Szerdától két hét alatt több mint 465 ezer koronavírus elleni oltás beadására van lehetőség, ez több, mint amennyi embert eddig összesen beoltottak – közölte az oltási munkacsoport vezetője szombaton a közmédiával.

György István kiemelte:

ahhoz, hogy ezeket az oltásokat ténylegesen el lehessen végezni az kell, hogy aki értesítést kap, fel is vegye az oltást.

Jövő héten a háziorvosok 275 ezer adag Sinopharm- és AstraZeneca-vakcinát kapnak. Előbbivel korcsoporti korlátozás nélkül a krónikus betegeket, utóbbival a 18-59 éves krónikus betegeket oltják. Emellett a háziorvosok 10-10 idős embert kórházi oltópontokra irányíthatnak, ahol az érintettek Pfizer-vakcinát kapnak – ismertette.

A munkacsoport vezetője beszélt arról is, hogy a nyugati vakcinaszállítmányok továbbra is akadozva érkeznek, azokból a lakosság átoltását csak lassan lehetne megvalósítani. György István ezért nagy segítségnek tartja, hogy a kormány törekvéseinek köszönhetően sikerült oltóanyagot beszerezni Kínából és Oroszországból is.

A Sinopharm vakcinájából eddig 550 ezer, a Szputnyik vakcinából 46 ezer adag érkezett. A további orosz vakcinák szállításának pontos ideje még nem ismert, a kínai oltóanyagból viszont március 15-e után ismét 500 ezer adag érkezik

- mondta.

Kitért arra is: tömeges oltás esetén több mint 7100 helyen tudnak oltást adni, és egy hét alatt több mint 1,5 millió embert tudnak beoltani, ha elegendő vakcina áll rendelkezésre.

A Magyarországon elérhető vakcinák biztonságosak, mindegyikből több mint tízmillió adagot adtak már be világszerte

- mondta György István.

Forrás:MTI
Címlapkép:Pixabay

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
kinek fogják beadni?,, találnak annyi kísérleti nyulat.?..mellesleg..azon országok...ahol ezekkel oltanak...azok közül egyik sem arról híres hogy objektíven tájékoztatná bármiről is a világot...de mindenkinek lelke rajta...azért halkan megjegyezném...Kína rengeteg Pfzer vakcinát vásárolt...valaki mondja már meg ,miért?
tothjani
Angliában mára 14 milliót sikerült legalább az első adaggal.
Lepényleső
...s vajon mivel,- veszik rá őket,hogy vélhetően kísérlethez alanyok legyenek?
kereső
@Lepényleső: Magyarországon a tájékozatlanság okozta tudatlanság , a nemtörődömség butasága- amit a tv. monda az az igaz-igazi támogatás a kormánynak. Még ebben az életbevágó ügyben is.
kissé felnőttem
én két hét alatt akarok egy uj volvót, nos csak az akaratom meg a lehetőséghez a feltételeim az 1 és a 0 közt funkcionálnak.
orbán basa igéreteitől ápolónőknek meg az orvosainak igért pénzek sem érkeznek időben akkor mehet oltogatni, a körúti gázlámpákat és viszi a 133 bátor bohócot is hogy látványosabb legyen. Magad uram ha a szólgáktól irigyled a pénzt. haladunk merre is ???
kereső
@Peller Anikó: Az OGYÉI által kiadott leírás hosszú listát tartalmaz azokról a betegségekről, amelyek esetében az orosz vakcina nem használható. Akinek ezek közül semmiféle betegsége nincs, az szerencsés ember, és ritkaságnak számít. Néhány megjegyzés az orosz vakcináról szóló OGYÉI ajánlásból: "A készítmény más gyógyszerekkel kialakuló kölcsönhatásait nem vizsgálták." "A készítmény gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre gyakorolt hatását nem vizsgálták." "Interakciós vizsgálatokat nem végeztek. Más vakcinákkal történő egyidejű alkalmazását nem vizsgálták." "Az oltás terhesség és szoptatás alatt ellenjavallt, mivel ezen időszakok alatt történő alkalmazásának hatásosságát és biztonságosságát nem vizsgálták."
Nyírfa
www.ksh.hu/infografika/2020/nepesedesi_vilagnap_2020.pdf

Számít 10 millió ember? Sokaknak nem. Akár népességcsökkentő tényezőként is tekinthetnek a járványokra, és azok kezelésére. A szerintük kolonc néprétegek, népcsoportok elvesztését inkább üdvözlik mint siratják, intézkedéseikkel rá is segítenek az általuk előidézett folyamat betetőződésére.
Igen, ez a fasizmus fű alatti nácizmussá fajulása.
Nyírfa
@kereső: 10.38

És mi az, amit vizsgáltak? Azt már meg sem kérdezem, hogy a saját nem ajánlásaik tükrében hogyan merték kiadni az engedélyt. Ez bűntény.
ómió
Akkor most vizsgázik a "Krekó doktrína"?
kereső
@Nyírfa: Azt amit a kinainál. Semmit.
kereső
@Nyírfa: Ennek ismeretében nem gondolod, hogy ideje lenne az Európai Bizottságnak beleavatkozni, és leállitani az emberkisérletet Magyarországon?, mert az unió állampolgárairól van szó.
Nyírfa
@kereső: Dehogynem gondolom! Csak ők arra hivatkoznak , hogy ez belügy, ebbe nincs joguk beleszólni. És ez legalább akkora igazság, mint az, hogy valamilyen módon határt szabhatnának az önkényeskedésnek.
A magyaroknak kéne segítséget kérniük, azt nem utasíthatnák vissza.
Persze, a mi dolgunk eldönteni, hogy oltatunk vagy nem, és, ha igen, akkor hol, mivel, ki, mi iránt van bizalmunk.
Nekem egyelőre nemhogy bizalmam nincsen, de egyenesen irtózom a kormány és a hatóságok viselkedésétől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok