Magyarország továbbra is rendkívül vonzó a külföldi diákok körében, "az idén nyolc újabb országgal kötöttünk megállapodást, így már 77 országból fogadunk ösztöndíjas egyetemi hallgatókat" – írta szerdai Facebook-bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó: Magyarország rendkívül vonzó a külföldi diákok körében

Szijjártó Péter kifejtette: az idei tanévre 25 százalékos növekedés után 35 714-en adták be jelentkezésüket, közülük végül 4132-en kezdhették meg tanulmányaikat; jelenleg 10 803 hallgató vesz részt a Stipendium Hungaricum programban.

A miniszter hangsúlyozta: a programban nagy hangsúlyt kap a magyar mint idegen nyelv oktatása, valamint bevezették a magyar kultúra megismertetését is.

A 2021-2022-es tanévvel kapcsolatban 13 újabb országgal "állunk tárgyalásban" a csatlakozásról, és 29 magyarországi egyetem 614 ösztöndíjas képzési programjára jelentkezhetnek a külföldi fiatalok – közölte a tárcavezető.

(MTI)

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Gunarnyaku, mit tolsz? Nekem is kene ebbol a szerbol! Vajon melyik kulfoldi diaknak vagya a lebutitott Corvinus, a szentfazek Pazmany, de a mar sokat veszitett ELTE is? (Najo, TALAN meg az elte). Tudod, hova jottek szivesen a kulfoldi diakok? A CEU-ba, te anyad szegyene, amit elzavartatok Becsbe, mert ket diplomat mert adni a vegzos diplomasainak! Pedig minden feltetelt teljesitettek a Magyarorszagon valo maradashoz, - orban egyszeruen csak nem szignalta a maga reszerol a papirokat, ezert a CEU-nak el kellett hagynia az orszagot, ha az uj tanevet zokkenomentesen el akarta kezdeni.
Fekudj ossze inkabb a duro dorika konyv- es meseegetovel, mert kb. egy szinten van a tudasotok
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@human: És ezzel még büszkélkedik...ilyen fokú korlátoltsággal miniszteri pozíciót betölteni, rajtunk kívül, csak egy világvégi fejlődő országban lehet.
Eladott Ország
@sgl: Amit fideszék mondanak annak inverzét kell érteni.
Eladott Ország
@Szeparepa2: ma, 16:28 ☻ "2016-ban a hat türk nyelvű muszlim ország a világ GDP-jének 1,51%-át adta, a török líra meg azóta elég látványosan gyengélkedik), ha nagyvonalúan meg is feledkezünk arról, hogy Orbán Viktor biztosítja az egyik legolcsóbb munkaerőpiacot (milliárdos, bőkezű állami támogatással megspékelve) a már sokezerszer eltemetett, haldokló Nyugat multinacionális vállalkozásainak, hogyan áll össze koherens egésszé az, hogy muszlim diktátorok kegyeit keresi a világ egyik legnyomorúságosabb országában. Én nem tudom, hogy ezelőtt húsz évvel bárki nagyobb tételben fogadni mert volna arra, hogy egyszer ide is eljutunk. Abban sem vagyok biztos, hogy maga a főszereplő nem görnyedt volna ketté a röhögéstől, ha valaki azt mondja neki, hogy 2018-ban Kirgizisztánban keresi majd a Nyugat felé áramló virágzó keleti tőkét, és – utolsó igazi, gyökeres mélykeresztényként – muzulmán despoták oldalán harcol majd az Európába özönlő iszlám ellen. De hogy ezen az egészen már se röhögni, se sírni nem lehet, az egészen biztos.
A türk tanács tagállamai egyre fontosabb szerepet játszanak a magyar külpolitikában. Törökországgal, Azerbajdzsánnal és Kazahsztánnal évek óta stratégiai partnerség szintjén vannak a kapcsolatok, és ez a cél Kirgizisztánnal, illetve Üzbegisztánnal is. A magyar állam 595 állami ösztöndíjat fizet a hat türk nyelvű ország Magyarországon tanuló fiataljainak, és ezt a számot emelni fogja. A magyar Eximbank pedig 1,5 milliárd dolláros hitelkeretet nyitott meg a hat türk nyelvű országgal való gazdasági együttműködés, a befektetések fejlesztése érdekében."
Sámannus
Látod lebuktál. A magyarok menekülnek a nagy jólétből. Addig hőbörögtök míg szét nem veritek az országot. Szarostökűkém.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.