Minél több ember, minél gyorsabb beoltásával lehet csökkenteni a koronavírus-járvány harmadik hullámának nagyságát – közölte a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szombaton a közmédiával.

Szlávik János azt mondta:

a napi új fertőzöttek és a halottak száma azt mutatja, hogy Magyarországon elindult a harmadik hullám. Ennek oka a brit vírusmutáns lehet, mert az jobban terjed, mint a vírus korábbi változata – vélekedett.

Szerinte más országok példáját tekintve nem lehet tudni, meddig tart majd az újabb hullám, de az oltások felgyorsulása javíthat a helyzeten.

Szlávik: a brit vírusmutáns miatt ugranak meg a számok, nyakunkon a harmadik hullám
Kép:MTI/Koszticsák Szilárd

A kínai vakcina megkapta az engedélyeket, így jövő héten már azzal is oltanak az orvosok

- tudatta.

Hozzátette:

egyelőre kórházakban, rendelőkben, oltópontokon adják be a vakcinát az embereknek, de tömeges oltás esetén megvan a terv, hogyan lehet bővíteni az oltópontok számát.

Szlávik János beszélt arról is, hogy az elmúlt hónapokban nőtt az oltási hajlandóság, de egyes embereknek fenntartásaik vannak a különböző helyekről származó vakcinákkal kapcsolatban.

A vakcinák hatásosságában vannak eltérések, de mindegyik megakadályozza, hogy a beoltottak kórházba kerüljenek vagy meghaljanak a koronavírus miatt

- hangsúlyozta a főorvos, aki ezért mindenkinek azt javasolja, ha értesítést kap, oltassa be magát bármelyik, Magyarországon elérhető vakcinával.

Forrás:MTI
Címlapkép:MTI/Koszticsák Szilárd

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Szlávik Mester!
Az ok a brit mutáns.
A brit mutássan szemben a Pfizer és a Moderna vakcina teljesít legjobban
Ezek után olttatni akarsz a kínai szenteltvízzel?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
hazudik ez a ripacs...kormányváltás után még üzemorvos sem...
Rockxy
mutasson már valaki egy fényképet arról az angol virrusról!
nyilván gépfegyver lehet nála...
és még a szlávik első hullájáról is.
simmering73
Szlávik professzor, ön csak a negyedik lett az üzenőfalon. 1.Orbán 2.Müller&Orbán vegyespárosban 3. Merkely. Kíváncsi leszek ki lesz a következő, aki bejelenti a harmadik hullámot.
kereső
@Qqberci: Itt a kormány válasza: a jövő héten nem oltanak Modernával, Pfizerrel is csak keveseket.Oltanak orrba-szájba a kinaival. Mennyi a "szavatossági ideje", hogy ennyire kell vele sietni???
Pálinkás Pál
@kereső: kicsit csúsztatsz...egyelőre nem kötelező...tehát azt tudják oltani " orrba-szájba " a kínaival ,aki hagyja magát...az meg ne reklamáljon!!!
justhpeter
Szlávik szeretne a Központi Bizottság póttagja lenni ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.