Vasárnap délutánra hirdettek demonstrációt a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) diákjai Budapesten a felsőoktatási intézmény irányításának önkényes átalakítása, és az egyetem működtetésére kijelölt Vidnyánszky Attila vezette kuratórium ellen.

Rengetegen tüntetnek ezekben a percekben az SZFE politikai megszállása ellen

Fotó: SZFE – HÖK / Facebook

A hallgatók és a hozzájuk csatlakozó tüntetők egy stafétaláncot képeznek az egyetem Szentkirály utcai épülete és a Parlament között, érintve az ELTE BTK Múzeum körúti, a Corvinus Fővám téri, és a Magyar Tudományos Akadémia Antal József Rakparton álló épületét is.

A szervezők hét ponton várják a demonstrálókat, akiket onnan igazítanak majd el az élőlánc megformálásához:

Rengetegen tüntetnek ezekben a percekben az SZFE politikai megszállása ellen

A tiltakozók az egyetem épületétől kezdődően kézről kézre adogatva juttatják el az egyetem chartáját az Országházig. A szervezők felhívták a résztvevők figyelmét a járványhelyzet miatt figyeljenek oda egymásra, és lehetőleg viseljenek maszkot és kesztyűt.

Az SZFE-charta szövege többek közt utal a hazai felsőoktatás eddigi szabályozása során is alapul vett Magna Charta Universitatum négy alapelvére, köztük arra is, hogy

„az egyetem autonóm intézmény, és ahhoz, hogy teljesíthesse feladatát, a kultúra értékeinek létrehozását és átadását, minden politikai, gazdasági és ideológiai hatalommal szemben függetlennek kell lennie.”

444.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@verőce21: Te ezek szerint nem hallottad verset mondani Básti Lajost, Major Tamást, Keres Emilt,Latinovits Zoltánt...Mácsai Pált, Huszti Pétert... Mert Ők nem csak diplomát, hanem doktorit IS érdemeltek volna.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@kereső: (18:55) Én is hoztam neked valamit!
Habár fölül a gálya,
S alul a víznek árja,
Azért a Côte d'Azur!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
balos
@verőce21: Ahova a seggtartóid járnak az mert olyan sőtét vagy,hogy a Petőfi versével érvelsz vassalbi pedofiliátus!
Clavigo
@Shikari: Csillapodjál,,,román. Már habzik a pofád is,bozgor. Nyugi van Bugsy...és ne legyél bunkó,,,mert nem otthon vagy,,oláh.
nezelodo
@Shikari: tegnap 19:42. "Ideje megfékezni a libsi felforgatást! A rohadék taknyok nagyon messzire merészkedtek!"
Csak azt nem értem,hogy az egész országot elárasztja a legkevesebb kétharmadot kitevő fideszes többség, és mégis ennyi ember kimaradt az elsöprő tömegből, és abból a mély keresztény vallási áhítatból, amiben a mi volt egyetemi KISZ titkárunk is leledzik, és amely miatt belőled is így áramlik mások felé a keresztényi szeretet!
Ráadásul valószínűtlen, hogy ezeket az embereket is megvásárolták volna ingyen busszal, kajával, és hatezer Ft-al, mint néhány éve a munkásőrcsapat által vezényelt CÖF csapatot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.