Bár az utóbbi hetekben több olyan kutatás is napvilágot látott, melyek szerint az ellenzéki összefogás győzne, ha most lenne országgyűlési választás, nem biztos, hogy ezek helytállóak.

Hiába vezet az ellenzék, most is fideszes többség lenne a parlamentben
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A 444.hu elemzése szerint korántsem annyira biztos, hogy már többen vannak a kormány távozását óhajtó szavazók.

Az látszik, hogy a 2018-as választás után nagyon összeomlott az ellenzéki szavazótábor, de a 2018 végén kezdődött rabszolgatörvény-tüntetések óta szinte folyamatosan araszol felfelé.

A Fidesz egyetlen komoly felívelése a COVID-19 járvány első hullámának idejére esett, mostanra viszont mintha tényleg hajszálnyi hátrányba került volna a hat ellenzéki párttal szemben.

Csakhogy az is látszik, hogy alig volt 2018 eleje óta olyan pillanat, amikor tíz százaléknál kisebb lett volna a különbség a közvélemény-kutatások szélső értékei között.

A hibalehetőség mindig fennáll, hiszen a közvélemény-kutató intézetek függetlensége többnyire nem adott, és még egy rakás egyéb tényező is befolyásolja a felmérések eredményét.

Az összegzés arra jutott, hogy a november végi-decemberi közvélemény-kutatások által felmért,

átlagosan 50,7:49,3 arányú ellenzéki vezetés a belföldi szavazatokban 53 százalékos arányú Fidesz-KDNP többséget hozna a parlamentben.

(A választókerületek részrehajló átrajzolása, a gerrymandering okozza, hogy ellenzéki szavazattöbbség mellett is simán létrejöhet fideszes parlamenti többség.

Sőt, ha korrigálják a becsléseket az utóbbi hónapokban hiányzó közvélemény-kutatások legvalószínűbb eredményével,

akkor már a mandátumszerző szavazatok között is 49:51 arányú kormánypárti vezetést regisztrálhatnánk.

Az pedig 57 százalékos Fidesz-KDNP többséget jelentene a parlamentben.

(444.hu)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csibi
@tudode: Szavazz a Magyar Cigányok Fasisztaellenes Szövetségére! (MACIFASZ)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Már az is kecsegtető lenne, ha őfélesége nem tudna "hadicselekkel" összekaparni 2/3-ot, mert a pösszentett diktaTŰRHÁJÁT neki kell befejezni, miután kofakaratés, hadicseles, karaktergyilkos, kleptokráciájának hírmagja ne maradjon az ország nyakán! Okulva az ellenzéki zavarkeltésein!
.
Annak érdekében, hogy egy szakértői kormány tisztalappal kezdje el a IV. köztársaság felépítését!
Csibi
@tudode: Szavazz a Magyar Cigányok Fasisztaellenes Szövetségére! (MACIFASZ)
Nessy
@tudode: Miért ne tudna? Per pillanat kb. 49% szavazat jelenti számukra a 2/3-t. Aztán majd az ellenőrizetlen levelezőtagozatosok, meg a voks turisták is besegítenek azért pár milliárdért, amit kaptak, kapnak.
ómió
Be ne valljátok, hogy hazudoztok, efftársak!
kissé felnőttem
nem a ki vezet a végénnel van gond. ?azzal hogy aki csal azzal nem lehet se vitázni sem valós képet alkotni .Neki minden rózsaszin. Az hogy a szócsövek ellenségnek nevezzenek azért mert mer valaki másképp álmodni gondolkodni és tenni .? Az ellehetetlenités része volt a Dunapart is . Megállnak még előtte vagy menjünk északkoreába ? átnevelőlő táborba? lassan ez is képbe jön?
gina
@Shikari: Mert ti vagytok a legnagyobb mocskos csőcselék !!!
gina
@ómió: Hazug a mocskos szaros Viktorod és elmebeteg bandája !!!
NKF
Már megint álmodik a nyomor!Lehet,hogy nem lesz 2/3-ad.De,hogy Ferenc testvér nem rúg
labdába az tuti!A Fidesz-be is van elég probléma,aláírom.A nagy Összefogás úgy jár mint
utoljára.Összefosás lesz a vége és majd készülnek a 2026-os választásokra.
Ezek mindig készülnek.Fletó mi a faszt rúgózik még?Jobb helyeken eltűnnek örökre!
A gyengébbek kedvéért!56-óta,2006-ban lőttek a magyarokra,magyarok!
Peller Anikó
@gina: "Hazug a mocskos szaros Viktorod és elmebeteg bandája"

A bandája nem elipszilonnal van? Lya, nem.
bence
@NKF: ! Álmodik a 2/3 nyomor ! A gyengébbek kedvéért a csőcselékre lőttek nem a magyarokra ! Ne erőlködj , mert az erőlködésnek befosás a vége !
Eladott Ország
@NKF: ma, 11:29 ♦ Nem "Ferenc testvérről" van szó, hanem nemzeti összefogásról. Egyébként jó ha a fidesznek a valóságban 1/3-os támogatottsága van a választók körébe, de az is tovább fog apadni. Már nincs olyan társadalmi réteg akikbe a fidesz nem rúgott bele! Orbán király rabló király töpreng fakó agyán, nézzük meg úgymond hogy is áll e parlag tartomány? Hoztam – e rontást eleget? Elégtelen munkabért, adónemek százait mit nyöghet majd a nép! Igaz uram! Uralkodásod szenvedi szép Hungária...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/104132816_2900833663298504_4087078465138245866_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=4Peq6IgFrfUAX8KAVIq&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=207dbfd99e6ded38f589ded8f265b7f3&oe=5FF67285
Béla333
Sőt! Ha az ellenzék győzne, akkor is a Fidesz akar kormányon maradni.
Lásd az Orbán által tisztelt és szeretett Fehérorosz vezetőt és az ottani választásokat.
Ezeket csak erővel lehet eltakarítani!
Nyírfa
Unom már ezt az állandó kuvikolást. Persze, hogy benne van a pakliban ez a lehetőség is, meg még sok más is. Ha nem hiszünk abban, hogy képesek vagyunk fordítani a sorsunkon, akkor úgy is maradunk, csak siránkozni nem lesz jogunk.
Ne felejtsük el, hogy karácsonykor együtt állt a Jupiter és a Szaturnusz, a " betlehemi csillag" !
lusta
@Nyírfa: Ez a lényeg. Hiába vezet az ellenzék, a választások után, akármi is történik, a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk fog qurmányozni. El kell bizonytalanítani a választókat. Ne is menjenek el. Minden esetre ez új fejlemény és látszik, tele a gátyó.
Nyírfa
@lusta: Legalább a 444 ne játszaná el a " tárgyilagos elemző " szerepét! Tényleg, mintha eleve lehetetlennek akarnák beállítani az ellenzék választási győzelmének, illetve kormányalakításának az esélyét.
Persze, hogy nem lesz könnyű menet, tisztában vagyunk vele, tapasztalatunk mint égen a csillag, de úgy neki futni, hogy úgysem sikerülhet, ezt még propagálni is, ez, kérem, aknamunka.
ómió
@gina: Azért lenne hazug bárki, mert te meg a mocskos bolsi tetübandád ezt hazudja rá?! Töröld le inkább a böszmeszart a szád széléről!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.