Valaki feljelentette Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminisztert, miután kiderült, hogy egy kormányközeli oligarcha jachtján hajókázott az Adrián.

Feljelentették Szijjártó Pétert a jachtos nyaralása miatt
Fotó: Átlátszó

Mindez azután derült ki, hogy a hvg.hu ezzel a kérdéssel fordult a Legfőbb Ügyészséghez:

„Polt Péter hivatala szerint felveti-e a korrupció gyanúját, hogy Szijjártó Pétert egy olyan vállalkozó luxusjachtján fotózták le nyaralás közben, aki főként állami megrendelésekből szerezte vagyonát”.

Arra is rákérdeztek, hogy indítanak-e vizsgálatot annak a gyanúja miatt, hogy Szijjártó a vállalkozótól ajándékba kaphatta a becslések szerint 40-60 millió forintba kerülő utazást. A Legfőbb Ügyészség viszont a KNYF-hez irányította a hvg.hu-t, mert kiderült, hogy valaki már feljelentést tett.

Szijjártó jachtos nyaralását az Átlátszó fülelte le, a Külügyminisztérium szerint senkinek semmi köze nincs ahhoz, hogy a miniszter hol és kivel nyaral.

(hvg.hu)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Meg is érdemli. Miér ment oda, pedig a szaxervezet is a Balatont ajánlotta neki
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Meg is érdemli. Miér ment oda, pedig a szaxervezet is a Balatont ajánlotta neki
vacsi
Ha meghívom egy barátomat, családostul nyaralni, és elfogadja, akkor az miért bűncselekmény?
jesz
Szíjjártó most bajban van? Stresszes napok elé néz? talán még azt is meg merik tenni, hogy megkérdezik tőle:
-miniszter úr, milyen határozatnak örülne? A válaszát kérjük emilben átküldeni...és elnézést, hogy zavarni mertük..
Giovanni Alba
@vacsi: Már nem tudom hányszor és hány formában lett belinkelve, elmagyarázva, nem magánszemély, hanem a hivatalban lévő külgazdasági és külügyminiszter kapta a nagyértékű ajándékot, amit nem fogadhatott volna el a korrupcióellenes törvény alapján.
Giovanni Alba
@vacsi: Csak neked, csak most belinkelem, aztán lehet magyarázkodni, hogy de hiszen szabadságon volt! Ez lehet, de nem tette le a tisztet, a szabadsága alatt is ő a miniszter. Van még kérdés?
korrupciomegelozes.kormany.hu/download/8/bd/80000/J%C3%A1vor%20Andr%C3%A1s-HU.pdf
Eladott Ország
@vacsi: ma, 16:13 ♦ Milliárdos állami megrendeléseknél, mindig a haver/ oligarcha/csókos nyer, nem beszélve a túlárazásról, melyet mindannyiunknak kell kifizetni. Magyarországon lassan már nincs is olyan kivitelező/generál, cég akiket Mészáros/Szíjj/Garancsi már fel nem vásárolt volna, vagy ne tettek volna tönkre, akár állami/hatósági segédlettel! Csak egy példa: Építési/vagy egyéb hatóság ügyintézője működési területén nem tervezhet! Összeférhetetlenség, kizáró ok, holott ezek a pénzek a milliárdos állami pénzekhez képest csak aprópénzek.
lusta
@Giovanni Alba: Közben halkan tegyük, hozzá, hogy mindez a NER-korszak szüleménye.
tudode
Bocsánat, bocsánat-ot kellene kérnie amiatt, mert a kormánytisztvislők etika kódexe ellen is vétett:
.
hatályos: 2020. január 1-től

A Magyar Kormánytisztviselői Kar
Hivatásetikai Kódexe
mkk.org.hu/hivatasetika
Részlet (a pártatlanságról nem is szólva):
.
II/8. MÉLTÓSÁG
.
Feladatainkat megjelenésünkben és magaviseletünkben MÉLTÓSÁGGAL teljesítjük, azaz
a. munkahelyünkön olyan módon viselkedünk, beszélünk és öltözködünk, hogy az erősítse munkahelyünk és általában a kormánytisztviselőt foglalkoztató szervek megbecsültségét, és ezáltal javítsa azok feladat ellátási képességét; az öltözködés támogassa a megbízhatóság és az egymás iránti tisztelet megadását, a kormánytisztviselőt foglalkoztató szerv értékét,
b. munkahelyünkön kívül is úgy élünk és viselkedünk, hogy az erősítse a velünk érintkezőknek a kormánytisztviselőt foglalkoztató szervekbe és azok munkatársaiba vetett bizalmát,
c. törekszünk az udvarias, empatikus, ugyanakkor a hivatali ügyintézés méltóságát, tekintélyét fenntartó, az ügyfél és az ügyintéző közötti kölcsönös tiszteleten alapuló ügyintézésre.
-------------------------------------
.
A gyakorlati életben sok mindenben, de a kormánytisztviselők etikai kódexéből is bukó!
.
Justitia
@vacsi: ma 16:13 Te idióta, nem tudsz gondolkodni? ?
1. Annak a szíjj péternek a luxusjachtján bekkeli ki a fehérorosz válságot, aki Mo. 4. leggazdagabb embere, az építőipari cégeivel rengeteg állami és önkormányzati megbízást elnyerő tiszakécskei nagyvállalkozó
2.Korrupció gyanú, ha egy külügyminiszter a családjával ingyen nyaral Mo. 4. leggazdagabb embere hajóján, aki 4. leggazdagabb ember Mo.-on sorra nyeri a közbeszerzéseket
3. És ha fizetett érte, szeretném látni a jacht tulajdonosának a bevallásában amit a nav felé benyújtott.
vacsi
@Giovanni Alba: OK, tudom. Én sem helyeslem, de tudom, mire fog hivatkozni.
Giovanni Alba
@vacsi: Na most ez egy érdekes helyzet. Az előbb eljátszottad a csodálkozó kisgyermeket, nagy kerek szemekkel feltetted álnaív kérdésedet, és amikor már vitatkozni nem tudsz, mert amit kaptál, azok kőkemény tények, akkor most meg adod a lazát, hogy "OK, tudom. Én sem helyeslem, de tudom, mire fog hivatkozni." Te most komolyan feltételezted egy percig is, hogy a memóriámat egy aranyhaltól kaptam kölcsön? Azt hiszed, hogy van a kommentelők között bárki, aki bedől ennek a szánalmas manipulációs kísérletnek? Terelni akartál, kisiklatni a beszélgetést, mellékvágányra terelni és bagatellizálni.
Most lehet megsértődni, magyarázkodni, indokolatlan rosszindulattal vádolni. Játszd el az egész kottát, ne kímélj. Magadat teszed minden mondatoddal nevetségessé.
namihami
Nem tehet a Petink a dologról. Felfegyverzett terroristák kényszerítették rá, hogy hajókázni menjen. A fénykép pedig csupán a váltságdíj miatti követeléshez kellett. Jól látható, hogy egy aznapi újsággal a kézben készült a kép.
És még a túszszedés közben is érezte, hogy neki dolgozni kell, hiába a fogvatartás.
Rockxy
a felfelé irányuló jelentések nagyon hatékonyak.
főleg, ha többes számban történik a procedúra.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Egy igazán testhezálló feladat

Nem csak egyszerűen a szokásos majd a Polt tisztára mossa, de egyenesen kecskére a káposztát minősített esete

A derék Legfőbb Ügyészünk ki sem látszik a munkából: Polt kezében a döntés Szijjártó adriai jachtozásáról és Mészáros tihanyi luxusvillájáról!
Igen mindkét ügyben többszörös egyértelmű jogsértés történt, aminek egyes momentumaiért feljelentések születtek.
Ezekről nyilatkozva kifejtette, hogy „a feljelentés elbírálás alatt van” és hogy „az ügyészség az elkövető személyére tekintet nélkül mindig intézkedik.”!
Nos ismerjük hogy hogyan szokott intézkedni az ügyészség a NER-társakat érintő esetekben.
Sőt azt is, hogy Polt maga hogyan reagál a saját szabadidős tevékenységei magánügyként kezelése tárgyában. Főleg, ha valaki azt kívánja firtatni, hogy miből és hogy ki fizette!!!
RonaGyuri
Ha a Sors le akarna csapni!

Persze semmi sem indokolja, hogy dr. Sors Szijj-askodjon

Nem tudom van-e ennél ismertebb téma kicsiny hazánkban izgalomban tartva pro & contra a közt. Körbejárták jó-néhányszor. Lehet bennem van a hiba, de egy dolgot mintha senki sem firtatna. Dr. Soros-ék érintettségét.
Mint ismert „Szijjártó Péter külügyminiszter Szíjj László adriai luxusjachtján nyaralt családjával és barátaival”
Nos ennek számos összetevője van, de egy valahogy kimaradt: az adózás.
Odáig még elmentek egyesek, hogy nem szabadott volna elfogadni és olyan is akadt, hogy szerepeltetni kellene a vagyonnyilatkozatban.
Az azonban, hogy be kell vallani és adózni kell utána, azt csak néhányan pedzegettük. Azt azonban sehol sem olvastam, hogy mi van a másik oldallal; Szijj NER-társ adózásával???
Ki fizette a hajót és annak költségeit??? S hogyan adózik a magánhasználat után?
Bár az igazat megvallva az, hogy kormányzati potentátokat hajókáztat az primer módon a cégei érdeke!! =))
csipetke
Oszt hol jelentették fel? Poltpéternél? Pont 2 perc alatt sikálja el a dolgot.Ameddig orbán-csicska az igazságügy-miniszter,és a legfőbb ügyész,addig itt nem történik semmi
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
ómió
A "jachton nyaralni efftársilag tilos" kódex alapján? Hacsak úgy nem...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.