Európában sehol nem mértek ilyen ütemű drágulást, vagyis rekorderek voltunk. Ebben egyszeri hatások is szerepet játszottak, hiszen a dohánytermékek és az üzemanyagok jövedéki adója is emelkedett.

Európában Magyarországon a legnagyobb az infláció

Mindenkit meglepett a múlt héten, hogy a júniusi 2,9%-ról 3,8%-ra ugrott az infláció Magyarországon. Az elemzők előzetesen 3,2-3,3%-os értékre számítottak, vagyis a tényadat jelentősen felülmúlta a prognózisokat, ekkora ugrást senki nem várt – írja a portfilio.hu.

Persze nem rendkívüli az Európa-bajnok magyar infláció, már júniusban is dobogós volt a 2,9 százalékos drágulás a lengyelek és a csehek mögött. Júliusban annyi történt, hogy még őket is megelőztük.

(portfolio.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
@ómió: Azt leszámítva, hogy 25 éve volt és szánalmas, hogy ilyenekbe kapaszkodsz 98-2002 között pontosan a Bokros csomag tette lehetővé, hogy legyen miből lopnotok akkor is. Igazából lényegtelen, készülgessetek a mi Lukasenkank bújtatására. Látod Putyin már az igazit sem mentette ki, mert forró lett a talaj. EU-s országba bevonulni meg hát...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Mi ebben a meglepő?? Amig ez a geci kormány van, addig minden drágul eszetlen módon!! Mivel van ra okuk! Kiaknázzák a vírus által rejlő nekik jó adófajtakat!!
ómió
De hol van ez Bokros efftárs 25 százalékához képest!?
simmering73
Aszongya: váratlanul. Meg 3,8%. Ezek a balfasz szopósbirkák meg beszopják.
simmering73
@ómió: Hülye vagy fiam, egyes, leülhetsz.
SystemError
@ómió: Azt leszámítva, hogy 25 éve volt és szánalmas, hogy ilyenekbe kapaszkodsz 98-2002 között pontosan a Bokros csomag tette lehetővé, hogy legyen miből lopnotok akkor is. Igazából lényegtelen, készülgessetek a mi Lukasenkank bújtatására. Látod Putyin már az igazit sem mentette ki, mert forró lett a talaj. EU-s országba bevonulni meg hát...
Málna
Júliusban. Tehát a többi hónapban nem mi voltunk a rekorderek.
legott
Magyarországon elszabadultak az árak. Ebbe már hatóságilag kéne beleavatkozni, de mivel egy nem kormányzó kormányunk van, erre nincs semmi esély.
Hiába emeled meg pár százalékkal a nyugdíjat, ha közben 50-200%-kkal emelkednek az árak.
jesz
@legott: a számból vetted ki a szót..a kuszaszemű sem szólal meg, mert nem tudja védeni a védhetetlent, pedig nagyon nagy arccal állított olyan baromságokat, amelyeken egy közgázszakos középiskolás is felsír...

Már odáig fajult a beismerés, hogy valamelyik megmondó elkottyintotta, mekkora az az összeg, mellyel a nyugdíjakat emelni kellene...ilyen ezermilliárdra jött ki, de most arra nincs pénz...

Úgyhogy minden marad ahogy van...és tovább fegyverkeznek, mert azon lehet sokat fogni.
justhpeter
Ez bizonyosan egy kedvező, ünnepi számítás, hiszen a valóság ennél egy nagyságrenddel nagyobb.
Béla333
Aki jár piacra, vagy boltba vásárolni, az még kevesli is ezt a 3,8%-ot!
Úgy nagy átlagban vagy 10%-al drágult szinte minden...
Főlökött
Kérdésem csak annyi, hogy ezen megállapítás is, Matolcsi által átírt számokon alapszik -> Matolcsi keze munkája, mint eddig a KSH.-nál ?? Ahogy állította eddig is kuszaszeműkénk, a tényeket - realitást Ő mondja meg, a felmérések félrevezőek, ezért is kérte be, a kiadásra kiadandó számokat bekérte és átírta, kénye - kedve szerint !!! Így viszont annyira hihető, hogy a hóhér majd talán hisz neki (!), mivel kézzelfoghatóan - ténylegesen magasabb az infláció !
Amúgy pedig tetszenek ismerni a Churchill és a statisztika kapcsolatát ? :
“Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok” Milyen igaza is volt, még akkor, amikor lábost vontatta kuxaxemünkés nevezettünk pedig szét brendizte és szivarozta az agyát, vezetve Angliát.
legott
Azért nem öllek meg, mert Isten szeret engem.
Nem tudom miért szeret Isten engem, de valamiért szeret.
Ezért nem öllek meg tégedet.
grincss
"Magyarország jobban teljesít!"
Nem ismerős valahonnan?
ómió
@SystemError: "Kapaszkodsz"? Netán a múltat már te is "végképp eltörölted"? Úgy biztos könnyű lehet! Bokros efftársad meg "azt tette lehetővé", sőt, "ki is vívta", hogy vesszőparipátok a "szegénység" 30%-kal emelkedjék az országban és ez volt az a 4 év, amikor több, mint 10000 milliárdnyi "társadalmi tulajdont" loptatok szét, "privatizációnak" becézve! Ezt kell most a másikra hazudnotok? Ez az efftársi "irányelv"? Meg még a bolsi álmodozás is rád tört? Hát, látszik rajtad a "megterheltség", nem vitás!
ómió
@simmering73: Mi van? A történteket már "végképp eltörölted", vagy "csak" - jó efftárs módjára - átírtad? Netán "egyéb betegség"?
legott
Azért nem öllek meg, mert így is túl magas a halálozási arány Magyarországon - a legmagasabb az európai unióban.
Gyütt Mönt
@ómió: reklámozod a hozzá nem értésedet? Bokros idején a diákok tiltakoztak a tandíj ellen, ma meg vagyonokat fizetnek ugyanazon címen. Bokros segítségével Szlovákia bevezette az Eurót.
legott
Kérdezték tőlem a rendőrök, hogy ez vicces? (hogy mindenkit megölök)
Persze hazudtam. Azt hazudtam, hogy nem vicces.

Tudod, az a baj, hogy Isten mondja ezt, és mindenki viccesnek tartja ezt, pedig Isten qrvára nem viccel !!!
legott
És mi az ígéret ránk vonatkozóan?
Nem víz által, hanem tűz által.
Mert biztos jobb széné égni, mint megfulladni.
Adjunk hálát istennek!
ómió
@Gyütt Mönt: A tandíjat lenépszavaztuk, bolsijózsi! Lemaradtál róla? Ja, hogy, mert efftársaid ellenében történt! Ma meg olyat azok fizetnek, akik egyébként - tudásuk alapján - sosem kerülhetnének felsőoktatásba! Nem baj? Vagy efftársilag másképp kell hazudni? Szlovákiát meg - esetleg - nem Bokros efftársad alapította?
Gyütt Mönt
@ómió: a népszavazás eredményét a NER leszarta, így ma horror tandíjak vannak, kivéve a pedagógiai pályát, oda a kutya sem akar menni. Aki mégis odamegy, csak azért teszi, hogy diplomája legyen, de tanítani nemigen fog. Szlovákia mérföldekkel jár előttünk, hála Bokros közreműködésének.
SystemError
@ómió: Majd meglátjuk, hogy a második hullám után a Bokros terelésed miatt mennek-e utcára az emberek Lobotómió?:) Ez a nagy olcsó trollkodás szerinted majd meg fog menteni az éhes és munkanélküli hitvesztett tömeg elől titeket Durbincs? :)
legott
"Az élet maga a pokol, amelyben épp csak annyi mutatkozik meg a mennyországból, hogy a remény annál jobban fájjon. Az élet lehetetlen. Gyötrelmes. Megmagyarázhatatlan. Kínszenvedés." /Amy Harmon/
legott
Csak az önző emberek látnak bele többet abba világba, amiben végül meghalsz egyedül.
Mert meghalsz - előbb vagy utóbb. Egyedül.
Élsz a halálodig egyedül mások mellet, és ennyi.
Az önző emberekkel viszont van egy is baj - hogy önzők. Egyedül.
ómió
@Gyütt Mönt: Látom, még az értelmezésgátlót is nagy dózisban szeded! És "sikerrel"! Bokros efftársad "méltatása" mellett azért Böszme efftársadat se feledd! Ő "vívta ki", hogy a kommunizmus sújtotta "keleti blokkban" az élmezőnyből a sereghajtók közé kerüljünk! Ez az efftársi "nem semmi"!
ómió
@SystemError: Mi van, agyhúgykő-huszár, még mindig a bolsevik álmodozásnál tartasz?! Az "éhes és hitevesztett munkanélküli tömeg" még Böszme efftársad 12,5%-os munkanélküliséggel "büszkélkedő évadait" jellemezte! Nem tudtad, vagy a múlt e szeletkéjét már "végképp eltörölted", de most ide delirálod? Jobbulást!
tudode
Mostanában felkerült a youtube-ra őfélesége 1998-as programja, aztán 30 év után úgy összekeverte az államháztartást, államháztartási ismeret nélkül, hogy ember legyen a talpán, aki követni képeSS, hogy egyáltalán a saját klánja gazdagodására, vagy a társadalom kizsigerélése sikeredett nekije, a nagyívű honfoglalása során:
.
----- Orbán Viktor 1998 - Pártelnökök a Közgázon (1/2)
.
www.youtube.com/watch?v=kX6IsWXZ2Pc
--------------------------------
.
Oszt' mi lett a nóta vége!
.
Eladta a tisztességét egy tál lencséért, pedig a rendszerváltás reménysége volt:
.
----Így gazdagodtak meg az Orbán család tagjai
.
444.hu/2020/08/21/igy-gazdagodtak-meg-az-orban-csalad-tagjai
--------------------------------------------
.
Ezek után mit tehet az ország egy ilyen balfékkel 30 év utáni tapasztalata után?
.
TartoGATYA a bársony fotelban, vagy megköszöni a nincs mit!
Gyütt Mönt
@ómió: annyira örülök, hogy folytonosan bebizonyítod a szakmaiságodat. Mindössze egy gazdasági világválságot hagysz figyelmen kívül és tolod a "nyócév"-et a Fidesz koreográfiájának megfelelően. Kétségtelen, hogy Gyurcsány nem volt nagy ász, azt azonban maga Orbán Vikor ismerte el, hogy Bajnai távozása után pozitívummal vette át a kasszát. A munkanélküliség, illetve foglalkoztatottsági adatokról pár szó: a közmunka programmal - legalább is ebben a formában - a Fidesz konzerválta a szegénységet. Aki abba bekerül, annak gyakorlatilag nincs esélye a kitörésre, ugyanakkor zsarolhatók ezek a dolgozók, hogy hogyan is szavazzanak. Igaz, a statisztikában jól mutat a közmunkában foglalkoztatottak száma. Különösen, ha a külföldön dolgozókat is hozzávesszük. De hát ez amolyan Fideszes huncutság.
ómió
@Gyütt Mönt: "Gazdasági világválság" mindenütt volt! Államcsőd viszont csak a "kiválasztott hozzáértőknél"! Tudod: akik "elkúrták"! Elismerte, hogy "pozitívummal vette át a kasszát"? Ki hazudta ezt neked? Államadósság 2002.: 8000 milliárd, államadósság 2010.: 22000 milliárd! A "pozitívum" a 14000 milliárdos államadósság-növekedés lenne efftársilag? Hacsak úgy nem! Közmunkások, 2010.: 180000, 2019.: 75000! Mi ez, ha nem "konzerválás", ugye? Valami ütősebbet kéne hazudoznod!
Gyütt Mönt
@LauraAJ86: sok sikert az állandó barátnőd kereséséhez.
namihami
Nekem ez a 3,8% a kedvencem!! Szép volt KSH.
""Magyarázni tudom, csak nem értem.""
ómió
@Gyütt Mönt:Ja, hogy te az Index "igazmondótól" linkelsz!? Az "más"! Akkor nem is mi maradtunk le a "rothadó kapitalizmustól" 50 évet, hanem az mitőlünk! De néha se szoktál felébredni?
legott
Nyilvánvalóan Michael Roth német államtitkár felelős ezért (is). Michael Roth német államtitkár monnyon le!

Szinre látom magam előtt, ahogy Michael Roth német államtitkár reggelente fölkel, fogat mos, megeszik két tojásból egy rántottát baconnel, hozzá narancslevet iszik, majd egy kávé mellet gyorsan átfutja a friss híreket, aztán fogja magát és elmegy megtámadni méltatlanul a magyar embereket - és bírja ő ezt egész nap
Szegény magyar emberek (köztük szegény Dzsoni és Árnika is) csak állnak lebénulva kisebb-nagyobb csoportokban és nem értik, hogy miért támadja őket méltatlanul Michael Roth német államtitkár.
Hát nincs egy, csak egy legény talpon e vidéken, Meddig a szem ellát puszta földön, égen?
Aki megvéd bennünket gumicsizmában buggyos nadrágjában, csüngő-rengő hasával,
A lángosképű "kurvanyádat"!?
Cicamama55
Számítgatások nélkül is mindenki érzi a saját bőrén, hogy sz.r a helyzet kicsi hazánkban...Egyre többen kerülnek az út széléről az árokba...Mert nem hagynak senki az út szélén! Ez a mondásuk beigazolódott! :((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.