Így áll a helyzet.

Tájékoztatót tartott az Operatív Törzs: Ez a kormány mai bejelentése az iskolákról

Maruzsa Zoltán, Emmi köznevelés felelős államtitkár kezdte a tájékoztatót. Elmondta, hogy

- 501 középiskola digitális munkarendben működik múlt szerda óta

- 31 iskolában van rendkívüli szünet

- 222 óvodában kellett rendkívüli szünetet elrendelni

Beszámolt róla, hogy az oktatási intézményekben működnek a védekezéshez előírt szabályok. Az iskolákban, óvodákban az esetek 51 százalékában egy fő fertőződik meg, 95 százalékban 1-5 fő között marad a fertőzöttek száma a tanulók körében. Jelenleg 53 olyan eset van, ahol 10 fő fölé emelkedett a fertőzöttek száma, ebből 47 gimnáziumban volt – mondta el.

A pedagógusok körében az esetek 63 százalékában egyetlen kolléga fertőződik meg, 90 százalék felett van, hogy 1-5 fő között marad a fertőzésszám az intézményben. 9 eset van a látókörükben, ahol több mint 10 pedagógus fertőződött meg. A járvány jelen van az iskolákban, de nem képeznek gócpontot továbbra sem – jelentette ki az államtitkár. A heti tesztelés kivitelezése szervezés alatt áll, hogy ez így is maradhasson.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
'A járvány jelen van az iskolákban, de nem képeznek gócpontot továbbra sem'
Anyádat, azt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Ha a gyerekek nem is fertőződtek meg, még hazavihették idősebb családtagjaiknak, akikkel egy fedél alatt élnek. az utazásuk közben is szétszórhatták. Az meg hogy mennyivel lesz több beteg úgysem tudjuk meg, hiszen annyi beteg van, amennyit ők mondanak és amúgy is mindegyik krónikus beteg volt már előtte. Még ha igaz is lenne, hogy mindenki aki meghalt krónikus beteg volt, az sem jelenti azt, hogy ne élhetett volna még a kezelt betegségével évtizedekig. Túl sokan halnak meg a beismert betegszámhoz képest. Vagy több a beteg vagy az öregekkel nem törődnek rendesen, hogy finoman fogalmazzak. A gond ezzel csak az, hogy a koronavírusnak van egy lappangási ideje is, tehát nem derül egyből ki az, hogy a fiatalok közül bárki is hazavitte-e a vírust családtagjainak.
Lepényleső
Talán bizonyítványi magyarázat? Egyébiránt bármit magyarázhat,ha a valóság már régen mást mutat?
division
@Eladott Ország: A gyerekek is megfertőződnek, anélkül át sem tudnák adni. Tüneteik azok, amelyek mondhatni nincsenek, így nem tudni, ki hordozó és ki nem.
Sámannus
Mára a hazugság népirtással egyenlő.
Nessy
Ez a jólélek sem az eszéért lett államtitkár!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.