Az idén alig fél év alatt átírt, és engedélyezett történelemkönyvekből kimaradt az általános iskolában az őskor, vagy Hammurapi törvénykönyve. Helyette lesz viszont magyar őstörténet. “Egyes kérdések esetében – ilyen például a honfoglalás, a magyar őstörténet – nem a tudományos konszenzus által elfogadott véleményből indul ki a tankönyv, hanem mintha egy megszépített múltat szeretnének ábrázolni...

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Miért? Volt olyan, hogy őskor? Hát a világ nem a Fidesz megalapításával kezdődött? Az volt az ősrobbanás, amiből (mint a sellő a habokból) emelkedett ki agy csodalény, aki az Orbán Viktor Győző nevet kapta a teremtésben.
A többi? Libsi-bolsi-sorosista-gyurcsányista-stb. métely. Szót se érdemes vesztegetni rá...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Mit vétettek az őskor emberei, hogy nem tanítják őket? Pedig tetszik, nem tetszik ők az őseink! Mint ahogy kis hazánknak sem mi vagyunk az első lakói!
csak úgy....
ennek egyszerü okai lehetnek,nem a fidesz találta föl a tüzet és a kocsi kereket,akkor meg szóra sem érdemes..
Nyírfa
A fidesz embereit sz iskolák közelébe sem lenne szabad engedni. Gondolom, a tanárok túlnyomó többsége megtalálja a módját annak, hogy a hivatástudatához legyen hű. Kormányok jönnek, mennek, a történelem azonban nem kérdez meg egyetlen kormányfőt sem, miként kívánja a múltat eltörölni, megváltoztatni. Bár, Orbán Viktor, aki mindenhez is ért, gond nélkül áthelyezné Felcsútra a betlehemi jászolt, levezényelné a magyarok bejövetelét, végig verné az összes birodalmat, amelyek csak az ő
megérkezéséig létezhetnének, és uralná Európától kipcsak földig a nagy Orbániát. De, ha valamilyen fatális véletlen folytán ez mégsem így alakulna, akkor minimum mint a Kárpátok fejedelme tündökölne.
Itt a mese vége, gyorsan fuss el véle.
Nyírfa
@csak úgy...: Ki fogja feltalálni az ereszt, amelyen Szájer leereszkedik? Vagy eresz inkább ne is legyen?
Egy csomó probléma fog Orbán nyakába zúdulni, például, őskor híján ő sem lesz, és ez, szerintem egy feloldhatatlan ellentmondás. :D
De megvan a megoldás! Isten hat nap alatt megteremtette a világot, a hetediken pedig nem megpihent, hanem megalkotta Orbán Viktort. Reklamálni majd Istennél legyetek szívesek! :D
csak úgy....
@Nyírfa: köll a fidesznél találékonyabb történelem hamisító ?
a töri tanárból lesz majd tesi tanár ,aki elmagyarázza a kölköknek,hogy a türköket a magyarok hívták meg 130 évre vendégségbe és csak a bolsi lipsik harcoltak ellenük,mert a magyarok eredetileg türkök ,akik mindíg is a bolsi lipsik ellen ...stb. jajj régi szép magyar név... :(
Sámannus
Az egyik idióta történet író azért vakaródzott mint a bolhás kutya, mert a történészek nem a magyaroknak kedvező történelmet írják. Azt hittem lepetézek ettől az okosságtól. Úgy látszik az ókori emberek történeténél kezdik a hamisítást.
Ha már a biblia fikció legyen a magyarság is.
@Nyírfa: A matyarok má a zőskorban ereszkedtek le ide. Onnan tudjuk, hogy gecik má akkor is voltak.
Nessy
@Nyírfa: "Istennel nem lehet vitatkozni"! Valahol olvastam ezt a frappáns véleményt.
Clavigo
Elég lenne csak a Szirti Viziló életrajzát bemagolni...azt is csak onnan,,mikor egyedül kergette a ruszki hadsereget kifelé a Zországból. ( Többen szem és fültanúja voltak az esetnek )..
namihami
Miért? Volt olyan, hogy őskor? Hát a világ nem a Fidesz megalapításával kezdődött? Az volt az ősrobbanás, amiből (mint a sellő a habokból) emelkedett ki agy csodalény, aki az Orbán Viktor Győző nevet kapta a teremtésben.
A többi? Libsi-bolsi-sorosista-gyurcsányista-stb. métely. Szót se érdemes vesztegetni rá...
csak úgy....
@Nessy: bizony,bizony! már zeusz is marhára ideges lett ha egy földi halandó próbálta kikezdeni az idegeit.., én valahogy meg is értem ezeket az isteneket! nekik is vannak idegeik és isteni akaratuk. különben is,orbán még nem etetett meg senkit oroszlánokkal a fölcsuti arénában mint azt a néró kollégája tette.
Nyírfa
@csak úgy...: És, ha tudnák a magyarok -. de most lehull a lepel a nagy elhallgatásról! - , hogy Buda bevétele nem török ármány következménye, hanem Soros háttérhatalmi ügyködésének az eredménye, amelybe beavatta Gyurcsányt, akinek át kellett volna vennie a hatalmat Orbán helyett.
Ezt Erdogan sem helyeselte, és biztosította Orbánt a támogatásáról, majd, szembe helyezkedve a szultánnal, Magyarországra küldte újrahasznosított janicsárjait. Nincs is ezzel semmi gond, megszoktuk már, csak közben a kínaiak is a történelmi játék részeseivé akarnak válni, és rögtön főszerepet követelnek. Miközben nekünk csak egy Budánk van.
Ajjaj! Érzed a probléma súlyát?
Most, hogy ezt nyilvánosságra hoztam, mi lesz itt?
Nyírfa
@Nessy: 12.40

Szerintem meg Isten nagyon is élvezi, ha igényt tartunk a vele való kommunikációra, ugyanis ezáltal fejlődünk, és ahogyan nyílik a szemünk, úgy lesz Isten is egyre gazdagabb.
Ezt , sajnos, nem én találtam ki, hanem olvastam, és azonnal éreztem az igazságát. Azóta, amikor morfondírozom, és az Élettől válaszok érkeznek a kérdéseimre, tudom, hogy Istennel beszélgetek.
És ez nagyon-nagyon jó érzés! :)
Nyírfa
@Sámannus: Igaz, eresz még volt a hágón, de jég igen, és tök egyszerűen lecsúsztak, még a nadrágjuk sem szakadt el. Sima honfoglalás , semmi hősiesség, csak egy kis csúszka.
csak úgy....
@Nyírfa: ezt sejtettem,hogy buda elestében a soros és a ferkó nagy szerepet játszott de egyenlöre keresem az orbáni szálakat.
talán még úton volt indiából és beugrott pekingbe teázni ,sajnos ö mindíg a hosszabb és bonyolultabb utat járja mint a normálisék.
Nessy
@Nyírfa: Ahhoz, hogy Istennel beszélgessünk, hogy hozzá fohászkodjunk, nincs szükség külső "segítségre"! A Mi Atyánk-t Isten tanította nekünk! Észrevesszük, amikor imánk meghallgatásra talál.
Nyírfa
@Nessy: Így van. Semmi szükség külső segítségre, minden, ami valóban lényeges, belső forrás, akárhogyan is nevezzük: Istennek, Életnek, Intuíciónak, Tudatnak.
Az emberek által írt Bibliát ezért nem tartottam vonzónak: papok írták, számomra ez csak egy szépen kötött hatalomtechnikai eszköz. Természetesen ezzel a véleményemmel senkit nem kívánok megbántani, mindenki abban hisz, azt vallja, amit méltónak talál magához.

"Észrevesszük, amikor imánk meghallgatásra talál." A kérdés csak az, hogy amiért imádkozunk, az mit szolgál.
Nessy
Bárhogy nevezd Istenedet, ugyanazt a teremtőt imádjuk! (Gandhi)
Valamikor a XIII. -XIV. században a Niceai zsinat fogadta el a négy evangelista írását. A többit apokrifnek, tiltottnak nyilvánította! Közülük egyik sem élt Krisztus korában. Ha jól emlékszem Krisztus halála után kb. 100 évvel íródott a "legfiatalabb". Pál apostol volt kortárs, és az ő levelei datálódnak arra a korra.
Érdekes mód, Jézus kora ifjúságáról, életéről nincs feljegyzés, sem utalás egyik evangélimban sem.
Nyírfa
@csak úgy...: Igazából az ősmagyarokat kereste , velük akart újrakezdeni egy párhuzamos történelmet, de , hiába hívta őket rovásul is, azok csak nem jelentkeztek. Kőrösi Csoma Tibetbe invitálta, de ott olvasni kellett volna, meg meditálni, ezek az elfoglaltságok viszont kívül estek az érdeklődésén. Így keveredett a kínaiakhoz, akikkel azonnal szoros barátságot kötött, tanulmányozta filozófiájukat, de azt sem értette, igaz, már maguk a kínaiak sem.
Ellenben, ahelyett, hogy több évszázados vendégséget élvezett volna a Fal árnyékában, hazafelé vette az irányt, meg sem állt Budáig. Addig-addig nézte, amíg ki is nézte magának, tetszetős kis hely, gondolta, jó lesz neki székhely gyanánt. Ezzel kezdődtek a bajok.
Nyírfa
@Nessy: Az indiaiak szerint náluk járt, az ő kultúrájukkal ismerkedett, Buddhával, a hinduizmussal. Nagyra tartják.
Néhányszor megfordultam a krisnásoknál , történelemformáló prófétaként tisztelik Jézust. Amit nekik köszönhetek, azt sosem felejtem: megtapasztaltam az egységélményt.
Ghandi óriás! Abszolút példakép. De nagy hatással volt rám Pál apostol első levele a korinthusiakhoz is.

Ha elmegy a kedvem, van mihez nyúlnom. Ahogy említettem a krisnásoknál megtapasztalt egységélményt, majd Pál apostol levelét...voltaképpen ugyanarról szólnak: a szeretet megéléséről.
legott
A Fidesz eltörölte az őskort.

Ez történelem hamisítás !!!
Nessy
@Nyírfa: Buddha és Allah hívei is prófétaként tisztelik Jézust! Engem most szenteste a pannonhalmi főapát éjféli szentbeszéde érintett meg! Valóban Isten gyermekének földre szállásáról, a szeretetről és megbékélésről beszélt!
Csizmás Kond
...ki tudna mesélni valami szépet és valódit az őskorról ?
Nyírfa
@Nessy: Sok nép tiszteli - szóban.
Egyszer, nagy vehemenciával azt kívántam,hogy megtapasztalhassam, valójában mit érek, csak papolok a szeretetről, vagy jelen életemben valami kis közöm is van hozzá.
Megkaptam. Életem legnagyobb válsága, legfájdalmasabb időszaka következett.
Hát, csak óvatosan a kívánságainkkal! :)
Qqberci
@Sámannus: "A matyarok má a zőskorban ereszkedtek le ide." A Szíriuszról...
Nessy
@Csizmás Kond: És a középkorról? Mondjuk a szent inkvizícióról, a keresztes háborúkról, a hittérítés áldozatául esett kultúrákról? Sok minden maradt fenn a régi időkből, ami igenis fontos. Jó, az őskor matriarchátusa ma nem lenne trendi.
namihami
@Szeparepa2: Ez csupán szemantika. A Fidesz abban a pillanatban, mint főnix a hamvaiból, ébredt, ahogy az Új Teremtő Isten az általa kreált földre tette Szent Lábait. Körbenézett, látva, hogy nincs Szájer, Dajcs, Szijjártó és a többiek--hát gyorsan kreálá őket. És, látván, hogy ez jó, folytatá a többiek és a rajongók megteremtésével. Ezáltal népesült be a Föld fideszfunkcionáriusokkal és hívőkkel. Akiket aztán követték az EMBERek is.
De az már egy másik történet.
Yoda69
@Csizmás Kond: Ezek szerint te nem hiszel a Darwini evolucioban. Szerinted - gondolom - lapos a fold, es orban teremtette a vilagot.
Csizmás Kond
@Nessy: A középkornak már van írásos történelme.
Csizmás Kond
@Yoda69: ...hát...téged nézve kéne...:)
Csizmás Kond
@Szeparepa2: azon csodálkoztam volna el nagyon ha leírtál volna legalább egy értelmes félmondatot...és melyik része a bibliának a zsidó fele ?
...és ősök...hát ez az ami neked nincs...akár a sárgarépának.
Nessy
@Szeparepa2: Az emberi butaság térben és időben végtelen.
Gauntlet
@Csizmás Kond: mindkettő - mivel Jézus zsidó volt !
Gauntlet
jó hülyék hogy ebbe belenyúlnak !
eszementek !!
silber13
@Nessy: Ez nem más, mint a" Historiae Brutalicum kalericum"

rutalicum kaslerimbr
Csizmás Kond
@Gauntlet: ...még nincs szilveszter vazzze..de te már puffogtatsz...a zsidó eredetileg judeait jelent de Jézus názáreti volt...
...és biblia idézz egy részt amit zsidó írt...
silber13
@Csizmás Kond: -esetleg olvasanál valmit az Altamirábn található " lebukó bölénről, va a willendorfi vénuszról
Csizmás Kond
@silber13: ...esetleg már olvastam...de egyik sem történelem...
Nessy
Nem gond! Majd megtanulnak a nebulók egy mitikus Honfoglalás történetet.
Az EMMI meg pályázatot ír ki az udvari költők számára "A magyarok hőstörténete és honfoglalása" című nagy eposzra! Amit Ákos megzenésít, Vidnyánszki színpadra állít.
Rockxy
az őskor nem bizonyított, sőt, a régészeti leletek, amit ma eltitkol a naaagy tudomány, azt mutatják, hogy az "ősember" előtt millió évekkel már fejlett kultúrák léteztek a Földön.
de egyszerűbb azzal hülyíteni a népességet, hogy a majomtól származik, mert akkor úgy is viselkedik mint egy maki.
lásd: ótás
division
@Rockxy: Sok minden nem bizonyított valóban, de azért az "ótás" sok emberi életet menthet meg, és segíthet visszatérni a normálisabb éltbe.
division
@Csizmás Kond: Mint vársz ettől a trágár répától, értelmes hozzászólást? Valamikor az őskorban más neveltetést kaphatott:-)
voltmárjobbis
Helyette az orbáni korszak imádata az egyház támogatásával.
silber13
@Csizmás Kond: És olvass ey keveset Stoneenge-ről... eyé ként sjnálom gyeekeket, mert olyan úly miniszterük van, mint Kasler, e vadi szakbarbár.
Csizmás Kond
@silber13: Ember te most itt nekem szabadidős programot csinálsz vagy csak szórakozol ? Mi köze mindezeknek a cikkhez ?
Amúgy Stonehenge egy újkori képzeletbeli építmény ami szintén nem történelem.
És szerintem te nem sajnálsz senkit csak kampányolsz. Az hogy az őskori történelem nem lesz tantárgy attól még senki nem lesz butább sőt ha a saját eredettörténetét próbálják beleverni a kis fejébe sokkal okosabb lesz mint a ma itt ellenkező és írogató apukák vagy anyukák akiknek amúgy sem az őskorról sem a saját történelmükről fingjuk sincs.
Nessy
@Csizmás Kond: Attól függ, egy tudományos eredet történetet, vagy egy mítoszt tanul a nebuló.
Qqberci
Pedig azért a cromagnoni orbánviktorról kellene...
Csizmás Kond
@Nessy: ...tudományos eredettörténet sincs...ami a legvalószínübb az az elfogadható...és van amihez hasonlítsunk.
silber13
@Nessy: N s kínlódj girhessel,ő most kötekedő és észosztó pillanait éli.egyébként a gire általa rám sütött ampánolás lleinkább az Erdélyben élő magyarok tulajdonsága a csúti kétlábon járó söröshordó és a csúti szélhámostól várt nem kevés pénz reményében történik
Yoda69
@Rockxy: Nekem inkább az tűnik a nép hulyitesnek hogy egy szuperhatalom 6 nap alatt teremtette a világot, a hetediken pedig pihent.
kereső
A következő az evolúció és fejlődés történet kivétele lesz? Ezek tényleg sötét középkort akarnak.
Béla333
Minél kevesebbet tudnak a gyerekek, annál kevesebbet kérdeznek.
tudode
Nehogy megtudják a nebulók, hogy a vályogházból a kolostorba vágyó felcsúti nemzetvezető honnan is származik:
.
---- Fidesz evolúció
www.youtube.com/watch?v=llEmY6yushQ&t=12s
----------------------
.
Késsel, és villával már megtanulták a potrohukat "is" teletömni!
kokopelli
@Szeparepa2: ..a kormány arra vár,hogy végre visszaérjen az az emberük,akit visszaküldtek,ill. megbíztak az ellen-
őrzéssel!Ez a tudós nem az,aki anno a mumiákat vallatta ki!
verőce21
Az őskort Kr.e. 3000-ig számítják! (Az őskor művészetéről illene tudni, bár a keletkezésük meghatározhatatlan.)
Az Ókorba számít már az egyiptomi piramisépítések többsége, a görög, a római kultúra...és a korszak a Catalaunumi csatával zárult Kr.u. 451-ben!

De úgy látszik, hogy eddig is hiába tanították az iskolában az őskort, mert az itt hozzászólók többsége mégis teljes sötétségben van ezzel kapcsolatban...!
Tényleg jobb lenne, ha az Őskor helyett a "hőskorról" tanítanának...!
legott
Utánam a vízözön...
Ja nem, én vagyok a vízözön után - időszámításunk közben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.