Közleményben tájékoztatta a MOL Tiszaújváros polgármesterét arról, hogy eddig mintegy kétszáz munkavállalónak lett pozitív a koronavírus-tesztje a tiszaújvárosi Poliol projekten dolgozók közül.

Kétszáz fertőzöttet találtak a MOL tiszaújvárosi üzemépítésén dolgozó munkások között
A Mol épülő poliol üzeme Tiszaújvárosban. Fotó: MTI/Vajda János

A Fülöp György által megosztott levél szerint a MOL német fővállalkozójától, a thyssenkrupptól értesült arról, hogy az országos trendeknek megfelelően az üzem kivitelezésén dolgozók között is nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma.

A jelenlegi fertőzés továbbterjedésének megelőzésére a fővállalkozó thyssenkrupp úgy döntött, hogy a teljes kivitelezői létszámot leteszteli. Az érintett kivitelező összes munkavállalója a szálláshelyén maradt a mai napon. A jelenleg érintett mintegy 200, pozitív teszteredménnyel bíró dolgozó a tesztelés időpontjától kezdve karanténban van. Mindannyian tünetmentesek. A kontaktkutatás megkezdődött

- olvasható a közleményben.

A MOL azt is közölte, hogy szigorú óvintézkedéseket vezettek be. Így az irodaházakban és a telephelyeken kötelező a maszkhasználat, a rendszeres, fertőtlenítő kézmosás és a távolságtartás, valamint fertőtlenítő takarítást végeznek. Emellett folyamatosan tesztelik a fizikai munkavállalók, valamint az irodai és szellemi dolgozókat. Ennek megfelelően 2-3 hetente minden fizikai dolgozót szűrnek, valamint október végéig a szellemi dolgozók 100 százalékát letesztelik.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
ajaj...ez a munkásoknak sokba fog kerülni...mertugye ők a hibásak...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
ajaj...ez a munkásoknak sokba fog kerülni...mertugye ők a hibásak...
Gazella
H.mm csak covid gyanús...
Megy a nyálazás...
Pálinkás Pál
"pozitív teszteredménnyel bíró dolgozó a tesztelés időpontjától kezdve karanténban van. Mindannyian tünetmentesek. A kontaktkutatás megkezdődött"
kell a félelem fenntartása...ahogy olvastam a cikket, az égadta világon semmi bajuk nincs...ezen is tisztán látszik a "fertőzött" nem beteg...persze ha ezt elismernék,kipukkad a lufi...milyen érdekes,az aktív melóst nem kell gépre tenni,tünetmentesen dolgozik...persze nehogy már ez legyen..még a végén kiderül hogy a veszélyeztetetteken kívül senkit semmi nem fenyeget!!! ha így folytatják akkor vagy hirtelen nem lesznek új "fertőzöttek"...vagy egyszerűen bedől a gazdaság...
Gazella
@justhpeter: persze hogy az! Hisz ha az első teszt pozitiv 48 óra múlva a második negativ az azt jelenti, hogy átesett a fertőzésen! De a jó magyart meg kell félelmiteni ezzel a bejelentéssel.
Van olyan személy aki elküld a picsába ... pedig be van tartva a másfél méter távolság.
simmering73
@Gazella: Egy ismerősöm nagymamáját műteni kellett. Előtte letesztelték, pozitiv. Utána negatív, utána pozitív. A hatodik teszt után a sebész azt mondta, nem érdekli, megműti. Ennyit a teszt megbízhatóságáról.
lusta
Ez a 200 dolgozó mindegyike 1 alvállalkozó munkavállalói. Azt persze nem árulták el, melyiknek. Így nem tudjuk törökök, románok, malájok, vagy kicsodák is a fertőzöttek.
lusta
Jaj de szépen fogalmaztak. A jelenleg érintett mintegy 200, na jó, ne szépítsük, 220 dolgozó.
Jozefina
De ezt a MOL német fővállalkozója teszi és nem a MOL!!! A németek legalább odafigyelnek erre, nem úgy mint a törzs!!!
lusta
@Jozefina: A nyunyókás meg sem említette.
Nem mellékesen nem tartom valószínűnek, hogy egy cég csaknem összes dolgozója megbetegszik, míg a velük, mellettük dolgozók meg még véletlenül sem.
lusta
@Jozefina: Nyilvánosságra pedig a polgármester hozza, nem a MOL.
Pálinkás Pál
@simmering73: bezzeg amíg én mondtam,addig nem hitted el...olyan eredményt hoznak ki a tesztből,amire épp szükség van!
lusta
@ittott: Rövidesen megtudom. Nem mellesleg nem 200, hanem 220.
Rockxy
megtaálták őköt.
be vótak seperve a szőnyeg alá.
Sámannus
@lusta: Nagyon fasza gyerek a pogi, úgy falaz nekik ahogy kell. Neki még a vírus is puszipajtás. Csak akkor tűnhetett fel nekik, amikor a rapporton má kidőltek páran a sorból.
lusta
@Sámannus: Hát ez aztán nem így volt. A történet hosszú, de Gyuri az utolsók között volt, akit értesítettek és ő volt az, aki úgy döntött, közzé kell tenni.
Sámannus
@lusta: Kösz elhiszem amit mondasz. De én sokat gondolkodtam azon, hogyan látják el azokat a munkásokat, milyen feltételekkel dolgoztatják őket, hol szórakoznak, hogyan esznek isznak, mert az élet másból is áll, mint építkezés. Mikor jár ott az Apeh, és ki vizsgálja a székletüket a számvevőktől, ki tart rendet közöttük, ki vigyáz rájuk? Az a gyár nem olyan építmény amit úgy lehet hagyni az idegenek jó szándékának kitéve.
lusta
@Sámannus: Az élet kissé felgyorsult. Ma délután már 320 fertőzött volt. Most, vagy holnap mennyi lesz, azt senki sem tudja. Nem mellesleg a nyunyókás néni meg egyébként sem tud semmit.
Sámannus
@lusta: Az a feketegazdaság amit még a hivatalos személyek előtt is titkolják. Könnyű nekik, mert még diplomatastátust is kapnak a muftik, ezek után pedig csak egyetlen dolguk van a mi fosztogatásunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.