Magyarország továbbra is rendkívül vonzó a külföldi diákok körében, "az idén nyolc újabb országgal kötöttünk megállapodást, így már 77 országból fogadunk ösztöndíjas egyetemi hallgatókat" – írta szerdai Facebook-bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó: Magyarország rendkívül vonzó a külföldi diákok körében

Szijjártó Péter kifejtette: az idei tanévre 25 százalékos növekedés után 35 714-en adták be jelentkezésüket, közülük végül 4132-en kezdhették meg tanulmányaikat; jelenleg 10 803 hallgató vesz részt a Stipendium Hungaricum programban.

A miniszter hangsúlyozta: a programban nagy hangsúlyt kap a magyar mint idegen nyelv oktatása, valamint bevezették a magyar kultúra megismertetését is.

A 2021-2022-es tanévvel kapcsolatban 13 újabb országgal "állunk tárgyalásban" a csatlakozásról, és 29 magyarországi egyetem 614 ösztöndíjas képzési programjára jelentkezhetnek a külföldi fiatalok – közölte a tárcavezető.

(MTI)

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Gunarnyaku, mit tolsz? Nekem is kene ebbol a szerbol! Vajon melyik kulfoldi diaknak vagya a lebutitott Corvinus, a szentfazek Pazmany, de a mar sokat veszitett ELTE is? (Najo, TALAN meg az elte). Tudod, hova jottek szivesen a kulfoldi diakok? A CEU-ba, te anyad szegyene, amit elzavartatok Becsbe, mert ket diplomat mert adni a vegzos diplomasainak! Pedig minden feltetelt teljesitettek a Magyarorszagon valo maradashoz, - orban egyszeruen csak nem szignalta a maga reszerol a papirokat, ezert a CEU-nak el kellett hagynia az orszagot, ha az uj tanevet zokkenomentesen el akarta kezdeni.
Fekudj ossze inkabb a duro dorika konyv- es meseegetovel, mert kb. egy szinten van a tudasotok
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Gunarnyaku, mit tolsz? Nekem is kene ebbol a szerbol! Vajon melyik kulfoldi diaknak vagya a lebutitott Corvinus, a szentfazek Pazmany, de a mar sokat veszitett ELTE is? (Najo, TALAN meg az elte). Tudod, hova jottek szivesen a kulfoldi diakok? A CEU-ba, te anyad szegyene, amit elzavartatok Becsbe, mert ket diplomat mert adni a vegzos diplomasainak! Pedig minden feltetelt teljesitettek a Magyarorszagon valo maradashoz, - orban egyszeruen csak nem szignalta a maga reszerol a papirokat, ezert a CEU-nak el kellett hagynia az orszagot, ha az uj tanevet zokkenomentesen el akarta kezdeni.
Fekudj ossze inkabb a duro dorika konyv- es meseegetovel, mert kb. egy szinten van a tudasotok
tudode
Röhej!
.
----- A keleti nyitás miatt érkező külföldi diákokra a sokszorosát költi az állam, mint a hazaiakra
.
g7.hu/kozelet/20181018/a-keleti-nyitas-miatt-erkezo-kulfoldi-diakokra-a-sokszorosat-kolti-a-magyar-allami-mint-a-hazaikra/
-------------------------
.
Pedig ha tandíj lett volna a Soros ösztöndíjasnak, nem kellene koslatnia egy piti pasas kénye kedve szerint, miután elvégezte a piszkos melót, elhasználta a lepénylesőjét
.
----- Orbán Viktor a TANDÍJRÓL
www.youtube.com/watch?v=bGjX-ihnA4E&t=79s
-----------------------------
,
Mit is üzent az elszabadult hatlövetű a fiataloknak. Azt, hogy a szabadság nyugatról gyün
.
----- Orbán Viktor üzenete a fiataloknak 2007-ből
www.youtube.com/watch?v=NtKwEovr5Wo&t=7s
----------------------------
.
Miután milliók kénytelenek tengetni az életüket ebben a mocsokban!

.
.

.
.
Lepényleső
..az,mert nem kell a távol-keletre utazniuk hogy egy diktatúrát láthassanak közelről?
Ludmilla
főképp a CEU és a szír diákok zaklatása után... ugyan,kengyelfutó
Gazella
Jó reggelt :D
Kávét kortyolgatva vigyorogva , pont kakadu rongyképe csatlakozik felém :a mélyen vogyorogva olvasom a cikk elejét..
Külfóldi diákok inkább Bécsbe msnnek a CEU-ra tanulni ;)
Nekünk egy rongyrázó zsebekbe Budapestünk van, nem pedig Bécs.
lampa laz
Főleg azok jönnek akik teljes tanulmányi költségét mi finanszírozzuk.
Jozefina
A magyar diákok jó része (szerencsére) Hegyeshalmon túl jár egyetemre!!!
jesz
ja, szeretnek itt, főleg az irániak, és néhány bozótlakó afrikai(ez utóbbiak viselkedése elborzasztó)
gina
Te csak tudod vizfejü. lehet te is odatartottad egynek a feneked, már furcsa lenne ha te nem lennél homo... undoritó egy féreg !!!
Peller Anikó
@jesz: Magyarország rendkívül vonzó a külföldi dákók körében.
kokopelli
@Jozefina: ...vagy már 18 évvel ezelőtt megpattantak az országból a gyerekkel! Nem rossz a tökéletes nyelvtudás
a felsőfokú végzettséghez! (;-)) A pénzen vett nyelvizsa-bizonyítvány nur ein Batzen Scheiße !!
kissé felnőttem
igaz kis pedró ingyen idehozzátok a nép pénzén tanul aztán internacionalistává fejlődnek. aztán imájába foglal titeket ? neki még tudtok hazudni nekünk már nem.akkor a migránsokkal hogy is vagytok ? ja na látod , a hazug ember meg a Sánta kutya esete nagyban
Béla333
2020. márc. 18.
"Bírósági felülvizsgálatot és azonnali jogvédelmet kért 13 iráni egyetemista, akiket a napokban utasítottak ki Magyarországról. Mindannyiuk ellen a járványügyi szabályok megsértése miatt indított eljárást a rendőrség. Közbiztonsági veszélyre hivatkozva még ma délelőtt fel akarták őket tenni egy katari gépre, de amíg a bíróság nem dönt legalább az azonnali jogvédelem ügyében, addig biztosan nem toloncolhatók ki. Az egyetemisták egyikét, aki semmi törvénybe ütközőt nem követett el, a Magyar Helsinki Bizottság képviseli az idegenrendészeti eljárásban."
www.helsinki.hu/az-irani-diakok-kollektiv-kiutasitasa-jogellenes-es-eletveszelyes/

Nyilván szeretik a külföldi diákok a maffia kormányt...
kokopelli
@kissé felnőttem: ...talán azok jönnek,akiknek az ottoni kormányuk állja a lóvét,de a "szuahéli" mellé tanult magyar
nyelvvel nem kap melót nyugaton!... miért is menne haza?
kissé felnőttem
@kokopelli: de képmutatásból teszik, hogy mennyire nemzetköziek hát ez is olyan Rákosi - Kádár ötlet volt annó aztán előveszik hogy ... Kórház meg szakmunkásképző Vietnamba 3 hónap múlva meg lebombázták kb a fél világ testvérünk volt.
Peller Anikó
@sgl: ne becsüld le a magyar hányokat, oh pardon, lányokat.
Peller Anikó
@Béla333: márciusban: "Az iráni egyetemisták a Szent László Kórházban voltak elkülönítve. A hatóságok szerint ott azonban egyesek megszegték a járványügyi előírásokat és nem engedelmeskedtek az egészségügyi személyzetnek."

Az arabok megszegték a járványügyi előírásokat és nem engedelmeskedtek az egészségügyi személyzetnek a kurvaannyukat. Be se kellett volna engedni őket, de az a kis dollár nagyon csábító az egyetemeknek.
kokopelli
@kissé felnőttem: Ahol lakom,ott volt egy aranyos doktor-bácsi,akinek aki a fiát sehol (NSzK ill. Ausztria) nem tudta
az orvosi szakra betuszkolni!A vége az volt,hogy egy valagnyi pézébe került,de Bpest. bejött neki!Azt nem tudom,hogy meddig tanulta nyelvet a fia,mert az apja feladta nálunk a praxisát!Drága volt a fia,vagy tényleg nyugdíjba ment!?
csak úgy....
@kokopelli: külföldi fizetös diákokat fölvételi nélkül fogadnak a magyar egyetemek! akinek van pénze és türelme,akár dokit is csináltathat magyarországon a kölökböl!
csak úgy....
@Peller Anikó: mert a magyar nem szeg meg semmit.. :) néha még egymást is.
Peller Anikó
@csak úgy...: Próbálnál csak te megszegni valamit náluk, marha oda lenne kedved menni hozzájuk, márha.
kokopelli
@csak úgy...: ugyanarról " beszélünk"! Nem baj,ha hülye,a papa azt is elboronálja!" Természetesen röhögés volt anno mifelénk,de abban is biztosak voltunk,hogy a "fiú" valahol máshol fogja a praxisát megnyitni!!"!
csak úgy....
@Peller Anikó: ezzel azt akarod mondani,hogy az arab országokban nagyobb a setétség mint orbanisztánban? :)
kissé felnőttem
@kokopelli: Akkor egy tanácsom tedd ahová akarod
Az hogy forogsz a csajok után azzal semmi bajom de a te nyakad fog megfáradni.Egy jön szemből nézd meg alaposan előről.
Elhúz melletted egy hátulról őt jól nézd meg hátulról a kettőt tedd össze és mindet láttad pörgő nyak nélkül sok sikert ezt nekem 16 évesen már elmondták akkor 1963-at irtak
human
"77 országból fogadunk ösztöndíjas egyetemi hallgatókat"
Szóval Szijjártó arra büszke, hogy azért vonzó a magyar felsőoktatás a külföldiek számára mert INGYENES!?
Hát ja. Míg a külföldi diákok állami támogatása nő - azaz mi fizetjük ezt is - addig a magyar diákok külföldre kénytelenek menni minőségi oktatásért.

"A keleti nyitás miatt érkező külföldi diákokra a sokszorosát költi a magyar állam, mint a hazaikra"
g7.hu/kozelet/20181018/a-keleti-nyitas-miatt-erkezo-kulfoldi-diakokra-a-sokszorosat-kolti-a-magyar-allami-mint-a-hazaikra/

"A "keleti nyitás" jegyében most szeptembertől közel ötszáz külföldi diák kezdi meg tanulmányait hazai állami egyetemeken, akiknek a magyar állam fizeti a képzését és ad nekik ösztöndíjat. "
www.napi.hu/magyar_gazdasag/tobb_szaz_kulfoldi_diak_kap_magyar_osztondijat.586444.html
Peller Anikó
@csak úgy...: Így is lehet fogalmazni, de órbaszisztán is nagyon igyekszik. Minél hülyébb annál jobb.
csak úgy....
@Peller Anikó: míg nem jártál dubaiban,addíg erröl ne dumálj!
Eladott Ország
A türköknél vonzó a magyar egyetem? Türköm, türköm mondd meg nékem, megfelel e kégli ezen a környéken?! Minden magyarok – türkök, kipcsakok – vezére. A hun-türk eredet, aminek az alapján állnak valami olyasféle összekapcsolás, mint mondjuk az ajtó-szekér eredet, amennyiben mindkettő fából van – azaz a hun és a türk még a fa alatti száraz levél szintjén sem kapcsolható össze. Ja és persze semmiféle rokonságban nem állnak, kivéve ha például a mohácsi csatát rokoni találkozónak tekintjük – ha annak tekintjük, akkor áll a nyelvi rokonság is. Mi az, hogy „Három szoba, három gyerek, négy kerék”? Számháború? Nem. Nincs oktatás leépítés se. Egyszerűen csak szükségtelen az idejétmúlt népoktatás. A népnek már nem kell tudni háromig, négyig, de még kettőig se számolni. Addig jó, hogy „egy a vezér, egy a zászló.”
Nyírfa
@human: És ezzel még büszkélkedik...ilyen fokú korlátoltsággal miniszteri pozíciót betölteni, rajtunk kívül, csak egy világvégi fejlődő országban lehet.
Eladott Ország
@sgl: Amit fideszék mondanak annak inverzét kell érteni.
Eladott Ország
@Szeparepa2: ma, 16:28 ☻ "2016-ban a hat türk nyelvű muszlim ország a világ GDP-jének 1,51%-át adta, a török líra meg azóta elég látványosan gyengélkedik), ha nagyvonalúan meg is feledkezünk arról, hogy Orbán Viktor biztosítja az egyik legolcsóbb munkaerőpiacot (milliárdos, bőkezű állami támogatással megspékelve) a már sokezerszer eltemetett, haldokló Nyugat multinacionális vállalkozásainak, hogyan áll össze koherens egésszé az, hogy muszlim diktátorok kegyeit keresi a világ egyik legnyomorúságosabb országában. Én nem tudom, hogy ezelőtt húsz évvel bárki nagyobb tételben fogadni mert volna arra, hogy egyszer ide is eljutunk. Abban sem vagyok biztos, hogy maga a főszereplő nem görnyedt volna ketté a röhögéstől, ha valaki azt mondja neki, hogy 2018-ban Kirgizisztánban keresi majd a Nyugat felé áramló virágzó keleti tőkét, és – utolsó igazi, gyökeres mélykeresztényként – muzulmán despoták oldalán harcol majd az Európába özönlő iszlám ellen. De hogy ezen az egészen már se röhögni, se sírni nem lehet, az egészen biztos.
A türk tanács tagállamai egyre fontosabb szerepet játszanak a magyar külpolitikában. Törökországgal, Azerbajdzsánnal és Kazahsztánnal évek óta stratégiai partnerség szintjén vannak a kapcsolatok, és ez a cél Kirgizisztánnal, illetve Üzbegisztánnal is. A magyar állam 595 állami ösztöndíjat fizet a hat türk nyelvű ország Magyarországon tanuló fiataljainak, és ezt a számot emelni fogja. A magyar Eximbank pedig 1,5 milliárd dolláros hitelkeretet nyitott meg a hat türk nyelvű országgal való gazdasági együttműködés, a befektetések fejlesztése érdekében."
Sámannus
Látod lebuktál. A magyarok menekülnek a nagy jólétből. Addig hőbörögtök míg szét nem veritek az országot. Szarostökűkém.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.