A tünetek alapján megmondhatja a háziorvos.

Óriási változás az egészségügyben: Ezentúl tesztelés nélkül is koronavírus-fertőzöttnek minősíthetnek minket

Új eljárásrendet adott ki 2020. szeptember 21.-én a koronavírusjárvány kezelésére Müller Cecília tisztifőorvos és Kásler Miklós, az egészségügyért felelős miniszter. Az új eljárásrend szerint a koronavírusfertőzést PCR-teszt nélkül, a mutatott tünetek alapján is megerősítheti a háziorvos. A két féle módon diagnosztizált betegek nyilvántartása azonban már eltér. Bárhogyan is diagnosztizálják a fertőzöttet, az esetet jelenteni kell a központnak, de míg a PCR-teszttel igazolt fertőzötteknél a betegség kimenetelét (a beteg gyógyult vagy meghalt), illetve a kórházból történt elbocsátás idejét is fel kell tüntetni, a csak tünetek alapján diagnosztizáltakról ezt már nem kell jelenteni.

Forrás: 444

Kép: Pixabay

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ezt a rendeletet az a sámán találta ki, amelyik anno a koronát táncolta körül a Parlamentben. Olyan is...
A következő már csak az lehet, hogy az utcán közlekedők egymásra mondhatják, hogy vírusos. És jön a szirénázó fehér autó és elviszi ezeknek az ötleteknek a kiagyalóit...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
A háziorvos is karanténba küldheti a koronavírus-fertőzés gyanús pácienseit. Cserni István verőcei háziorvos, a Háziorvosok Online Szervezet (HaOSz) alelnöke a Népszava megkeresésére arról beszélt, a hatóság már nem képes megfelelő sebességgel reagálni az új esetekre, de szakmailag nem tartja rossznak az új rendszert.
Jozefina
Ezzel az intázkedéssel cecilia és kásler bizonyítják, hogy hamisítják a kivid fertőzöttek adatait, hiszen ráolvasással megállapított kovidos az szerintük nem kovidos, ha a nemzet belepusztul akkor sem!!!
Rockxy
sőt, holokausztagadónak, sorosimádónak, putyinrajongónak és nemzetvesztőnek
kissé felnőttem
@durbincs: fejetlenke uj lozunggal villogsz oldalról oldalra Önálló véleményhez ész kéne de fejed sincs.mindenkinek ugyanazt kopirozod fantázia szegénységben élsz
Nessy
@kissé felnőttem: Az ész nem igazán a farokban, inkább a fejben lakozik! Igaz, aki a farka után megy, könnyen elveszti a fejét!
verőce21
@Horizont: (07:29) Meglehet, hogy Te már koronavírusosan születtél...! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.