"Ha azt állítod, hogy az igazságszolgáltatás független és a média szabad, akkor nincs semmi félnivalód. Kérlek, add a beleegyezésedet a megállapodásokhoz!" – üzente Orbán Viktornak Manfred Weber.

Keményen bírálta Orbán Viktort az EPP frakcióvezetője egy interjúban.

Manfred Weber szerint ha nem lenne járvány, az Európai Néppárt (EPP) politikai gyűlése már döntött volna a Fidesz kizárásáról

- erről a Népszava cikke szerint a De Standaard című flamand lapnak beszélt a párt európai parlamenti frakcióvezetője. A CSU bajor politikusa azt is hozzátette:

erről érlelődik a döntés, Orbán Viktor ugyanis eheti akciója miatt folyamatosan veszít a támogatottságából.

A magyar miniszterelnök megakadályozta a döntést az EU következő hétéves költségvetéséről és a helyreállítási alapról, miután a tagállamok képviselői minősített többséggel elfogadták, hogy az uniós pénzek kifizetését a jövőben a jogállamisági feltételek teljesülésétől tegyék függővé. Weber úgy látja: az erről szóló tárgyalást nem lenne szabad újranyitni.

Mint ismert, Magyarország Lengyelországgal együtt az uniós támogatások kifizetését a jogállam érvényesítéséhez kapcsoló szabályok miatt blokkolja az Európai Unió következő hosszútávú költségvetéséről és helyreállítási alapjáról megszületett megállapodásokat.

A másfél éve felfüggesztett Fidesz kizárását hónapokkal ezelőtt 14 tagpárt kezdeményezte, ami több mint elég ahhoz, hogy az Európai Néppárt döntésre vigye az ügyet. A szavazást azért nem tudják megejteni, mert a politikai gyűlést a Covid-19 nyomán bevezetett szigorítások miatt lehetetlen összehívni – emlékeztet a Népszava.

A kérdésre, hogy a Fidesz elnökének mennie kell-e az EPP-ből, Weber azt mondta: Orbán még mindig bebizonyíthatja, hogy a megoldások híve, és üzent a magyar kormányfőnek:

Ha azt állítod, hogy az igazságszolgáltatás független és a média szabad, akkor nincs semmi félnivalód. Kérlek, add a beleegyezésedet a megállapodásokhoz!

Az interjúban a bajor politikus megerősítette, hogy a néppárti frakció nem hajlandó újratárgyalni a jogállami feltételrendszerről a kormányokkal kötött megállapodást.

Figyelemre méltó ugyanakkor, hogy Weber az újságnak azt állította: ha a jogállami mechanizmus rendelkezéseinek megfelelően a kormányközi EU Tanácsban majd megszületik egy szankciós döntés a kifizetések felfüggesztéséről, akkor az érintett tagállam az Európai Bírósághoz fordulhat jogorvoslatért.

Ami a Magyarország ellen folyó, 7. cikk szerinti eljárás lezárását illeti, Weber szerint a lassú folyamat semmilyen eredményt nem hozott, így nem látna problémát abban, ha véget érne. Orbán sürgeti a lezárást, miközben a magyar kormány az Európai Bíróságon támadta meg az elindítást is, mondván, az erről szóló európai parlamenti döntés valójában nem a szükséges kétharmados arányban született meg. Akkor – vagyis a Sargentini-jelentésről szóló voksoláskor – Manfred Weber az eljárás elindítását támogatta.

Forrás: Népszava, 24.hu, HVG

Címlapkép: MTI/Szecsődi Balázs

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
orbánnak itthon vannak ugyan hívei bár fogyatkozóban, de Európában és most már Amerikában is megfagyott körülötte a levegő. Elment a falig, azt hitte milyen fasza legény, aztán nekitámaszkodott a falnak az meg rádőlt. Még kap levegőt a romok alatt, de már nem sokáig. Az is fogyó.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sgl
Csak kérdem, nem kéne 5 percenként a pofájába tolni a geczikirálynak??
OgV 2001: " Több milliós bevándorlót kellene MO-nak a következő 5 évben befogadnia, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét!"
OgV 2015: " A a gazdasági bevándorlás rossz dolog Európában, nem szabad rá úgy tekinteni mintha bármi haszna lenne ...!"
img.index.hu/imgfrm/1/1/8/2/MED_0013661182.jpg
tudode
Fütyül mindenki közepébe a piros pacsis pasi, küzd a narancsköddel, miközben a vírus teszi a dolgát
.
-----Orbán: Küzdünk az iskolákban és az óvodákban, hogy ne kelljen őket bezárni (videó)
.
24.hu/belfold/2020/11/23/koronavirus-orban-teszteles/
---------------------------------
.
Ahelyett, hogy átadná a szakembereknek a terepet, nyomja a süket dumáját!
.
A mai napra rendelt pogány evangélium is megvót!
Honey97
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Keressen szexi lányokat a környékén -> fun-18.com VaGY FiÚ -> www.bgay.site ⚡️ ⚡️ ⚡️ ⚡️
jesz
nem zár ki senki senkit sehonnan...az unió döntéshozói pont olyan impotens alkalmatlan bagázs, mint itthon a parlamenti büfében éldegélő ellenzék...alkalmatlan mindkettő...

E hír olvastán Orbán hátradőlt, kért egykávét, alján némi rummal(csak az íze kedvéért..)
ómió
Ó, Weber efftárs! Ezt a gumicumit már az ovisok se cumiznák!
Honey97
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Keressen szexi lányokat a környékén -> fun-18.com VaGY FiÚ -> www.bgay.site ⚡️ ⚡️ ⚡️ ⚡️

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. November 26., 21:58
Újra rádiózik Boros Lajos
Nagyvilág - 2020. November 26., 20:34
Nyércekben is megjelent a koronavírus
Itthon - 2020. November 26., 20:06
Elindult a fényvillamos Budapesten