Kétszer annyit fizetett Magyarország a kínai Sinopharm-vakcináért, mint amennyiért az EU veszi a Pfizer-BioNTech-oltóanyagot – írja a New York Times.

A kínai vakcina-szerződésben az a legérdekesebb, hogy nem egyenesen Kínából, hanem egy Danubia Pharma nevű magyar cég közbeiktatásával vásárolt a kormány. 

Megy a mutyi? Magyarország kivételesen sokat fizetett a kínai vakcináért a New York Times szerint
Kép: Propeller

Az amerikai lap megjegyzi azt is, hogy a Sinopharm ára olyan kiugró, hogy ezzel a világ legdrágább vakcinája.

Gulyás Gergely hosszas titkolózás után csütörtökön tette közzé az orosz- és a kínai vakcinaszerződéseket, a saját Facebook oldalán.

Ezekből kiderül, hogy az orosz vakcinából két oltás 17 euróba, a kínai vakcinából ugyanez 63 euróba kerül. Ez forintban azt jelenti, hogy Szputnyik V-vel körülbelül 6200-ba kerül az oltás, a Sinopharm-vakcinával pedig 23 ezer forintba.

A New York Times konkrétan leírta a nyugati vakcinák árait, és egyértelműen látszik az, hogy sokkal olcsóbbak mint a kínai.

Egy Pfizer adagért 15,5 eurót fizetett az unió, az AstraZenecát pedig 2,15 euróért veszik.

Forrás: 24.hu
Címlapkép: Propeller

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Remelem most mar mindenkinek vilagos orbaek megint atvertek a magyar embereket, hogy ellopjak a penzuket, mikozben naponta mar szazak halnak meg a jarvanyban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyurka80
@sgl: Amit írsz el is hiszed? Csak nem a gyurcsányi embere vagy?
Gyurka80
@sgl: Tehát nem hiszed el amit gyurcsányiról írsz, de azért osztod! Hogy mondjátok, mehetsz a krumplidért! Vagy többet kapsz, hogy véded a védhetetlent?
Sámannus
55 Bátor arctalan hazaáruló, akik a betlehemi jászolt is árulják ahol éppen vannak.
kereső
Szóval az NNK vett egy magyar cégtől" kinai vakcinát". Amelynek eredete nem ismert. Nem a Sinopharm gyártótól, hanem menet közben leesett a teherautó platóról. Az eredete mindenképpen kétes!! És ezzel oltat a kormány és az NNK???
csak úgy....
@Shikari: fogadjunk,hogy nem tudod miröl beszélsz! :) melód van már, vagy még mindíg munkaegységben fizeti a fidesz a hülyeségeid?
pécsi
Lehet várni az olcsóbb nyugatira, ami lassan jön, ha jön, a kínai gyorsabb, ez ember életeket menthet! Gondoljon mindenki a szeretteire, ha nem kap oltást és gépre kerül, kit szidjon? Aki késlekedik, vagy örüljön a gyors segitségnek: Ez a probléma evtársak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.