A köztévé péntek esti híradójában szerepel egy riport, amelyben az M1 stábja a Honvéd Kórház Covid-osztályán forgat.

Beengedték az M1 stábját a Honvéd Kórház Covid-osztályára – ez az első ilyen videó itthon Fotó: MTI/ Balogh Zoltán

A 24.hu emlékeztet, hogy eddig kizárólag csak az MTI fotósait engedték be a szigorúan elkerített osztályokra fotózni, így valószínűleg

ez az első olyan videó, amelyben láthatunk Covid-osztályt belülről, működés közben.

A riport 11 perc 40 másodperc környékén kezdődik, és alapvetően arról szól, hogy érdemes beoltani magunkat, mert bármilyen oltást is kapunk, kisebb eséllyel leszünk tőle nagyon betegek.

A köztévé videóját ITT lehet megnézni.

Más országok covid-osztályainak küzdelmeiről már láthattunk teljes riportokat is. A Telex számolt be pár napja arról, hogy a dunaszerdahelyi kórházban forgatott egy bő félórás dokumentumriportot a Covid-helyzetről a Paraméter szlovákiai magyar nyelvű médium. A lap hozzáteszi, hogy

a film azért is különösen megrázó, mert Magyarországon a jelenlegi helyzetben elképzelhetetlen, hogy egy kórházba beengednének független médiát, vagyis magyar nyelven, (többségében) magyar nyelvű kórházból és környékről ilyen filmet még aligha láthatott a nyilvánosság.

A film Laczkó Balázs orvossal indul, ahogy hajnalban megy munkába, egy 24 órás ügyeletbe. A videóból kiderül, hogy a kórházban egy emelet maradt csak a nem koronavírusosoknak, mindenütt máshol Covid-kezelés van, és még mindig nem elég a kapacitás. "2021 februárjában az egymillió főre jutó COVID-haláleseteket tekintve Szlovákia világelsővé vált. A koronavírus-járvány súlyos helyzetbe sodorta a Dunaszerdahelyi járást, amely a január-februári időszak legfertőzöttebb régiója lett. A dunaszerdahelyi kórházban 2020 októberétől 2021 február közepéig 757 COVID-beteg fordult meg. Minden harmadik páciens meghalt. Az egészségügyi személyzet éjjel-nappal harcol a kilátástalan állapottal, a járványhelyzet azonban csak egyre súlyosbodik" – írja a Paraméter.

A dunaszerdahelyi kórházban készült filmet itt nézheti meg:

Forrás: 24.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Az RTL hitelesen is be tudná mutatni, cenzúra nélkül. Mi erre lennénk kíváncsiak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
solidedge
Az RTL hitelesen is be tudná mutatni, cenzúra nélkül. Mi erre lennénk kíváncsiak.
Nessy
@Horizont: Miután az M1 készíti a videót, egy szépen megkomponált, a valósággal köszönő viszonyban sem lévő műsor lesz belőle.
cikicakk55
Én sem néztem meg,mert az M1 már régóta nem igazi média. A kormány hazug szócsöve.. Ez a film is arra megy ki,hogy ráhozza a frászt az emberekre,hogy ennyire súlyos állapotba kerülnek,ha nem oltatják be magukat.Főleg ugye az Orosz és a Kínai vakcinával kell oltakozni,főleg az időseknek,hisz így lehet megspórolni egy csomó pénzt a nyugdíjakon.A gond csak az,hogy mióta az oroszok és a Kínaiak legyártották a vakcinákat már 3 új fajta mutánsa jelent meg ugyan ennek a vírusnak. Ez ami most van,nem a harmadik hullám,hanem a Covid egy új mutáns fajtája,ami ellen kizárt,hogy védene a november ,december táján készült vakcina.
Peller Anikó
@cikicakk55: a védelem nem kizárt, a hatékonyság a kérdéses. És persze a mellékhatások föképp a kései.
Yoda69
Megrendezett, koze sincs a valosaghoz. Ugyanolyan hazug mint az orban-kormany, amely megrendelte.
lampa laz
Az alámondott propaganda szöveg meg orbánt magasztalja majd, h milyen jól kezeli a járvány helyzetet. Az ellenzék meg nyomja az oltásellenes szöveget, emiatt vannak tele a kórházak. Szúnyogcsődör azért olyan gebe már mert nem győz rohangálni az oroszok meg kínaiak között, hol biciklipumpáért, hol vakcina féle folyadékért.
csipetke
Az emberek nem erre a kozmetikázott filmecskére lennének kíváncsiak,hanem a valóságra. Mert azt mindenki tudja,hogy a valóság nem ez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.