Négyszer is találkozott Svájcban Kósa Lajos azzal a csengeri örökösnővel, akiről azt hitte, hogy mesés örökség birtokosa. Egy alkalommal Zürichben két bankban és egy ügyvédnél is jártak közösen, hogy a fideszes politikus rendelkezhessen a nő állítólagos svájci bankszámlája felett. Az egyik privát bankban exkluzív környezetben fogadták őket.

Egyre hajmeresztőbb részletek látnak napvilágot Kósa Lajos örökösnő-botrányáról: négyszer tárgyaltak Svácjban

Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ha van a svájci bankvilágnak szívcsakrája, akkor az a Zürich központjában lévő Paradeplatz – kezdi cikkét a hvg.hu tényfeltáró újságírója. Valamikor 2016-ban ezen a téren bukkant fel két magyar állampolgár az egyik legnagyobb svájci bank, az UBS épületébe igyekezve: egyikük Kósa Lajos volt és vele tartott egy csengeri asszony is, P. Mária is.

P. Máriáról a fideszes politikus akkor még azt gondolta, mesés vagyon örököse. Ma már biztosan nem hiszi ezt, hiszen P. Mária (aki akkoriban még az Sz. Gáborné nevet viselte) jelenleg a rácsok mögött van, csalással vádolják. A vádirat szerint húsz embertől kért kölcsön mintegy 780 millió forintot egy – a valóságban nem létező – apai örökség felszabadítására – írja a hvg.hu.

A portál nyomozati iratokra hivatkozva azt írja, hogy azelőtt, hogy Kósa és P. Mária útnak indult volna a zürichi banknegyedbe, felkerestek egy svájci ügyvédet, Konrad R. M-et is, méghozzá abból a célból, hogy a fideszes politikus olyan ügyvédi meghatalmazást kapjon, ami alapján rendelkezni tud a csengeri nő állítólagos svájci bankszámlája felett. 

Kósa a rendőröknek azt vallotta: a svájci ügyvéd felvilágosította őket arról, hogy ő nem adhat olyan felhatalmazást Kósának, amivel a számla felett rendelkezni tudna, ezt csak a pénzintézetnél tudják elintézni.

Kósát nem faggatták a rendőrök a zürichi élményeiről, ő maga pedig azt vallotta, hogy – idézzük -

"a fent említett tárgyalások (...) azt a meggyőződést alakították ki bennem, hogy örökség nincs, Mária ezzel kapcsolatos állításai hamisak és ezek után a minimálisnál is kevesebbre korlátoztam a vele való kapcsolatomat."

Kósa egyébként a vallomásában azt állította, hogy hat év leforgása alatt összesen négyszer találkozott Svájcban P. Máriával.

"Kósa Lajos a tanúvallomásában azt nyilatkozta, hogy úgy fogadtak minket a bankban, mint a királyokat, és ezek után azt a következtetést vonta le Kósa úr, hogy nincs hagyaték. Elfogadott elég sok ajándékot és befektetéseket, semmit nem utasított vissza"

- mondta P. Mária a bíróságon Kósa kételyeivel összefüggésben.

Azt Kósa sem tagadta egyébként, hogy ne kapott volna ajándékokat P. Máriától. Korábban írtunk róla, hogy a csengeri nő egy francia bank, a Credit Industriel et Commercial 24,09 százalékát ígérte Kósának, aki el is fogadta az ajánlatot.

“A két ajándékozási szerződés megkötésének körülményeire nem emlékszem. Sz. Gábornéval kapcsolatban mindvégig az volt a magatartásom, hogy tőle semmit nem fogadok el, sem pénzt, sem ajándékot, sem egyebet”

– mondta Kósa rendőrségi vallomásában annak ellenére, hogy az ajándékozási szerződéseken szerepel az aláírása. Kósa azt is mondta, hogy ő az ajándékozási szerződéseket semmisnek tekinti, hiszen az ajándéktárgyak nem voltak az ajándékozó birtokában.

Forrás: hvg.hu

Címlapkép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Kupak Lala, akkor kovette el a bunt amikor elfogadta a csengeri no ajanlaltat. Lenyegtelen hogy hazudott a no vagy sem. Kupaknak azonnal jelentenie kellett volna a megvesztegetesi kiserletet. Ehelyett o belement a buliba, bizva abban hogy jo nehany milliard leesik majd neki.
Kupak ettol a pillanattol kezdve alkalmatlan barmilyen kozszerep betoltesere, megha kozvetlen csalast nem is kovetett el.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Kupak Lala, akkor kovette el a bunt amikor elfogadta a csengeri no ajanlaltat. Lenyegtelen hogy hazudott a no vagy sem. Kupaknak azonnal jelentenie kellett volna a megvesztegetesi kiserletet. Ehelyett o belement a buliba, bizva abban hogy jo nehany milliard leesik majd neki.
Kupak ettol a pillanattol kezdve alkalmatlan barmilyen kozszerep betoltesere, megha kozvetlen csalast nem is kovetett el.
simmering73
Kósa Lajos már önmagában hajmeresztő.
tudode
Azért a képen láthatóak is megérik a pénzünket
.
-------Orbán 2007-ből üzen mostani önmagának
www.facebook.com/ezalenyeg.hu/videos/265387294926637
..
!!!
Sámannus
Ilyen agyatlanok irányítják az országot, a maffia meg tarhál mint a zállat. Ennek a lököttnek is van vagy húsz fizetése, mégis átverik mint szart a palánkon, olyanért amire nincs is szüksége.
nezelodo
Kósa a fidesz állatorvosi lova, minden együtt van benne ami a szekta lényege.
csipetke
Úgy tűnik,már nemcsak rogán lett extra gáz a fidesznek,hanem Louis is
ómió
Csak nem Athina tesója volt az "örökhagyó"!? És hol a Korózs-videó? Most készül?
jesz
Kósa úr! Ne feledje...tagadni...tagadni...tagadni...
...abból baj nem lehet...ha mégis, akkor nem emlékszik semmire...
kissé felnőttem
hát azért félresikeredett hatalmi elit akar dirigálni aztrán csucs ragadozók vagy bűnözők a pénzért bármit is? hát nem kispályások.
tudode
@sgl: .
Ma már úgy befészekte magát a jelentéktelen kertitörpe, hogy még a járvány is jól jött számára, mivel egy nyamvadt kivevítőn sem lehetne visszhangozni, a koldusként a Szegény Dzsoni és Árfnika c. filmben azt, aki azt énekelte a kisebbséggel, hogy "rabLÓ voltam, könyvet veszektől az un. 2010-ben létrehozott SAJÁT ÁLLAM MODELLJÁIG,
..
www.youtube.com/watch?v=9MrXq6-Yrs4&t=35s
.
Amelynek a levét issza az ország!
.
De azért vannak orgánumok, amelyek megörökítik az egyeduralkodóvá lett, csodacsatár felcsúti nemzetvezető hadicseleit!
.
Úgy mint Gulyás Mártom Slejm, és Partizán összeállÍtásei, mint pl. arról, aki nem tesz eleget feladatkörében
.
----Polt Péter prostituált? (LMP - Politika)
www.youtube.com/watch?v=iSfRXBW4EaI
---------------------------------
.
Ezenkívül a 444 feldolgozásában pl.
.
----- Így lett Magyarország az új hidegháború egyik főszereplője
www.youtube.com/watch?v=ILxGCoxsnZ8&t=5s
---------------------------------
.
Nem kispályás a nemzethy kertitörpe!!!
csipetke
@sgl: 9:03 Szájer? Elképzelhető. Milyen jól mutatna a Karmelita ereszcsatornáján...
CsipkeRózsa
Ez nem tiszta korrupció volt? Egy ellenzéki képviselő ebben az esetben már egy-két éve börtönben ülne.
voltmárjobbis
"Sajnos az oltásoknál érezhető a baloldali kútmérgezés, a tapasztalatok szerint az emberek a nyugati vakcinákat jobban elfogadják – írja Facebook-bejegyzésében Kósa Lajos."
"A DK követeli, hogy Kósa Lajost vessék alá intelligenciatesztnek"
Nem itelligencia tesztnek, hanem drog/pszhiátriai tesztnek vessék alá.
ómió
@Szeparepa2: Na! Mit nem mondasz, bolsiék főcsáposa! Korózs efftársad a "NERnáci szabotázs áldozata" lett!?? Akkor véletlen se a leküzdhetetlen mocsokbolsi hazugságösztöneié?? A hazudjunk rá a másikra minden bolsi mocskot módié?? Igyekezz, bolsiék fajkreténje, mert ezt még nem sikerült lehazudnotok róla! Csalót "beszopni" meg elméletileg bárkivel megeshet, csakhogy nektek, bolsiknak ez se más, mint, hogy a történethez - itt a ziccer alapon - egy hazugságregényt is "hozzáköltsetek". Az meg maga a "csúcs", amikor azt hazudod ide, hogy a moslékkoalíciótok "tisztességes, őszinte, korrekt és nem trükköznek"! Ezt leírva a Lenin szobor véletlen se szakadt rád, bolsi fajgörény!? "Különleges anyagból" lehet az is! Hát, persze, végülis, milyen is lehetne, ha egy olyan bolsevik idol vezeti, aki nemcsak "elkúrta" - "nem kicsit, nagyon"(!) - de "majd beledöglött", hogy évekig úgy kellett tennie, "mint, hogyha kormányoztunk volna", de azért sikerült neki, mert jól hazudott "reggel, éjjel meg este"! Nálatok ez az "őszinteség, tisztesség, a korrektség meg a nem-trükközés" záloga, ugye!? Szóval, bolsi elmebajos tetühuszár, innét mocskolod a többit!? Nem mondom: tipikus "efftársi magaslat"! A latrinában!
kereső
Tényleg komolyan kérdezem: Mennyire kell hülyének kenni ahhoz, hogy elhiggye valaki, egy "tanyasi" magyar asszony megajándékozza az egyik legnagyobb francia bank tulajdon jogának 25%-val? Van-e biró, aki ezen nem röhögi el magát?
És ezzel a szellemi szinvonallal vezette éveken át a kálomista Rómát! Ez a fideSS-ben a szellemi csúcs.És ez az ember a magyar országgyűlés "védelmi" bizottságának elnöke, és mindennap ott ül és "véd" bennünket az operativ törzs ülésein. Szegény mi, szegény Magyarország!
Lepényleső
Mindenkinek megvan a párja,lám itt van erre ez a példa? A mérhetetlen de sosem látott pénz az intelligenciát simán
elvakítja,s mivel az sosem látott talán nincs is olyan nagy dolga?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.