Karácsony Gergely szerint "végtelenül szomorú, hogy a jelek szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központot (NNK) is belerángatták a fővárosi önkormányzat ellen minden csatornán zajló lejárató kampányba".

A főpolgármester ezt arra reagálva írta vasárnap a Facebook-oldalán, hogy az NNK korábban az MTI-vel közölte: a fővárosi önkormányzat antigéntesztek beszerzését jelentette be, és Karácsony Gergely kijelentette, hogy "az antigén gyorstesztek ugyanolyan megbízhatóak, mint a PCR-tesztek".

A népegészségügyi központ szerint

ez azonban "óriási tévedés és szakmailag teljesen megalapozatlan".

Karácsony Gergely reagálásában jelezte:

a koronavírus-tesztelés állami feladat, de az állam – mint fogalmazott – "botrányosan kevés tesztet végez".

A fővárosi önkormányzat már eddig is több mint 50 ezer PCR-tesztet végzett az "állam helyett" – tette hozzá. A főpolgármester szerint "közismert", hogy az antigénalapú tesztek mintegy 96 százalékos megbízhatóságúak a PCR-tesztekhez képest. "Viszont a töredékébe kerülnek, és 15 perc alatt megmutatják az eredményt" – írta Karácsony Gergely, példaként említve, hogy ezért használja azokat az Országos Mentőszolgálat is, Szlovákiában pedig az egész lakosságot azokkal szűrték. Közölte, a fővárosi önkormányzat tovább bővíti a PCR-tesztkapacitását, a saját intézményeik kötelező és rendszeres szűrését továbbra is azokkal végzik. "De a jövőben antigénteszteket is beszerzünk, hogy segítsük a kiemelten veszélyeztetett munkavállalók, például a pedagógusok önkéntes és gyors tesztelését" – írta.

Karácsony Gergely összegzésként megjegyezte:

sajnáljuk, hogy a kormány helyett elvégzett munkánkra kioktatás és félrevezetés a válasz

Végtelenül szomorú, hogy a jelek szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központot is belerángatták a Fővárosi Önkormányzat...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. november 8., vasárnap

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vitriol
K.G.-nek nyilvánvalóan igaza van, legfeljebb abban téved, hogy az NNK-t belerángatták a főváros és a kormány végelláthatatlan vitáiba. Semmilyen hivatalt, amely nevében: "nemzeti" jelzőt visel, nem kell külön presszionálni arra, hogy a kormányerőt képviselje akár kéretlenül is!
vitriol
K.G.-nek nyilvánvalóan igaza van, legfeljebb abban téved, hogy az NNK-t belerángatták a főváros és a kormány végelláthatatlan vitáiba. Semmilyen hivatalt, amely nevében: "nemzeti" jelzőt visel, nem kell külön presszionálni arra, hogy a kormányerőt képviselje akár kéretlenül is!
Nessy
@vitriol: van az a pénz, és státusz!
Sámannus
A Moszkvai Távirati Iroda (MTI) becsicskult nem kicsit nagyon!
bencemacska
Karácsony is tudja - meg is hirdette, hogy nem kell a nevét kimondani - ki vezeti az NNk-t!
Akik még ott vannak, azok levegőt is csak az ő engedélyével vesznek!
ómió
Karigeri miért pont a teszthez ne "értene"? Ahogy "mindenhez is"! Ebben a nagy pesti "dugóvirágzásban"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.