Kétszer annyit fizetett Magyarország a kínai Sinopharm-vakcináért, mint amennyiért az EU veszi a Pfizer-BioNTech-oltóanyagot – írja a New York Times.

A kínai vakcina-szerződésben az a legérdekesebb, hogy nem egyenesen Kínából, hanem egy Danubia Pharma nevű magyar cég közbeiktatásával vásárolt a kormány. 

Megy a mutyi? Magyarország kivételesen sokat fizetett a kínai vakcináért a New York Times szerint
Kép: Propeller

Az amerikai lap megjegyzi azt is, hogy a Sinopharm ára olyan kiugró, hogy ezzel a világ legdrágább vakcinája.

Gulyás Gergely hosszas titkolózás után csütörtökön tette közzé az orosz- és a kínai vakcinaszerződéseket, a saját Facebook oldalán.

Ezekből kiderül, hogy az orosz vakcinából két oltás 17 euróba, a kínai vakcinából ugyanez 63 euróba kerül. Ez forintban azt jelenti, hogy Szputnyik V-vel körülbelül 6200-ba kerül az oltás, a Sinopharm-vakcinával pedig 23 ezer forintba.

A New York Times konkrétan leírta a nyugati vakcinák árait, és egyértelműen látszik az, hogy sokkal olcsóbbak mint a kínai.

Egy Pfizer adagért 15,5 eurót fizetett az unió, az AstraZenecát pedig 2,15 euróért veszik.

Forrás: 24.hu
Címlapkép: Propeller

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Remelem most mar mindenkinek vilagos orbaek megint atvertek a magyar embereket, hogy ellopjak a penzuket, mikozben naponta mar szazak halnak meg a jarvanyban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Remelem most mar mindenkinek vilagos orbaek megint atvertek a magyar embereket, hogy ellopjak a penzuket, mikozben naponta mar szazak halnak meg a jarvanyban.
134.bátor
Teljesen egyèrtelmű,hogy megint milliárdokat loptak ki a zsebünkből!!! Meddig tűrjük ezt mèg emberek??? Ezen megint a fideszes holdudvar gyarapodott!!!
Pálinkás Pál
ajánlanám fosbukos béla figyelmébe a nem lehívott vakcinákat
rokker33
Megy a pénzmosás 1000rel!jó biznisz ez a korona és legalább az ellopott milliárdok tisztára mosódnak!
jesz
mint az egyszeri katonatiszt a kupiban...mi is oly' elegánsan dobjuk a pénzt a madám elé...

A pénz nem számít, ha emberéletekről van szó. Ebbe merjen valaki belekötni..(gondolják titokban a jobb körök)
namihami
Tökéletes megfogalmazás. Nem azt írják, hogy a kínaiaknak fizetett sokat a magyar költségvetés, hanem azt, hogy sokat fizettünk (így, határozott pénzfelvevőszemély nélkül). Tehát, ha nem is írják le betű szerint, ez azt jelenti, hogy valaki nagyot kaszált ezen és az nem a kínaiak voltak. Ahogy ez a többi, fideszes vezetők általi beszerzésre is igaz.
Ezt mondjuk mi is állandóan.
creativehun
Ha valaki ezt a mocskos gazemberséget szóvá meri tenni ..akkor jöhet a válasz..az ellenzék még a jelenlegi helyzetet is politikai előnyökre és oltás ellenes mozgalmakra hasznáklja fel..mert az ellenzéknek semmi sem drága..Az zem zavarja őket ha magyarok halnak meg csak hatalomra kerülhessenek..A kormány nem foglalkozik ezekkel a kicsinyes politikai érdektől vezérelt emberekkel..mert kizárólag a magyar emberek érdekeit tartja szem előtt. ...akár én is írhatnék ilyen ökörségeket..csak bennem valahogy több a gerinc...
Béla333
Csak ez a barom Polt nem akarja látni, hogy még a járványt is arra használja a maffia, hogy szétlopja az országot!
Börtönbe az ilyen aljadékokkal!
Béla333
Ellenzéki pártok és ellenzéki politikusok!
Nem kellene valamit tenni?
A jogos háborgás élére állni?
Gyurcsány Ferenc!
Nem kellene valamiféle tiltakozás szervezni, ha már ti vagytok az ellenzék "vezető ereje"?
Vagy dohogjunk a számítógép előtt? Mert ugye a vírus...
És Hollandiában lehetett sokezres tüntetés, vagy Franciaországban?
Az ellenzék vezető ereje jelző nemcsak dicsőséggel jár, hanem felelőséggel is!
Csináljatok végre valami hasznosat!
Gyurka80
@Béla333: gyurcsányi a főlopómester, ha nem tudnád. Autópálya és kollégiumok PPP konstrukcióban (amit még sokáig fizetünk), a MÁV teherfuvarozást eladta egy frissen alapított bt, MALÉV eladás stb,! Te meg itt háborogsz a vakcina ára miatt mikor ennyi a fertőzött? A kórházi ápolás olcsóbb?
Béla333
@Gyurka80: 17.01
Akkor miért nem csuktátok le b+?
justhpeter
@Béla333: Nyugodj meg, Polt Pot pontosan látja, de nem akar öngyilkos lenni.
Béla333
@justhpeter: 17.08
Öngyilkos? Értem, hogy mit akarsz sugallni, de nehogy már mártírt csináljunk belőle!
Ő választotta ezt az utat!
1984
Ne azt nézzétek, amit mondok: "Szeretlek titeket"
Hanem azt nézzétek, ami teszek: "Gyűlöllek benneteket"
justhpeter
@Béla333: Nyugodj meg, Polt Pot pontosan látja, de nem akar öngyilkos lenni.
kereső
Ez nem mutyi! Ez lopás- és orosz rulett az emberekkel. Halálkufárok, dögkeselyűk toporzékkal az élen.
Gyurka80
@Béla333: Jogállam van, a bíróság nem ítéli el, mivel nem pártatlan.Láttad sukoró ügyben , hogy beszélt az ügyészekkel? Volt egy régi még a fittelina ügy az ítélet az volt bűnös, de elévült.
Béla333
Ilyen aljasságot nem lehet megtenni egy magára valamit is adó nemzettel, mint amit ez a Szíjjártó nevű féreg csinált a kínai és az orosz vakcinákkal! Orbán parancsára, de ez a végeredményen nem változtat.
A Fidesz maffia a náci fasisztákhoz hasonlóan kísérletezik az ország népével!
Uniós engedély és szakszerű vizsgálat nélkül vesznek milliószámra oltóanyagot és azt ráerőszakolják a magyarokra?
Csak azért, mert a Szíjjártó azt mondta, hogy az oltóanyag szerinte rendben van?!
Mi ez az ember? Miféle végzettsége van, hogy ilyet mer nyilatkozni?
Béla333
@Gyurka80: 17.20
Miféle jogállamról pimpogsz, ami nem ítéli el a közpénzek ellopóit?
Az autópályák felülszámlázását és a közpénzek ellopását miért nem vizsgálta ki és tárta elénk a Fidesz? Taláncsak azért nem, mert ő is érintett?
A politikai "elit" az elmúlt 31 évben összefogva, bűnszövetségben szárazra lopta az országot és nyomorba döntött minket!
kissé felnőttem
ez a banda pénzéhes tessék tudomásul venni más nem számit hazudni meg tudtak tudnak és tudni fognak majd az európai ügyészség lerendezi őket ha nem ma holnap de hamarosan
kissé felnőttem
és ki ez a félig fiktiv álcázott eladó valamelyik külügyes rokona? épp olyan buli mint a lélegeztetőgép akkor az volt az ára a semminek ma meg porosodnak a pincében videó van róla tessenek má válaszolni a kérdésre ja az már nem mégsem ismert csibész technikusok
Béla333
@kissé felnőttem: 17.37
Az Európai Ügyészség (ha jól tudom) csak az Uniós pénzek felhasználását ellenőrzi és azt sem visszamenőlegesen évtizedekre.
Magyarán: a politikai "elit" hazai közpénz lopásait nekünk kell házon belül kivizsgálni és a bűnösöket rács mögé dugni!
kissé felnőttem
@Béla333: akkor poltnál kell kezdeni ő blokkol minden ilyet
istván irén
Nincs ebben semmi meglepő ezt az első perctől tudtuk. Csináltak egy céget amin keresztül túl számláznak mindent lélegeztető maszk vakcina... sorolhatnám. Ebben az országban minden így megy az út építéstől a kolbász gyártás...sorolhatnám. Itt minden a duplájába kerül mint nyugaton
Gyurka80
@sgl: ÁFA csalás, ha jól emlékszem.
Nyírfa
@Béla333: 16.14

Már hogyne látná: a részese!
Nyírfa
Figyelitek? Az USA a magyar vakcinabeszerzésről cikkezik. Érezni az elnökváltást.
Aki Én
@Gyurka80: Neked is feltűnt, hogy te vagy az egyetlen balfasz, aki nem erről a hazaárulásról beszél?
Hogy a bánatos faszba vagy te ennyire buta, te félanalfabéta suttyó?
Gyurka80
@sgl: Annyira hülye vagy, hogy nem rudod a goggle-t használni.Tessék idióta ebbe kössél bele: index.hu/belfold/gyuszoda0509/
Aki Én
@sgl: ez a félkegyelmű barom @Gyurka80: idehozza a legtöbb pert vesztett origot. Ez eszméletlen buta, de írni sem tud a túltanult tahó, mit várunk ettől?
Gyurka80
@Aki Én: Feljebb írtam neked is szól: gyurcsányi a főlopómester, ha nem tudnád. Autópálya és kollégiumok PPP konstrukcióban (amit még sokáig fizetünk), a MÁV teherfuvarozást eladta egy frissen alapított bt, MALÉV eladás stb,! Te meg itt háborogsz a vakcina ára miatt mikor ennyi a fertőzött? A kórházi ápolás olcsóbb?
Béla333
@Gyurka80: 20.04
Nem érdekel! Ha bűnt követett el, miért nem csukjátok le? Tiétek a rendőrség, az ügyészség és a bíróság!
Csak akarat kellene. Miért csak pofáztok, miért nem tesztek valamit? 11 év kevés volt erre?
Gyurka80
@Béla333: A bíróság NEM , látszik a kettős mércés ítéleteikről!
kereső
Figyelitek???, hogyan próbálja egy kis 'gyurcsányozással" elterelni a figyelmet a habony brigád a botrányról, amely már New York Times cimoldalára került.
Miközben orbán személyesen jelölte meg azt a dobozt, amelyben érkeztek a guruló dollárjai, ezeknek a dögkeselyűknek az a legnagyobb érve-,hogy Gyurcsány, meg a 90-es évek.
És "Gyurcsány", mert az ellenzéki városok oltópontjaira nem szállitanak vakcinát. És "Gyurcsány", mert 25500 eü. dolgozó hiányzik a rendszerből 2010 óta. És "Gyurcsány", mert a magyar mengele, a koszos körmű sarlatán olyan protokollt kiván az orvosokra erőltetni a kórházakban, amely veszélyes és ártalmas, és "Gyurcsánny"- mert bevizsgálatlan vakcinákat használnak fel. És "Gyurcsány", mert mészáros megvette a keleti országrész gázelosztóját, és "Gurcsány"- mert lerabolják, és eltulajdonitják az ország vagyonát, hogy azt a náci söpredék kapja meg (hajógyári sziget), és "Gyurcsány", ..., mert nem kormányoznak, csak hazudnak , amikor megmozdul a szájuk.
verőce21
"az AstraZenecát pedig 2,15 euróért veszik." - nemcsak, hogy a legolcsóbb ezzel az árával, de valószínűen annyit is ér...

Az oltásokat végző körzeti orvosok szerint, erre a legkisebb az érdeklődés a lakosság körében.
Miután több országban beszüntették az oltását a vakcinának vérrögképződések miatt..., jó írtak most egy védelembe vevő cikket is róla, de nyilván megfenyegették az újságírókat, hisz óriási üzleti érdekek mozognak emögött is.
Tulajdonképpen vakcinaháború is van a világon, nemcsak vírusjárvány...!
kereső
"Oltóközpontunkban az elmúlt években több mint 200 000 oltást adtunk be, így óriási kapcsolati hálónk, illetve gyakorlatunk van a vakcina-beszerzés területén. Ezért ha Ön az allami oltasi sorban nem kiemelt szemely (egészségügyi vagy szociális dolgozó, illetve 65 évnél idősebb), akkor komoly esély van rá, hogy ön elsőként tőlünk szerezhet majd oltást, főleg, ha már most jelentkezik – az érkező vakcinákat ugyanis az előfoglalóknak fogjuk beadni először, a jelentkezés sorrendjében. Az is előny, hogy nálunk valószínűleg több vakcina közül választhat majd. Ha bármilyen okból mégis máshonnan szerez oltást – vagy akár csak egyszerűen mégsem akarja beoltani magát – minden kérdés nélkül, garantáltan visszaadjuk a teljes befizetett összeget, így előfoglalásával semmit sem kockáztat."
Ez a "nemzeti oltóközpont"- egy MAGÁNCÉG!!! honlapjáról származó információ. Gondoljon mindenki azt amit akar.
Ha már "mutyi"- ról beszélünk.
solidedge
Ki lehet írni. Az államszintű lopás a járvány alatt zavartalanul folyik.
Gyurka80
@sgl: Amit írsz el is hiszed? Csak nem a gyurcsányi embere vagy?
Gyurka80
@sgl: Tehát nem hiszed el amit gyurcsányiról írsz, de azért osztod! Hogy mondjátok, mehetsz a krumplidért! Vagy többet kapsz, hogy véded a védhetetlent?
Sámannus
55 Bátor arctalan hazaáruló, akik a betlehemi jászolt is árulják ahol éppen vannak.
kereső
Szóval az NNK vett egy magyar cégtől" kinai vakcinát". Amelynek eredete nem ismert. Nem a Sinopharm gyártótól, hanem menet közben leesett a teherautó platóról. Az eredete mindenképpen kétes!! És ezzel oltat a kormány és az NNK???
csak úgy....
@Shikari: fogadjunk,hogy nem tudod miröl beszélsz! :) melód van már, vagy még mindíg munkaegységben fizeti a fidesz a hülyeségeid?
pécsi
Lehet várni az olcsóbb nyugatira, ami lassan jön, ha jön, a kínai gyorsabb, ez ember életeket menthet! Gondoljon mindenki a szeretteire, ha nem kap oltást és gépre kerül, kit szidjon? Aki késlekedik, vagy örüljön a gyors segitségnek: Ez a probléma evtársak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.