Sajtótájékoztatót tartott szerdán 15 óra körül Harangozó Bertalan, a Vas Megyei Kormányhivatal vezetője arról, hogy egymást taposták a várakozó idősek a szombathelyi oltópont épületénél, írja a Telex.

Mindenkitől szeretne „türelmet, együttműködést és fegyelmet kérni.

A kormányhivatal vezetője szerint a betegek felelősek azért, hogy egymást taposták az oltásra váró nyugdíjasok
Kép:Ugytudjuk.hu Facebook

Újságírói kérdésre kitért arra is, hogy végül is elnézést is akar kérni a kialakult helyzetért, aztán kifejtette, hogy ebben a végtelenül bonyolult logisztikában, ami a vakcináció megszervezését jelenti több tíz-, illetve több százezer ember tekintetében, igen sok szereplő együttműködésére van szükség, kezdve a háziorvostól az oltócsoportokon és kormányhivatalokon át a betegekig.

Ugyanakkor Harangozó szerint bár amellett, hogy szervezési problémák is voltak, a sor azért alakult ki leginkább, mert szerinte az oltásra váró idősek a számukra adott időpontnál hamarabb értek oda. Tehát fegyelemre volna szükség, hangsúlyozta Harangozó, „időpontra kell érkezni: akit 8-ra hívtak, az 8-ra jöjjön, aki 9-re, az 9-re”.

Harangozó szerint egyébként legfeljebb egy órát kellett várni, noha az úgytudjuk.hu már reggel is arról számolt be, hogy volt, aki másfél órát volt kénytelen sorban állni a kiírt időpontjához képest, mire rá került a sor.

Azt gondolom, hogy az életünk megér egy órát

– mondta még.

Az úgytudjuk.hu kérdésére, hogy kivizsgálják-e, miként kerülhettek ki nevek, tajszámok, mások számára látható személyes azonosító adatok az épület falára, Harangozó azt mondta, állnak elébe.

Forrás:Telex
Címlapkép:Úgytudjuk.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
2010 óta nem hallottam egyszer sem Orbánéktól, hogy a kormány tévedett volna. Valószínű azért, mert úgy gondolják Orbán az új Isten és az pedig nem téved. Mi azért idelent a Földön össze tudnánk gyűjteni néhány száz ordenáré hazugságukat. Innen ugyanis nagyon úgy látszik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tothjani
Érdekes hogy a Postán például ha 16 órára foglalok időpontot akkor 16 órakor felvillan a sorszámom, akkor is ha 100-an vannak és akkor is ha senki sincs.
solidedge
2010 óta nem hallottam egyszer sem Orbánéktól, hogy a kormány tévedett volna. Valószínű azért, mert úgy gondolják Orbán az új Isten és az pedig nem téved. Mi azért idelent a Földön össze tudnánk gyűjteni néhány száz ordenáré hazugságukat. Innen ugyanis nagyon úgy látszik.
balos
Rohadt szemétládák!A pénz tudják osztogatni,de a vírust ők gerjesztik,meg a pánikot a hozzá nem értésükkel!FARIZEUSOK!
kereső
Csinovnyik. Hát persze, hogy a beteg a hibás. "bonyolult logisztika"- volt rá másfél hónapotok, hogy lebontsátok a kormány oltási tervét névre, helyre, - és aztán hozzárendelni a vakcinát,és az időpontot. Ja, hogy nincs mit lebontani? Az gáz.Akkor rögtönözni kell- és káoszt csinálni.
balos
@kereső: A rendszarváltás óta ezt teszik!SIKERREL!
tudode
Valójában a munkaszervezéshez is érteni kell, és nem kárhoztatni a páciensekeke/klienseket!
.
Bármilyen munkahelyen káosszt okoz egy olyan vezető, mint pl. az, aki a Várkert Bazárt kétszer adta át
.
----- Várkert Bazár: kétszer adták át, omlik a vakolat
mandiner.hu/cikk/20150312_varkert_bazar_ketszer_adtak_at_omlik_a_vakolat. aztán ami az un. oltakozást illeti a felcsúti nemzetvezető abban a hiszemben volt, hogy egy hét vége alatt be lehet oltani a rettegésben élőket:
.
------ Orbán Viktor szerint egy hétvége alatt be tudnánk oltatni mindenkit, aki kéri
www.szabadeuropa.hu/a/oltas-orban-eu/31007528.html
-------------------------------------------
.
Honnan tudná, hiszen politiKÁVAL kezdte a pályáját, arra nem tartotta fatornyos falúja méltónak, hogy gyakorolja a polgármesterséget:
.
------ Van valami, ami még Orbán Viktornak sem sikerült soha
444.hu/2018/01/05/van-valami-ami-meg-orban-viktornak-sem-sikerult-soha
-------------------------------
.
Ráférne már az országra egy kis nyugalom/kegyensúlyozottság/következetesség, félrebeszélés nélkül%
.
!!!
Nessy
@kereső: Ebben a csodás rendszerben, melyet pártunk és kormányunk megszervezett egyetlen zavaró tényező van, a beteg! Erre tapintott rá a kormányhivatal felkent, és feltehetően hozzáértő vezetője. Feltételezem, hogy arra nem gondolt, aki messzebbről jön, tömegközlekedéshez van kötve, az akkor ér oda, amikor beérkezik pl. a busza! Vagy ha valakit elvisz a gyermeke munka előtt. Esetleg kísérni kell az idős pácienst, és akkor tud valaki vele menni. Ezek valós problémák. Valóban ezeket ilyen tömeges oltásnál nem tudják figyelembe venni, de megoldást akkor is kellene rá találni. Talán kevesebb embert kellene egy napra behívni, és előre megmondani, hogy a négy oltópont közül, hányasnál várjon. Az már nehezebb probléma, kimondani, hogy most a 9 órára hívottakat kérjük a 3- oltóponthoz. És így tovább. Persze, ha nincs egy oltópontonkénti időrendi névsor, ez sem megoldás, mert ellenőrizhetetlen az egész. Úgy, hogy először tessen gondolkozni, megszervezni, és akkor aki nem az időpontjára érkezett, békésebben áll félre, és vár, amíg szólítják.
kereső
@Nessy: Ehhez képest, a nagyon okosok az épület kinti falára tették ki a névsorukat, személyes adatok tömkelegével együtt. Hol a f****-ban ilyenkor a tudálékos Péterffy elvtárs? Vagy a beteg, idős embereknek nincsenek már személyiségi jogaik sem? Rájuk nem vonatkozik a személyes adatok védelme???Felháboritó!!!
Nessy
@kereső: Ezt el lehet kerülni, ha a páciens tudja melyik oltóponton hány órakor kell jelentkeznie, és ott valaki szépen kipipálja a névsorból, mondjuk a TAJ kártya, vagy egy beküldő papír alapján. És nincs probléma a személyes adatok világgá kürtölésével.
Péterfalvy valamikor ezért már reklamált,szankciókkal fenyegetett, manapság a legordítóbb adatvédelmi témákban is hallgat, mint a sült hal.
Aki Én
Az tény, hogy általában a sorbanálláshoz buta a magyar.
Olyan nincs, hogy valamihez ne az úton keresztbe, és egymás nyakában állnának sorba.
Borsó
@Shikari: Oké, most lebuktál. Te egész egyszerűen egy rossz gyermekkor miatt kialakuló, figyelemszajha vagy. Mindenhova beírod azt, ami szerinted a legnagyobb indulatot fogja kiváltani, és élvezettel lubickolsz a rád irányuló figyelemben. A kölykök a játékaikat vágják a földhöz ilyenkor, a felnőttek kinövik ezt, te meg így maradtál, így hát kénytelen vagy neten koldulni némi odafigyelést. Egy hosszabb terápia jót tenne. Esetleg egy párkapcsolat. Nőkben megvan ez a megmentő ösztön, próbálj becsajozni egyszer, utána jobban fogod magad érezni, aztán lehet saját véleményed is, nem kell majd mindig direkt provokálnod, csak hogy megszólíttasd magad.
gina
Csak annyi... alja balkán semmi több /////
jesz
az idősek már sok mindennel találkoztak az életük során...többek közt ilyen vadbarommal is..az ott tolongó idős, beteg, fáradt embereket nem a szél fújta oda, hanem ez a marha intézte rosszul...fogadok, hogy ő, meg a családja nem tülekedett amikor megkapta..

@Shikari: Te vadbarom! Először is nyugger a qurva anyág! Másodszor ők nem találomra mentek oda..több tiszteletet feléjük. Ha lenne anyád, akkor ő is ott tolongana, mert szeretne minél előbb védett lenni...érted, te majom?
jesz
@Shikari: Ez a harangozó pont olyan flegma szarházi, mint te vagy...
Lenne még néhány szavam, de úgysem értenéd..
Gazella
Kussban lennél jobban járnál! A hazugpropaganda nagy divat kapdbedenagyokkurafisok!!
justhpeter
Mit mondjon egy Orbán-nyalonc ? Ki lehet itt hibás a népen kívül ? Ezen debilek szerint a magyar lakosság 2 millió fideSS-hívőből és 8 millió hülyéből áll.
nezelodo
Most ebből a nyilatkozatból megtudhattuk, ha szétszéled, vagy egymást tapossák a legelőn a birkák, annak nem a juhász és a pulikutya az oka, hanem maga a birka!
Érdekes ez hallani a hatalom részéről ahol már azt is megszabják, hogy hogyan házasodjon, legyen-e vallásos, mikor és hányat szűljün, hogyan kell viselkednie, a nőnek, feleségnek, apának, milyen szellemiségbe nevelje a gyerekeit, előírják a nemi identitását stb! Csak pont azt és úgy nem sikerül megszervezni pld. a védőoltást, ahogy a csodálatos operatív törzs a Pintér féle eü. szakemberekkel felduzzaszatva előírja, Nem gondoltak a dakota vezéreink még arra, hogy ezt az egész folyamatot a szakemberekre kellene bízni, és nem basztatni őket naponta felesleges, és legtöbbször egymásnak ellentmondó utasításokkal, és ne lebegjen a fejük fölött az, hogy ha valami nemtetszőt mondanak vagy tesznek a járvány kellős közepén, akkor repülnek!?
Nessy
@nezelodo: A szaktudás bolsevik huncutság! (by Csurka)
Különben is a hülyeség állampolgári jog, és ők csak élnek ezen jogukkal!
És ezeket a ... mi fizetjük, nem is rosszul.
nezelodo
@Nessy: Jaj szerencsétlen Pesta bá"-t emlegeted, a mint a bolsevik huncutság megítélőjét! Gondolom a fekete volgában ezzel traktálta az Aczél Györgyöt, meg az állandóan velük lebzselő megyei PB titkárt a környékünkön való utazgatása során, és ez volt a fő étek az edericsi ajándék kastélyában ebére is amikor odalátogatott az MSZMP kultúrdiktátora! Akkor már annyira szerette az ötágú csillagot, hogy csak ötöt bírt elviselni, de azt is csak a konyakos palackon.
ómió
Ha ugyanarra az időpontra hivatalosak, akkor "nem annyira", ám, ha más-más megadott időpont helyett ugyanarra mennek, akkor igen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.