Szimpátiatüntetést tartott pénteken az Iványi Gábor lelkész vezette Oltalom Karitatív egyesület az autonómiáját féltő Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói mellett – számolt be a 444.hu.

Az SZFE függetlenségéért, az oktatás és a kultúra szabadságáért tüntettek Budapesten
Fotó: a Mérce videójából, itt visszanézhető az összes beszéd.

Iványi Gábor arról beszélt, a hallgatók "valódi kockázatot vállaltak” azzal, hogy a szabadságukért kiálltak.

Aki ezt teszi, „számíthat a hatalom haragjára, de ez nem akadályozhat meg bennünket sem a szólásban, sem a cselekvésben”

- mondta, majd megköszönte a bátor kiállást.

Eközben pedig hallgatnak az egyetemek, az akadémikusok is, a Magyar Rektori Konferencia, pedig ez velük is megtörtént már.”

„Pókhálós csend van, de ezt a csendet ennek a közösségnek meg kell törni!”

- tette hozzá.

L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány vezetője arról beszélt, ezen a héten hatalmas érzelmi magasságokat és mélységeket élt át: előbb azért, mert kiderült, az állam elvonja az alapítvány támogatásainak felét utóbbit azért, mert az emberek két nap alatt összegyűjtötték a hiányzó összeget. Megköszönte a szolidaritást. Nem érti a döntéshozókat: a generációs szegénység ügye szerinte a rendszerváltás óta magunkkal cipelt teher.

A hatalom saját, egyéni elgondolásait préseli rá mindenre és mindenkire – mondta.

A demonstráción felszólt még Bíró Kriszta, az Örkény Színház színésze, Szalay Kriszta színész és Molnár Áron, noÁr színész, előadóművész is. További részletek a 444.hu tudósításában.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Málna: Milyen hatalma van Iványinak, a MET egyháznak, vagy az Oltalom alapitványnak? El vagy te tájolva, de nagyon. A pénzükért mentek oda? A sajátjukért??,vagy azért a pénzért melyből az Oltalom iskoláiban, óvodáiban hajléktalan gyermeket gondoznak, tanitanak?? Ami normális országban, nem illiberális viszonyok között az állam!!!feladata lenne? Miről beszélsz nemtudomka?
Málna
@kereső: Ők speciel a pénzükért mentek. Azért a pénzért, amit maguknak akarnak, nem az egyetemnek. Így már világos?
Nincsenek nálunk hajléktalan gyerekek, kesergő.
És már elmondták a kormány képviselői, hogy ha Iványiék nem boldogulnak, akkor az állam átveszi az intézményeiket.
kereső
@Málna: Tényleg nincsenek hajléktalan gyerekek? Ezt mondja a propaganda média? Illetve nem is mondja. "Mert amiről nem beszélünk, az nincs is"- fideSS mottó.Átvenné az állam? Meg Ritók Nóráék művészeti iskoláját is? Persze- be is zárná azonnal.Kit érdekel, hogy ezek a gyermekek tanulnak-e, vagy sem. Én inkább hiszek Iványiéknak, mint neked meg a többi propagandistának.Kesergő a honkongi nagynénéd térdekalácsa. Az nem "kesergés", hogy szólok az orbán kormány és az állampárt embertelensége , és embbertellen intézkedései miatt. Te meg csak élj tovább a magad teremtette burokban.
Málna
@kereső: Tényleg nincsenek hajléktalan gyerekek. Ha a szülő nem tud otthont biztosítani, akkor az állam gondoskodik a gyerekekről.
Hol az embertelenség? Hiszen támogatva vannak.
Egyébként meg felesleges pénzkidobás ez az egész, mindenkinek adott a lehetőség a tanulásra. Aki akar, az él vele, aki nem, azt meg kár erőltetni.
kereső
@Málna: Befejezetm veled. Te annyira elvakult és tudatlan vagy, hogy száz gyufaszál sem lenne képes fenyitni a szemedet.
Málna
@kereső: Azért egy hajléktalan gyereket mutathatnál...:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.